親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

王國會長

王國會長

PCCW2319 發表於 12-11-12 22:24
雖然我只係2個人, 但其實都要比RM12/日 (來回). 但如果搭的, 就要RM40/日 (來回).

不過, 你都講得啱, 玩r ...
由機場去star搭的, 大約要幾錢? RM30
Star 裡面個水上樂園, 係咪成人都玩得架? 可以, 我都玩左好多次
你有冇試過當地既SPA? 貴唔貴架? 我c9 試過STAR 既SPA, 好似係RM450

水晶宮

瑩瑩老豆 發表於 12-11-13 09:10
由機場去star搭的, 大約要幾錢? RM30
Star 裡面個水上樂園, 係咪成人都玩得架? 可以, 我都玩左好多次
你有 ...

嘩...................RM450?? 即 HK$1150 ? 好貴呀??? RM450 / 1hr ??? 手勢OK 唔OK 呀 ?

STAR 係咪都好似 Megellan Sutera Resort 咁, 有自己碼頭去其他島架? 但人地話比較舊 ?
天空之城, 快樂之地

王國會長

王國會長

PCCW2319 發表於 12-11-13 09:23
嘩...................RM450?? 即 HK$1150 ? 好貴呀??? RM450 / 1hr ??? 手勢OK 唔OK 呀 ?

STAR 係咪都好似 Megellan Sutera Resort 咁, 有自己碼頭去其他島架? 但人地話比較舊 ?

咁市內都有平d, 好似係1.5hr, 我c9 就話好OK.
STAR 同 Megellan Sutera Resort 都有自己碼頭去其他島, 但STAR 個碼頭封左要下年才開返. Megellan係咪較舊就唔知, 但我覺得舊其實冇乜所謂, 設備足/保養好/服務足就行了.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

瑩瑩老豆 發表於 12-11-13 09:05
$12XX 應該係淡季價錢, 同埋我早前book STAR, 發覺同當地及本地旅行社比, web 價係最貴, 你不如問下旅行社. ...
我都估係, $ 12xx 呢 d 一定無我份 ..... 就番學校去既時候 , 點會有 $ 12xx + tax 呢 d 正野呢

瑪瑙宮

好媽媽勳章

瑩瑩老豆 發表於 12-11-13 09:00
double bed 係兩張4呎床, 都應夠

好呀好呀, 唔該哂你先

大宅

回覆 PCCW2319 的帖子

STAR個私人碼頭裝修緊, 不過酒店有SHUTTLE去JESSELTON POINT (10MINS)

水晶宮

liliana 發表於 12-11-13 10:56
回覆 PCCW2319 的帖子

STAR個私人碼頭裝修緊, 不過酒店有SHUTTLE去JESSELTON POINT (10MINS) ...

如果由Horizon Hotel 去JESSELTON POINT 近唔近呢?

liliana  唔清楚, 但你可以用google map search下  發表於 12-11-13 13:38
天空之城, 快樂之地

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我見酒店網頁上,有好多kids activies,有邊樣好玩,同幾錢,可否推介一下?

水晶宮

引用:Quote:瑩瑩老豆+發表於+12-11-12+20:48+如

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-12 發表
唔 g star 出左 easter 既價未呢 ?? mountain view 唔 g $ 1600 - $ 1800 可唔可以呢 ?? ...
我打算明年年三月下筍去沙巴。上網睇左STAR 住 K. sea. view 包稅 HK$1640/night 。打算住一晚STAR ,2晚住 Horizon Hotel ,deluxe room sea view 。包稅 HK$895/night 。

天空之城, 快樂之地

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-11-12

原帖由 PCCW2319 於 12-11-13 發表
我打算明年年三月下筍去沙巴。上網睇左STAR 住 K. sea. view 包稅 HK$1640/night 。打算住一晚STAR ,2晚住 ...
$1640 sea view

邊間黎架幾平 wor

水晶宮

chickenwing2006 發表於 12-11-14 10:09
$1640 sea view

邊間黎架幾平 wor

我係hoteltravel 睇.
天空之城, 快樂之地

瑪瑙宮

好媽媽勳章

PCCW2319 發表於 12-11-14 10:29

好呀, 又去 8 下先 ..... 不過係 2013' 8 月先去 ..... 唔知有價未呢 ??

瑪瑙宮

好媽媽勳章

PCCW2319 發表於 12-11-14 10:29

thank you thank you

水晶宮

引用:Quote:PCCW2319+發表於+12-11-14+10:29+我

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-14 發表
thank you thank you
唔駛唔該。我都係睇到BK 有人提過呢個網站。你揾唔揾到明年8月份既價錢呀? 我妹妹應該明年7月去。你訂左機位未呀? 我打算訂Air Asia ,雙人來回大約HK$3500。

天空之城, 快樂之地

瑪瑙宮

好媽媽勳章

PCCW2319 發表於 12-11-14 20:22
唔駛唔該。我都係睇到BK 有人提過呢個網站。你揾唔揾到明年8月份既價錢呀? 我妹妹應該明年7月去。你訂左機 ...

我訂左 8 月 AIR ASIA 啦, 唔叫最平 $ 69xx , 買錯左 luggage 同埋 insurance , side 左 $ 8xx

而家睇緊 hotel , 今次想住 2-3 日住遠 d ..... nexus 好定係山卡拉 RR 好 D 呢 ??

唔該哂甘多位

水晶宮

引用:Quote:PCCW2319+發表於+12-11-14+20:22+唔

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-23 發表
我訂左 8 月 AIR ASIA 啦, 唔叫最平 $ 69xx , 買錯左 luggage 同埋 insurance , side 左 $ 8xx ...
我都係一時分神,唔記得delete. insurance 個制,買左。不過好彩冇買行李同埋畫位。

天空之城, 快樂之地

水晶宮

引用:Quote:PCCW2319+發表於+12-11-14+20:22+唔

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-23 發表
我訂左 8 月 AIR ASIA 啦, 唔叫最平 $ 69xx , 買錯左 luggage 同埋 insurance , side 左 $ 8xx ...
我買三月機位,$3660/2位。

天空之城, 快樂之地

瑪瑙宮

好媽媽勳章

PCCW2319 發表於 12-11-23 08:12
我都係一時分神,唔記得delete. insurance 個制,買左。不過好彩冇買行李同埋畫位。

...

我唔係分神架 ..... c 蠢咋, 坐左幾次都有買 insurance 同埋行李, 下次我一定會記住 cancel 呢 2 個 items ..... 埋位係唔係真係可以安排到一齊, 我甘多次都有劃定, 怕真係分開比我 c6 勁丙都似

瑪瑙宮

好媽媽勳章

PCCW2319 發表於 12-11-23 08:14
我買三月機位,$3660/2位。

$ 1830 好平好平呀

水晶宮

chickenwing2006 發表於 12-11-23 12:04
$ 1830 好平好平呀

如果唔係錯手買埋保險, 可以比少 $60/person 添呀.
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至