自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Wishsss 發表於 24-5-11 19:02
我喺bk見好多人讚所以買飛睇 ,
成套戲大部分時間都係打 冇乜劇情冇乜對白,女主角都冇, 為打 ...

我啲細路都覺得好睇。

葉問都好睇但唔同打法。

殺破狼超好睇。
利申:我鍾意睇打戲,可以自己一個去睇打戲。

水晶宮

bb560 發表於 24-5-11 23:08
邊度香港睇$40咁平?
我唔係特登想係深圳睇戲,只係路過突然想睇姐
...

有啲院線會有星期X特價,又有院線會有買一送一,search吓唔難吖
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

LokYauYau 發表於 24-5-11 19:17
係,放下靚仔包袱,演出自然,不留於表面。

但係都靚仔喎

大宅

回覆樓主:

我又係睇完呢套戲對林峯改晒觀,完全冇晒靚仔包袱,而且做得好好,又打得好睇。
反而信一得個靚仔樣咁,同九龍城寨有種格格不入嘅感覺。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

DICSIK 發表於 24-5-11 20:58
我見而家二級戲都有粗口,想問下這套戲係咪好多粗口?

都有d啦

子爵府

趙元嵩 發表於 24-5-11 17:27
如果鐘意睇打戲,確實啱睇,一個鐘頭打咗 9 個字!
睇完之後,歸納為四大天王打大佬 ...

同意,今朝剛同c6睇完,我怕打架血腥戲,覺得全套戲真係太多太密集,仲話鬼c6叫我陪佢睇,其實可以多返啲其他戲路,如愛情,溫情,友情等,唔駛全套戲都打唔停,個個仲好似打不死咁

子爵府

Wishsss 發表於 24-5-11 19:02
我喺bk見好多人讚所以買飛睇 ,
成套戲大部分時間都係打 冇乜劇情冇乜對白,女主角都冇, 為打 ...

我都係有呢個感覺,所以覺得麻麻
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

侯爵府

bb560 發表於 24-5-11 18:38
¥45/人(上網用app買),廣東話

英皇全日都係$60

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

哈利媽 發表於 24-5-12 01:30
同意,今朝剛同c6睇完,我怕打架血腥戲,覺得全套戲真係太多太密集,仲話鬼c6叫我陪佢睇,其實可以多返啲 ...

係,打得太多,有d都好殘忍

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

估唔到林都可以打得咁勁.. 睇得出佢比左好大努力出黎..

子爵府

Sophia527 發表於 24-5-11 19:51
林峯改觀之作,我最近都睇返佢之前嘅作品,同聽返佢啲歌,原來佢啲歌真係唱得好好!
佢真係歌影視、聲色藝俱全 ...

導演話因為睇過佢演唱會 覺得有好多可能性所以揀佢。

佢文戲打戲都好好睇,雖然邋遢又老土,但眼神仲有一份清澈,好啱個角色。

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

square72 發表於 24-5-12 01:37
英皇全日都係$60
邊間?

子爵府

回覆樓主:

尋晚睇完有啲失望,我無外界覺得讚得咁好睇的感覺,除了為打而打外故事都有點不合理令我投入唔到,故事鋪排唔夠理據。另外林峰在TVB時覺得他演技也可以好過唱k、Bosco、馬明,尋晚睇電影又唔覺得演技上同以前好大分別,係不錯但同啲人吹大到呢套應該拎影帝有好大距離,劉俊謙被吹奏到好戲又超級靚仔sorry完全感受唔到,咁林峰反而順眼啲。

子爵府

回覆 bb560 的帖子

荃灣愉景新城早場$38

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

yaumuimui 發表於 24-5-12 07:40
尋晚睇完有啲失望,我無外界覺得讚得咁好睇的感覺,除了為打而打外故事都有點不合理令我投入唔到,點解咁多 ...

唔好劇透啦
應該重有人未睇啊
我又覺得劇情都合理喎

子爵府

bb560 發表於 24-5-12 10:20
唔好劇透啦
應該重有人未睇啊
我又覺得劇情都合理喎

直刪了原帖的一句,都無留意算劇透

伯爵府

yaumuimui 發表於 24-5-12 07:40
尋晚睇完有啲失望,我無外界覺得讚得咁好睇的感覺,除了為打而打外故事都有點不合理令我投入唔到,故事鋪排 ...

我覺得依家電影業(包括戲院)有啲難做。
要引人入戲院睇戲真係唔易⋯⋯打鬥場面係大螢幕睇就好睇好多⋯⋯純劇情片好難引人入去戲院睇戲
早幾年我見西片劇情片(有cast),都冇戲院上就知

伯爵府

yaumuimui 發表於 24-5-12 10:22
直刪了原帖的一句,都無留意算劇透

男爵府

醒目開學勳章

lojo11 發表於 24-5-11 19:41
我仔同c6覺得好好睇,我就一般,太多打戲太殘忍

同意!男仔睇又喜歡打戲嘅應該覺得好睇,我仔都話好睇,由讚「信一」靚仔有型!女性睇就會覺得太多打戲同暴力!
不過我估唔到洪金寶套戲又會打得幾多,佢都已經好大年紀,今次都好盡力!套戲真係幾睇,!又其後生嗰幾個做得幾好!城寨景真係搭得好,睇花絮用好多時間好搜集資料同實物!

子爵府

bb560 發表於 24-5-12 10:26
我覺得依家電影業(包括戲院)有啲難做。
要引人入戲院睇戲真係唔易⋯⋯打鬥場面係大螢幕睇就好睇好多⋯⋯ ...

電視、電視、唱片業都係一潭死水。我諗加多10分鐘鋪排會好睇好多。要讚係啲佈景和特效好像真呢啲電視根本唔會有錢做得到。

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊