自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 tabolau 的帖子

咁味唔好付出咁多,妳想付出咗要回報,要關心,對方係自私就要做人看清楚,做人要獨立,包括經濟,思想,唔好俾其實人影響,善待自己最緊要。

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

tabolau 發表於 22-10-29 11:25
真係多謝各位支持,點解大家素未謀面都關心我,支持我,偏偏身邊人又唔會。

知道要放低,放下,所以很想出 ...

無方向正常架啵!如果你仲響處理當中,不如乜都唔好做住,照顧小朋友先,等大家識應好,情緒穩定大家先先向前行。

記住頭家散左,唔代表你失敗和!
同自己講
一日都未釘板都唔知邊個幸福

水晶宮

tabolau 發表於 22-10-29 04:14
好無助,人生好失敗~
真係唔知生存為咩野
已經冇甚麼可以留戀

今日天氣好,出外行山/同D朋友談天,估有幫助

大宅

回覆樓主:

最緊要愛惜自己 !

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

要對自己好啲 因為你是最重要的
人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

珍珠宮

今日有冇胃口食嘢啊?
食飽先有力打大佬
食少少都好

珍珠宮

今日陽光普照,出去行下啦

珍珠宮

好媽媽勳章

真係多謝各位支持,點解大家素未謀面都關心我,支持我,偏偏身邊人又唔會。

有時只係一下子嘅情緒,我有時返工都返到好無奈,不過過多幾日又覺得,無嘢解決唔到嘅

男爵府

尼个年代,單親都好普遍,,我都糸,一個人湊到个仔,15卒了,,真系好辛苦,及冇任何人帮手,,,就尼合约凑完到18卒,,,帶得佢尼这个世界,有責任,道義,好好凑大佢的,,,努力,加油,,,我得,你都得

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

回覆樓主:

我知道要愛自己,只有靠自己行出來,盡量唔去諗解決唔到既問題。

多謝你們既安慰。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

難過的日子捱過了就沒事的了,忍一下吧。

男爵府

鴨鴨比 發表於 22-10-29 12:19
今日有冇胃口食嘢啊?
食飽先有力打大佬
食少少都好

知道要打大佬,但真係撐得很累。
多謝你。

子爵府

望吓今日藍藍天空,記得記得愛自己
從頭細數命運由甚麼鑄成
心境每秒在註釋生命
密雲外還有清空
眼淚哪可遮掩眼睛
沒有光末路憑目光照明
火花擦碎後更加豐盛
天國近才會記得不死本領
你也痛醒請做証

男爵府

搵人照顧小朋友
放自己一個長假
出外走走抖下氣
每個人總有低潮
一定會捱過的

大宅

好無助,人生好失敗~
真係唔知生存為咩野
已經冇甚麼可以留戀

人生冇可能事事都咁如意,其實要放棄係好簡單但留低嘅人點算呢?作為一個成年人失敗跌倒咪企返起身再嚟過囉,小朋友會以你再為榜樣,你諗吓如果小朋友遇到挫折又係諗埋一邊點算?你覺得做媽媽同你嘅婚姻都好失敗,點解你會覺得做媽媽好失敗?記唔記得你所經過最艱辛嘅10個月同埋BB出世前最辛苦最痛果十幾個鐘點過,如果冇你嘅堅持同努力又點會做到,記住媽媽係全世界最偉大最勇敢嘅人冇嘢係撐唔到嘅。
就算婚姻失敗又點,記住婚姻唔係你嘅全部。除咗婚姻之外,你仲有好多嘢可以做。唔係只有你一個人,一定有你所愛嘅人喺度,就好似我哋大家互不相識但都會互相鼓勵一樣。

大宅

正所謂條條大路通羅馬,唔識路就睇GPS,諗吓我哋細個嘅時候都係先學爬再學走啦,路係自己行出嚟嘅,未搵到方向咪慢慢搵囉,人生漫長總會搵到出路嘅,但首先要學識自己愛惜自己,試吓比自己放個假休息吓,買啲靚衫,將自己扮到靚一靚去玩下放鬆吓啦。
雖然唔知樓主係咩年紀,但記住不論咩年紀都需要學識放鬆享受人生,樓主加油啊。
妳是最好的…妳知道嗎

男爵府

試下向上敬老 向下護幼 對丈夫平和 或可改善關係心態
純陽之道,太一之氣,追求神蹟,鎮守潮汐,溝通山脈,日日鬥法,念力雷響,當值人間。

伯爵府

好無助,人生好失敗~
真係唔知生存為咩野
已經冇甚麼可以留戀

完結唔會解決到問題,只係你自己避開咗啲問題。問題依然會留比你家人或身邊人幫你承受。

生活係為自己過,根本唔需要有咩留戀咁依賴人。自己一個亦可以活得多姿多彩,唔好咁悲哀啦。可能呢一刻好難受但係時間係可以沖淡的,呢段時間你要加油。風雨過後又係一條好漢

伯爵府

出走就唔好喇。小朋友幾多歲,你使唔使返工,搵啲有興趣嘅活動去做就可以減低呢啲情緒,例如去行山、有啲人鍾意搵靚景去影相、跑步、游水等等,唔好單一活動,玩多兩樣活動身心會舒暢好多。我都係一個人湊大小朋友,我都會搵啲活動去調劑下自己情緒,返到屋企就同小朋友吹下水,咁樣會易啲改善關係。記住係吹水唔係訓話。

男爵府

回覆樓主:

感激各位的支持及開解,明白做人要睇開一点。
今日起再振作起来,好好行餘下的人生。
很多谢您們

首頁

尾頁

跳至