自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

hashtag影視迷勳章

回覆 回覆:EVA222的帖子

大宅

朋友係分好多種.
知心朋友(老友)當然相處得最舒服.你會選擇你架祕密同心事通通都同佢講.
有D朋友係1起飲飲食食1起去玩.嘻嘻哈哈講下是非又1日.
點頭之交.大家見到面吹2句.例牌加多句"得閒出黎飲茶",好多時都係隨囗講下姐,但如果真系可以坐埋飲餐茶.我又唔介意架.
其實好假架朋友相信大家身邊都有.自已同對方講私人野緊係有保留啦.
我就好少知道對方係假架就無朋友做.除非出賣我啦.

伯爵府

回覆 lazylake 的帖子

其實好多人都好假
請盡量唔好點評我,因為我通常用手機版,睇唔到ga!!!

子爵府

回覆:lazylake 的帖子

係香港社會,真係好多人好假,但唔等如你要選擇同他們做朋友。

為咗生活工作去迎合可以理解,但唔認同。

如果不用為五"鬥”米折腰, 選擇做自己,都是一種福氣!!珍惜呢份自由同福氣吧!

子爵府

身邊有唔少好假的朋友!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

好媽媽勳章

通常反面果日先發現對方好假

bb363597  我哋友誼亦即時冇左.  發表於 11-11-8 14:19
bb363597  係.我都係係近期睇清楚左一個我一直當佢係好朋友嘅真面目,我哋友誼亦即.  發表於 11-11-8 14:18
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大力大力 發表於 11-11-6 22:20
妳有無睇 占基利 那套 "大話王" , 妳應該睇一下,在世上沒有美麗的謊言係生存唔到!!

做人就是這樣子, ...
大力你真係好靚佬 <<-----美麗的慌言...
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

水晶宮

有時見到d人就算對父母同親兄弟姊妹都假到死喇, 何況係朋友?

topkidsmom  agree  發表於 11-11-8 14:35
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

子爵府

對住d好假既人, 我只會做hi, bye friend.

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

lazylake

我唔會話醜,但我會話唔靘

你話老師髮型唔靚咪得罪人囉, 做咩要出聲話人, 你要學習忍口.
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:朋友分好多種,佢對我假時,我咪又對佢假lo

原帖由 annieamoeba 於 11-11-06 發表
朋友分好多種,佢對我假時,我咪又對佢假lo

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

古語有云:夫妻好衣服,何況朋友...平水相蓬君子之交淡如水就算架啦,就算係一家人都作假架啦,唔洗分朋友定親人,假起上來冇分別.
<br><br>

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

只要你視好真心誠懇嘅人是上天給你的恩惠, 其餘的是凡人、普通人, 你自然會開心自在一點. 動物曉得假裝, 更何況是人類!
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

係真朋友就會真心相待,不然只係點頭之交﹗
みんなで一緒に笑う

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

佢會假都仲叫做好呀,
我最近見到個人間極品, 見到就"妙"咀"妙"舌, 把口仲唸唸有詞, 同你擦身而過時拋句"見鬼" 之類, 朝朝聊交艾咁~~
我都唔知佢點做人亞媽, 仲要拖住兩個囡~

象牙宮

同人吾到熟到曰日見日日通話.無所不談,保持拒離.反而d好,太熟會少氣

大宅

我都唔鍾意假, 所以無乜朋友

但見到多人, 都會選假朋友(仲明知對方係假), 而放棄真朋友

子爵府

畀面勳章

佢同我冇衝突既話, 又冇害到我, 我話知佢假到死呀~~

我唔會專登唔同人做朋友, 不過唔會交心唧....

有時無聊搵D好假既朋友吹下水都會幾開心架~

首頁

尾頁

跳至