自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

anna59 發表於 24-4-19 11:28
點解洗牙會洗左個幾鐘?

幾年無洗,煙民,洗下停下!佢個plan3百幾蚊架!下星期到我就知

珍珠宮

無話可說 發表於 24-4-19 11:46
幾年無洗,煙民,洗下停下!佢個plan3百幾蚊架!下星期到我就知
哦, 唔怪之得啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

love.g.wad 發表於 24-4-19 10:48
我都好想試自有光,貴果隻噴砂洗牙350人仔,香港普通洗都$650,但fb片又有好多人㩒左嬲嬲樣。
...
我打算下星期去自有光試下, 朋友洗完話好好

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

anna59 發表於 24-4-19 11:13
遲早, 香港D牙醫診所執笠
多個選擇幾好吖

水晶宮

lovelyliz 發表於 24-4-14 18:39
今日去左羅湖麥芽,垃圾伏到不得了,64人仔,洗完可免費照x光我都費事照走人
...

哇, 你好勇啊

翡翠宮

onlam2005 發表於 24-4-19 11:24
呢個post剛剛好..
我都想洗牙,
本身有D牙石,

我幫亞女約香港牙醫洗牙
唔係牙醫洗, 伙保健員院都要600-800, 視乎牙齒潔淨度定價

大宅

去過完全無問題

男爵府

我宜家已經係深圳有個牙周醫生幫我洗牙
已經去洗過3次, 上兩次係深層清潔, 剛剛對上一次係正常洗牙但會洗埋牙周袋, 清埋牙積, 鵬牙前所未有的白, 好滿意. 跟住6個月后再去洗

主要我怕香港的牙醫面口差又難約, 縂趕頭趕命甘, 洗完的牙又吾舒服同痛.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我仔去左亞女cool牙果間洗, 因女cool開牙, 我買套票, 200洗3次, 邊個用都可以, 超乾淨, 設備好

不過我唔介紹啦

水晶宮

karenlyk 發表於 24-4-19 12:44
我幫亞女約香港牙醫洗牙
唔係牙醫洗, 伙保健員院都要600-800, 視乎牙齒潔淨度定價

是最近朋友去香港整牙的經歷, 朋友想洗牙同檢查, 打去香港牙醫度問, 洗牙980, 檢查150, 照Xray 350, 朋友都覺得OK 上去做啦, 上到診所做完檢查之後, 牙醫報佢要種牙杜牙根....幾樣嘢, 朋友覺得佢有D 貴, 牙醫竟然提議佢上深圳做, 因為佢地牙科診所而家多數接既生意係牙週等等等等既病人, 只洗牙普通事項唔太想做....

男爵府

我都好想試自有光,貴果隻噴砂洗牙350人仔,香港普通洗都$650,但fb片又有好多人㩒左嬲嬲樣。
...
我媽咪係深圳一個高端診所洗過牙用噴砂, 粗個只都係300几同埋係醫生親自洗的. 幼沙距話要500. 洗完的牙好亮白里透明!

其實我個深圳牙醫都可以幫我洗到白裏透明, 不過我唔知距係未用著噴砂

珍珠宮

karenlyk 發表於 24-4-19 12:19
多個選擇幾好吖
同意, 香港睇牙真系好貴

男爵府

hohoho2013 發表於 24-4-14 18:13
老公去自有光鑲咗隻門牙,$1500,佢非常滿意。

即係植牙?咁平

翡翠宮

畀面勳章

licpd 發表於 24-4-19 13:30
我宜家已經係深圳有個牙周醫生幫我洗牙
已經去洗過3次, 上兩次係深層清潔, 剛剛對上一次係正常洗牙但會洗埋 ...

邊間?

日日是好日

公爵府

karenlyk 發表於 24-4-19 12:17
我打算下星期去自有光試下, 朋友洗完話好好

諗住平定貴?洗完報告下

民房

回覆 karenlyk 的帖子

好多屋村診所都係500-600到,都係牙醫洗

男爵府

mother904 發表於 24-4-19 14:03
邊間?

唔介紹啦, 其實你去任何一間政府公立的口腔科都應該好ok

珍珠宮

減齡達人勳章

...

我星期三剛剛去完,揀呢間咪係我媽話多香港人。可能我唔好彩,約咗時間去到,好多人等緊。等咗15 分鐘叫我和我媽,帶去另一邊等,之後我媽入咗去,我之後入到房。個位女士已經好晦氣,我話唔係可以免費照CT口腔掃描咩?佢話唔知喎,咁你而家洗唔洗?嘩!嗰下我都火火地,不過,算啦!瞓底咗,好求其撿查下,就話好乾淨冇乜嘢要洗,跟住就問洗邊隻,我話噴砂。
洗得超快,成口血,洗到好酸痛,噴埋沙,全程14分鐘已經出返黎,痴痴地,洗咗牙咁多年都未試過咁
我媽就洗咗半個鐘多啲,佢出到黎見到我,仲問未到你呀?我話洗完啦,我媽話咁快?
我去比錢時,有同佢哋講點解冇照CT? 佢話冇咩?我話冇,哦,你冇同我地講跟住我話14分鐘已經攪掂,洗得好求其,佢哋直情唔理我,只顧收錢
我本人就唔建議去,實在太多‘打手’唱好/
attach1/tmp/php9zjw3w

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

觀音娘娘 發表於 24-4-19 13:49
即係植牙?咁平

唔係植牙

男爵府

我想請問下,大陸種牙大約幾多錢一隻?

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊