烹飪搵食

跳至

首頁
12345...22

尾頁

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

好Q

洋房

回覆 conlysister 的帖子

洋房

回覆 conlysister 的帖子

珍珠宮

引用:由於之前做過嘅啫喱卷偏甜咗啲...經改良後.

原帖由 conlysister 於 13-06-09 發表
由於之前做過嘅啫喱卷偏甜咗啲...經改良後....已有少甜版...講明少甜...係俾之前冇咁甜...如果仲覺得甜就要 ...
樓主想問下你用邊個執想apps出到個字體咁大size? 我用果d試過出唔到呢款字亦都冇得改size

伯爵府

回覆:啫喱卷...少甜版

我都整咗,但都係無乜白色部分,

伯爵府

我會繼續努力㗎!

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:kellylau79 的帖子

剛剛試整完@雪櫃雪緊, 請問係咪用手提發蛋器一定要發到好似發蛋白咁痴住係個容器度呀? 我發左3 分鐘發到手軟都,但仍然只是起泡泡咋mouth:

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 魚仔餅 的帖子

我用相片組合....而字體就係愛字體...有得放大縮小....LINE CARD 都有.....
少年耆英..為藝術而偽術..偽術煮意

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 denisefung 的帖子

唔係....打蛋白只不過係個比喻啫.....係希望你地打到好似蛋白咁多泡......就算黐都唔會黐好多...你地都見我幅圖都有好多泡泡....

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

引用:回覆+魚仔餅+的帖子我用相片組合....而字體

原帖由 conlysister 於 13-06-10 發表
回覆 魚仔餅 的帖子

我用相片組合....而字體就係愛字體...有得放大縮小....LINE CARD 都有..... ...
請問啫喱是否要放落淺的大盤先入雪櫃?(因為之後要卷所以要薄D)同埋,第一個食譜冇魚膠粉,第2個食譜要加返嗎?Thx!

珍珠宮

引用:回覆+魚仔餅+的帖子我用相片組合....而字體

原帖由 conlysister 於 13-06-10 發表
回覆 魚仔餅 的帖子

我用相片組合....而字體就係愛字體...有得放大縮小....LINE CARD 都有..... ...
thank you 搵搵先

男爵府

回覆:conlysister 的帖子

剛完成,應該ok 卦,味道啱啱好

侯爵府

回覆 lalamike 的帖子

唔一定要搵淺嘅盤.....我家搵晒得呢個長盤....你地可以用正方形....但要自己"因"住倒.....最好透明....容易睇倒.....

[size=15.454545021057129px]同埋,第一個食譜冇魚膠粉....係因為簡單但幾甜嘅版.....

[size=15.454545021057129px]第2個食譜要加返魚膠粉....係因為加多咗水.....

侯爵府

OK.OK..

伯爵府

樓主!我得咗啦!我無微波爐,用最細火不停咁攪住嚟煮嘅!之後用電動打蛋器將佢打到全部變曬泡泡,跟手即刻倒落盤放雪櫃就得咗啦!Yeah!

伯爵府

開心得滯,唔記得放相添!

bk23a  嘩...好靚呀~  發表於 13-7-24 17:07
rolandbb  好靚呀!!!  發表於 13-6-11 11:29

男爵府

回覆:kellylau79 的帖子

男爵府

回覆:conlysister 的帖子

今日我只買到大粒棉花糖,青檸味用了12粒唔夠甜,第二次整橙味用左18粒甜味剛剛好。

侯爵府

回覆 kellylau79 的帖子

OKOK....多謝你回覆...又可以唔用微波爐都得.....你啲整得仲靚..到我想食

侯爵府

人多試整野...真係好...起碼我冇咁肥...又可以多一個份量....

首頁
12345...22

尾頁

跳至