自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

https://youtu.be/fh0xPUA5m5A?si=BHI145R-RO5X2nRT
聽聽1:20 開始

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

回覆樓主:

你兩個小朋友是ivf,之前一定嘗試了一段長時間,唔多唔少也是因為計好日子而交功課,有時有啲不舒服或者攰也是要交功課,所以現在,少了那種激情,都可以理解的,但問題在於現在的生活是100%圍繞住兩個小朋友,就連睡覺環境也被侵佔,小朋友都大個了,都應該有小朋友房比佢哋,再痴住父母瞓對他們成長也不是好事。

伯爵府

回覆樓主:

14年就咁“老夫老妻”好似爭咁啲野,你地各自幾多歲

別墅

相處無非講求舒服 有咩唔岩講到岩

公爵府

回覆樓主:

我仔讀大學,我同老公出街仍會拖手。
所以唔係老夫老妻問題。

侯爵府

其實個問題就唔係今時今日先出現,所以唔好怪年紀問題,你一早已經唔想同老公親熱,但你老公仍然想拖你,摸你腰,證明佢仲想同你維持良好關係,係你個心拒人千里,就借老夫老妻嚟令自己安心。
反過嚟啲老母,仔女大咗仲叫BB,又攬又錫。有啲仔女心入面可能都好唔舒服,如果係你,你會點諗?

Ritzmary    發表於 23-11-13 20:22

公爵府

20170101 發表於 23-11-13 11:50
即係唔係反抗佢接觸我,只係覺得唔係好自然咁囉。。。佢條腰唔舒服我幫佢捽藥酒我冇問題,只係佢拖住我我 ...

我出街都唔拖老公。

侯爵府

回覆 yantung2010 的帖子

好多夫妻有咗細路就叫對方做爸媽,係怕細路混淆角色,唔係大家關係疏離嘅藉口。身體語言對建立關係好重要,當初佢溝你,你受,你可能主動挨埋去,佢收到信息,互動加強。今時今日你話唔自在,係你個心態問題。
中國文化係情感表達上最失敗,武俠小說梅超風兩個最好反映呢個文化。但多人係咁唔代表正確!唔好到對方走咗先話原來自己好愛佢。

男爵府

我地阿仔都係訓同一間房, 出街仲會拖手, 或者會攬下, 我又唔會覺得好怪, 雖然話題都係家事時事, 冇咩再談情說愛, 有時覺得佢似BEST FRD乜都講, 火花老實就冇乜, 而家真係似個伴。 08年結婚, 都冇計而家幾多年紀念lu

伯爵府

2024年龍年勳章

20170101 發表於 23-11-13 10:29
我唔係唔愛, 只係覺得佢係爸爸, 我係媽媽, 唔係老公同老婆關係。平日相處我地無所不談,但一般都係討論生活 ...

小朋友咁細,點會老夫老妻?你哋點忍唔親熱的?14年咁短。
快d 搵婚姻輔導,老夫老妻都可以好sweet.
我舅母上星期入院,平日舅父好大男人,嗰日見佢幾八十歲人眼濕濕,又摸手摸腳話醫院凍,驚舅母的手腳凍,舅母七十幾,平日同舅父都會嘈幾句,嗰晚喺醫院把口鬧舅父煩,個樣完全戀愛咁。
我同我表弟婦兩個都忍唔到笑。 夫妻係咁先至正常。

男爵府

babybabyu 發表於 23-11-13 18:18
14年就咁“老夫老妻”好似爭咁啲野,你地各自幾多歲

我39 ,佢44

男爵府

每晚都好似今晚咁,分工安頓好小朋友上床瞓覺,之後我同佢就喺客廳,佢篤下電話,我睇電視。之後佢10點左右就入房瞓,我自己睇多陣電視夜d 入房瞓。日日都係咁,好规律。。。。。。大家都好習慣成自然

男爵府

20170101 發表於 23-11-13 21:28
每晚都好似今晚咁,分工安頓好小朋友上床瞓覺,之後我同佢就喺客廳,佢篤下電話,我睇電視。之後佢10點左右 ...
如果你仲想改善或挽救,生活上一定要有d 改變,因為只會越來越淡唔會無啦啦熱情如火。 如兩個人去下拍拖,睇下戲?一開始兩三個鐘,慢慢投入返段關係

公爵府

20170101 發表於 23-11-13 21:28
每晚都好似今晚咁,分工安頓好小朋友上床瞓覺,之後我同佢就喺客廳,佢篤下電話,我睇電視。之後佢10點左右 ...

試下佢篤手機,你挨住佢睇電視,慢慢習慣一下,再慢慢加多少少身體接觸,唔好太心急,一步一步黎,開始習慣左有身體接觸後就好自然會再親密啲,你得39歲,老公44歲,正常都冇理由咁早就開始無性婚姻架bor, 婚姻有正常親密既接觸係會甜蜜啲,如果你想改善現況就唔好怕羞,唸返以前拍拖係點就會知點做

子爵府

回覆樓主:

好大問題

公爵府

traeh 發表於 23-11-13 10:58
老夫老妻都可以好親密。夫妻感情好,唔只係兩個人嘅事,對子女成長都好重要。

試下由拖手開始,慢慢增加 ...

認同,爸爸媽媽感情好唔好,小朋友一定感應到,會對佢地有影響
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

20170101 發表於 23-11-13 21:22
我39 ,佢44

好大問題。
咁年輕,冇親密關係,你倆只能算是普通朋友。
剛剛生完,受賀爾蒙影響,女方多數冇需要。
係咪當初你多次拒絕佢,佢就唔再要?
我和C6 結婚就快30年,每日都要擁抱。

子爵府

老公放第一位
仔女放第二位
仔女陪訓先可以入睡係大人自己造成的?

我覺得將來老伴就係佢,當初結婚都係因為佢。希望永遠佢都係我最重要的人。有呢個心態,對方一定感受到。

大宅

老父老妻係咁(我覺得係)

侯爵府

咁冷淡唔係好事,要培養一些親密感, 製造返啲情趣

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊