自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

本身先$78 一個月,俾多成倍我覺得貴

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Ononluk 發表於 23-3-24 15:32
本身先$78 一個月,俾多成倍我覺得貴
就係。 比多成倍。

男爵府

fallwinter 發表於 23-3-24 13:58
MytvSuper依家已經冇乜嘢睇, 加$68.-其實係咪即係轉MytvGold?

係呀,我都有部機頂盒,之前裝香港寬頻包嘅

myTV super 而家冇嘢睇,新一輯嘅孤獨的美食家又冇得睇Running Man又冇得睇,冇新嘢睇只係用嚟回帶,廣告超多,一味逼人升級
如果佢叫我升級,學樓上JM 話齋會cut咗佢,唔會再加錢落去myTV Super,我有Netflix, 而家HOY TV同埋ViuTV都多咗好多嘢睇

珍珠宮

lily-of-valley 發表於 23-3-24 15:30
我tvsuper睇嘅係舊劇,粵語長片。
netflix, disney+我都有, 不過睇mytv super舊劇多

珍珠宮

lily-of-valley 發表於 23-3-24 15:27
嘩? 咁我裝呀, 唔該你。

Netflix 咪越嚟越無嘢睇

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我裝過Netflix, Disney 同myTV gold, 都係myTV gold最啱睇,Netflix Disney冇乜港劇,就係有嘅都舊到冇興趣睇。我媽最愛煮食節目同綜藝,最近煲蘇民峰

lily-of-valley    發表於 23-3-24 17:42

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我都係睇下舊劇果D,早幾年佢有好多舊韓劇,都抵睇,而家冇哂,新的好多時又冇得DL,不過暫時都會keep住用,加$68就唔會了

男爵府

lily-of-valley 發表於 23-3-24 14:24
我睇舊劇, 唔睇日, 中,台,韓, 都要收gold錢。話無基本。 尋年3月已經取消基本喎。
...

先兩年都係咁講話無基本 剩係得gold 我同佢講咁我唔join啦 之後無打來 keep住收$58 最近又係咁打來 我blocked 左佢電話

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

fallwinter 發表於 23-3-24 13:58
MytvSuper依家已經冇乜嘢睇, 加$68.-其實係咪即係轉MytvGold?

我係gold,咪一樣要睇廣告

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Jnam 發表於 23-3-24 15:45
我裝過Netflix, Disney 同myTV gold, 都係myTV gold最啱睇,Netflix Disney冇乜港劇,就係有嘅都舊到冇興趣 ...

我基本上差不多都叫齊晒,MyTVsuper Gold, Netflix, Disney +, cable, now, HBO.
最後悔係Disney+,除咗美劇9-1-1 外真係冇乜嘢睇。
Cable係吊命,等佢執就可以同佢脫離關係
Now其實都算多嘢睇,但係睇Netflix同埋myTV Super已經用咗我好多時間,暫時呢三個係我me time必定開嘅!

翡翠宮

fanny590 發表於 23-3-24 14:47
我係GOLD, 有次係電腦CLICK入去, 唔小心就按左呢個68蚊冇廣告PLAN, 打上去都CUT唔到, 不過用落冇廣告係爽好 ...

佢呢個plan如果我冇記錯,好似可以用兩個devices.
有冇人知道如果原本同一個電視本來用幾頂盒睇,而家想用Apps睇MyTVsuper ,係咪當device開用咗個quota?

翡翠宮

Anpanmama 發表於 23-3-24 16:13
佢呢個plan如果我冇記錯,好似可以用兩個devices.
有冇人知道如果原本同一個電視本來用幾頂盒睇,而家想用 ...

我剛剛打咗上MyTVsuper客戶服務問,原來我個gold plan可以同時用兩個額外devices, 另外我原本部電視係用解碼器睇,如果轉用Apps嘅話,個解碼器就用唔到,如果咁講,咁我將個解碼器拎去我爸媽屋企,咁係咪即係佢哋可以用我部解碼器睇,我就用電視Apps睇?

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 23-3-24 15:08
我無netflix呀

真心, Netflix抵睇

lily-of-valley    發表於 23-3-24 17:46

大宅

lily-of-valley 發表於 23-3-24 15:21
鞋, 但尋年話無普通, 要轉晒gold, 咁我有乜計?

請問尋年即係今年定上年?

珍珠宮

Anpanmama 發表於 23-3-24 16:23
我剛剛打咗上MyTVsuper客戶服務問,原來我個gold plan可以同時用兩個額外devices, 另外我原本部電視係用解 ...
我個GOLD PLAN係包3個裝置, 我廳用解碼器, 係房就電腦開網頁睇

男爵府

2024年龍年勳章

lily-of-valley 發表於 23-3-24 15:23
無睇過? 咁真唔值。

通常黃金時間大陸劇, 我就睇tvsuper舊劇。

唉 我媽囉 又話睇 都無用乜用

珍珠宮

Anpanmama 發表於 23-3-24 16:07
我基本上差不多都叫齊晒,MyTVsuper Gold, Netflix, Disney +, cable, now, HBO.
最後悔係Disney+,除咗美 ...

Now 一定多嘢睇,每個台逐個俾錢
我睇波佢就逼我夾件豬頭骨

子爵府

回覆樓主:

怪不得現在Gold越來越多廣告,每撳入一個節目,必先load一個好長嘅廣告,原來係想屈多$68/月,咁狼

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

newlifenewholy 發表於 23-3-24 16:35
請問尋年即係今年定上年?

舊年2022年3月, 原來出錯字sorry,

象牙宮

cheung2013 發表於 23-3-24 17:09
怪不得現在Gold越來越多廣告,每撳入一個節目,必先load一個好長嘅廣告,原來係想屈多$68/月,咁狼
...
係呀,早出聲呀, $98, 有廣告, 加$68共$166無廣告

首頁
12345...8

尾頁

跳至