跳至

首頁

尾頁

大宅

yungbonbb 發表於 11-8-3 17:23
我係全泵型媽咪, 咁樣可以輕鬆D同埋知佢食左幾多, 我比較幸運, 我約4個鐘BUMP 一次, 每次有200ML 左右, ...

請問你平時食咩或飲咩湯可以有0甘多奶呀?? 好羨慕呀....

洋房

都係湯水足, 我阿B一出世就去左兒科, 連埋身機會都無, 我怕等佢出院至啜會無奶, 所以開刀第三日已經飲木瓜魚湯, 第二朝就有漏奶情況出現了, 陪月KEEP住日日有湯水, 所以奶量都尚算OK!

侯爵府

我想請問大家用邊款泵?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hellohellojenny 發表於 11-8-4 13:36
我想請問大家用邊款泵?
我用A牌 手泵

別墅

睇來都無乜邊個有我個囝咁大食啦, 佢現在34天人仔, 成日都要食, 一餐可以食到150-160ML, 不過健康院話唔好比咁多, 所以現在都係開130ML都餐餐清, 而且兩個半鐘就開始想食. 所以晚上仲要起三次身. 真係救命呀!!!

男爵府

囡囡, 2/7出生, 38日人仔, 一餐120ml, 四個鐘一餐, 惠氏s26.

別墅

回覆 irenepyy 的帖子

My daughter today is 31 days old, each meal takes 150-160ml (breast milk), can keep for 3 hrs

別墅

回覆 leepm1128 的帖子

HI, leepm1128, 請問你囡囡出世几磅同現在几重呢? 因為我仔仔咁食發一個月己經5KG, 所以醫生叫我唔好比咁多佢食. 但家人又話佢餓就要比架啦, 到六個月後就自然會瘦. 所以好煩.

別墅

回覆 irenepyy 的帖子

Hihi irenepyy,
she was 3.075kg on the 1st day, and 3.55kg on the 14th day...recently I didn't bring her to have a weight checking...now she is 34 days old, appox. weight more then 4.1kg..

別墅

我囝囝現在一個月14日大了, 現在差不多一日得一餐係人奶, 165ML奶粉/4小時. 半夜好彩就四點次起一次身到第二日八點, 唔係就要三點几, 六點几. 一日多數係食六餐了. 你地有無進展呀 ?

首頁

尾頁

跳至