親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

我都想知入住第一晚要睇馬戲吾知點坐車去?我住宇宙飛船,同埋係咪可以提早入去登記放左野去玩先

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

pearlying 發表於 23-11-29 09:36
我都想知入住第一晚要睇馬戲吾知點坐車去?我住宇宙飛船,同埋係咪可以提早入去登記放左野去玩先 ...

應該坐酒店入面shuttle去各大園區。去到酒店要排counter登記先攞到門票,玩完先攞房卡,行李去到酒店可以寄存。
一早好去啦,我疫情前11點到酒店都要排1個鍾先登記到攞門票

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

yuensiu 發表於 23-11-29 14:22
應該坐酒店入面shuttle去各大園區。去到酒店要排counter登記先攞到門票,玩完先攞房卡,行李去到酒店可以 ...
嘩,排一個鐘?閒日都要咁耐呀?我呢個星期日去。。。。哥通又要好早出門口?想問下最後個日可吾可以一早check out左寄存行李再入去玩呀?張票係三日任玩一又吾可以拖住行李入去。。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

ydoris 發表於 23-11-29 15:25
嘩,排一個鐘?閒日都要咁耐呀?我呢個星期日去。。。。哥通又要好早出門口?想問下最後個日可吾可以一早ch ...

我疫情前復活節去的,如果你平日去應該無咁多人。

check out左都可以寄存行李,玩完先返酒店攞行李走

侯爵府

yuensiu 發表於 23-11-29 15:28
我疫情前復活節去的,如果你平日去應該無咁多人。

check out左都可以寄存行李,玩完先返酒店攞行李走
希望係啦,我見第一日又要去劇院,吾夠時間玩宇宙飛船。。。第二日海洋王國,想最後一日玩返宇宙飛船。。。夜晚先走啦。。。

珍珠宮

ydoris 發表於 23-11-29 16:08
希望係啦,我見第一日又要去劇院,吾夠時間玩宇宙飛船。。。第二日海洋王國,想最後一日玩返宇宙飛船。。。 ...

海洋王國1日玩唔晒,早d上去

侯爵府

yuensiu 發表於 23-11-29 16:33
海洋王國1日玩唔晒,早d上去
吓。。。我吾玩機動遊戲睇表演。。。。都吾得?其實都吾知幾點開幾點關?

珍珠宮

ydoris 發表於 23-11-29 16:41
吓。。。我吾玩機動遊戲睇表演。。。。都吾得?其實都吾知幾點開幾點關?
...

你唔玩遊戲只係行下睇下都夠既。
煙花就好似19:30
attach0/tmp/phpB0sglc

侯爵府

謝謝時間表。。

大宅

ydoris 發表於 23-11-27 20:20
係?我睇youtube有教,係支付寶入面有12306買票。車入面似高鐵。但點由珠海關口坐去拱北站就吾清楚。妳住過 ...
要煙花房,不過貴D,港珠澳大橋珠海關囗出關囗,沿路直行就有巴士到拱北口岸了。趕架,分多兩次去😌,我都係第二次去

侯爵府

ceo234 發表於 23-12-4 10:24
要煙花房,不過貴D,港珠澳大橋珠海關囗出關囗,沿路直行就有巴士到拱北口岸了。趕架,分多兩次去😌 ...
剛剛長隆返左嚟啦!我最後都一出關口坐的士。行高速公路,差不多一百蚊。人多就好抵呀,我兩個人就吾抵啦!煙花係7點半,好睇。。。走個時都係坐的士。。。去關口。

珍珠宮

ydoris 發表於 23-12-5 17:06
剛剛長隆返左嚟啦!我最後都一出關口坐的士。行高速公路,差不多一百蚊。人多就好抵呀,我兩個人就吾抵啦! ...

想問下係咪係香港過左關就坐金巴去到珠海口岸,再轉的士呀? 唔該晒

侯爵府

yuensiu 發表於 23-12-6 10:11
想問下係咪係香港過左關就坐金巴去到珠海口岸,再轉的士呀? 唔該晒
...
係呀,我都無網約車啦。膽粗粗走去坐的士。其實吾行高速平些,但慢些。

珍珠宮

ydoris 發表於 23-12-6 11:02
係呀,我都無網約車啦。膽粗粗走去坐的士。其實吾行高速平些,但慢些。
...

我都諗住坐的士算,約車我都未試過。
走時酒店難找車出去珠海口岸嗎?

侯爵府

yuensiu 發表於 23-12-6 11:05
我都諗住坐的士算,約車我都未試過。
走時酒店難找車出去珠海口岸嗎?
...
我初時都係咁諗法,怕酒店難截的士。但我係露台望到,時不時有吉的士入嚟既。我住飛船酒店,見都ok,仲有美團送外賣,所以應該吾怕。

珍珠宮

ydoris 發表於 23-12-6 11:28
我初時都係咁諗法,怕酒店難截的士。但我係露台望到,時不時有吉的士入嚟既。我住飛船酒店,見都ok,仲有美 ...

好呀,唔該,最緊要有車出到珠海口岸坐金巴返hk就得 我都係第1次自己咁上去,仲要拖住個女,所以都驚驚地
食就個幾餐都係諗住樂園入面食。

第1日諗住一早上去玩海洋王國,第2日去宇宙飛船樂園,之後就返hk

侯爵府

我住三日兩夜,覺得最慘係無得食。宇宙飛船收6點。酒店及樂園都無啖好食。兩公婆要去便利店買四洲蛋糕食。杯麵都無得賣。當然,美團係得既。反而海洋王國出面有食店,我地睇完煙花買外賣返酒店食。因為車係9點收,怕食完係無車返酒店。下次去我會住企鵝。

珍珠宮

ydoris 發表於 23-12-6 12:58
我住三日兩夜,覺得最慘係無得食。宇宙飛船收6點。酒店及樂園都無啖好食。兩公婆要去便利店買四洲蛋糕食。 ...

所以我住企鵝酒店 真係方便好多。
宇宙飛船收咁早嫁 我都諗住第2日去宇宙飛船玩到4點倒就走人,又要返去企鵝酒店攞返d行李,返落hk都要預2個鍾。

等我到時去到問下可唔可以去宇宙飛船玩時,放d行李係宇宙飛船酒店寄存先,咁就唔洗又返企鵝酒店。

侯爵府

yuensiu 發表於 23-12-6 15:52
所以我住企鵝酒店 真係方便好多。
宇宙飛船收咁早嫁 我都諗住第2日去宇宙飛船玩到4 ...
我尋日返屋企要三粒鐘,車駁車。因為住新界西仲攞住兩隻超大公仔。妳係園區住客,應該可以提早一小時入場。但咁早check out又好麻煩。企鵝酒店坐的士我吾知係未一樣,因為我住飛船。我提早一小時就可以玩多點機動遊戲,兩個人佢都會開俾妳玩。玩完遊戲先行是玩得晒既。

珍珠宮

ydoris 發表於 23-12-6 16:04
我尋日返屋企要三粒鐘,車駁車。因為住新界西仲攞住兩隻超大公仔。妳係園區住客,應該可以提早一小時入場。 ...

我都係住新界西呀 check out就唔麻煩既,以前就咁掉張卡落個箱就攪掂,係d行李如果可以放係宇宙飛船個邊就方便d,走就唔洗又走返去企鵝酒店攞行李。

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊