夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

事到如此,唔好講出唔出軌,佢又接受唔到綠帽,你又難受冷暴力,唔離婚你同老公因為性而無限loop!
離婚吧!放過自己!

別墅

內容與主題無直接關係

伯爵府

想生BB熱投

無錢無能力養小朋友
仲跟著佢做乜

分啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

mhk369 發表於 24-1-2 03:29
我有認錯㗎,但依件事一個手掌拍唔響,如果佢對我好冇掉低我,我又點會沉咗另一個度…而且我係好唔鍾意同 ...

咪咁多藉口啦
佢對你衰,你可離婚離開佢,而唔係勾佬囉,

你同人玩過哂,老公仲要你,其實你執到啦。

大宅

我有認錯㗎,但依件事一個手掌拍唔響,如果佢對我好冇掉低我,我又點會沉咗另一個度…而且我係好唔鍾意同 ...

衰d講句,你冇男人過唔到世架?
你偷食就偷食喇,唔好講到自己好委屈。

maggie.tang    發表於 24-1-3 12:44

大宅

抵你

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 mhk369 的帖子

問題根本不在於你床上唔配合,而係你勾佬又疑似繼續腳踏兩條船。
你老公衰,相處不來,可以離婚,
但你偷食,
之後又話為個仔唔離婚,
就十分可笑。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

先同老公分開先,再處理另外男人個問題
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

我睇到嘅係,你不斷揾好多例子去證明你去偷食係正確嘅。你老公無本事,揾錢能力低,講真你真係可以同佢離婚後才識第二個。而唔係偷食完,再話返轉頭同返老公一齊。
請唔好將偷食合理化

男爵府

第一,你還愛你老公?
第二,他從來是好老公?好爸爸?
如果從來都對你無好過,你一做錯就怪你怪到咁,我又覺得不太公道,一段關係是2人都要愛,不是單人付出的

複式洋房

回覆 mhk369 的帖子

呢D Case試下婚姻輔導。就算最後離婚,都有人陪伴自己諗吓之後既路點行。

大宅

你話為左小朋友而唔離婚,教育重點係點樣令小朋友開心
如果你兩個婚姻唔開心,成日鬧來鬧去,咁樣就算唔離婚,小朋友會開心嗎?其次就係佢有冇盡好爸爸角色?你應該好清楚。

如果想小朋友真係在一個開心家庭下成長,咁你必須面對同老公婚姻問題,老公及你自己係咪願意改變性格,重新建立返個感情基礎?不論係性、情感、行程、性格上都要變,仲要係雙方都想為婚姻而變,放低過去。如果做唔到,你地只會繼續唔開心落去,仲拉埋小朋友落水,陪你地唔開心。

如果婚姻真係冇法再走下去,離婚係出路,亦都可能係保障緊個小朋友、無人話單親家庭一定唔開心,重點係點樣繼續比愛佢。而家你同老公分開住,婚姻又有問題,根本同假單親冇分別,但你地冇人想做醜人提出離婚呢一步,自己呃自己。你自己都呃緊自己,因為你提出離婚的話,你要背負因第三者而離開的罪名,所以你都搵老公好多衰野講出黎。

的確一隻手打唔響,婚姻從來係好複雜,你出軌有錯,佢冇珍惜你佢又錯,大家有問題時冇正面面對,冇改善溝通大家都有錯,但唔好將個將牽連埋小朋友,成年人為關係做最好決定,減少對小朋友傷害咁就係最負責任決定。即使離左婚,雙方都可以盡父母的努力比好的東西比小朋友。至於你講緊的第三者,係另一個議題,個男人要你同個細路路見個親生老豆,係你最掙扎的位,但想唔想見個老豆唔應該淨係由你地大人去決定,有冇問過細路仔決定?如果由第三者剝削左小朋友本來可以做選擇的權利,咁你作為媽媽,又會點睇呢個男人?個男人又有冇得讓步?
女人有權搵自己幸福,你搵到有人珍惜你,我都恭喜你,不過加埋個小朋友,亦要顧及埋佢的成長及需要,加油

別墅

mhk369 發表於 24-1-2 03:38
我冇話自己冇錯,但同樣佢都有錯,喺情感上我老公滿足唔到我,仲無時無刻講粗口鬧我(未發生識到另一個之前 ...

睇晒,個人意見 感覺你同老公 除非各自好大改變,改過晒啲溝通相處技巧,否則 好難搞。

而你同果位 情人,會唔會 過幾年之後,又變到好似你同你老公咁樣?好難講,現今的長久關係,需要有技巧,學過1套溝通 相處 技巧,先至行得長久。

換1個伴侶 唔同話 電話壞咗,換過一部 就問題解決。新既人 唔會有舊問題,但亦有好多新問題,你可能睇唔清

公爵府

回覆樓主:

離婚大家放過大家~

別墅

個預期同佢有大落差,可能因你老公想喺旅行時餵飽佢,平時無咩點餵,點知得一次,佢好嬲,可能落咗啖氣就無

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊