自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

13歲仲細唔會打,做下運動先。

男爵府

我覺得觀察多一年先,其實可以食多D高鈣食品,做運動同調整睡眠時間,十點左右上床最好,早睡有助長高,小朋友有ADHD 係咪瞓得小呢?睡眠不充會影響發育架!

禁止發言

回覆:囝囝發育問題。求教。

別墅

睛靈勳章

唔該晒咁多位jm. 佢本身都好多過動,游泳,羽毛球,藍球等等,不過瞓得小,因佢有adhd,平均瞓9個鐘。佢約10點半至11點半瞓,約7,8點起身。不過佢夜晚瞓得5好。可能過度活躍症關係,佢差不多晚晚發夢同起身講野。

子爵府

引用:囝囝今年13歲,佢得143cm高,未發育,照咗

原帖由 hoveypan 於 13-08-16 發表
囝囝今年13歲,佢得143cm高,未發育,照咗骨齡得11歲。睇咗鄭醫生,佢見意囝囝驗血及打生長激素針。但好貴 ...
点解唔叫健康院轉介去政府醫院?

子爵府

梗係唔打啦,咁細個,唔講錢,就咁講對健康唔知有無傷害,再多睇几個醫生先啦!有啲醫生未必有醫德

子爵府

唔好打,聽人講打生長激素,令面骨都會改變,(唔肯定真定假),了解多d先,千其唔好衝動

別墅

睛靈勳章

回覆:helentong 的帖子

係健康院轉介咗去內分泌科,不過要出年年底。因我對這方面冇認識,所以上來問下。我只係怕佢會過咗發育期。不過見咁多jm都咁講,咁都放心d。咁我睇下年尾佢會5會發育先。到時再算。

禁止發言

子爵府

引用:係健康院轉介咗去內分泌科,不過要出年年底

原帖由 hoveypan 於 13-08-16 發表
係健康院轉介咗去內分泌科,不過要出年年底。因我對這方面冇認識,所以上來問下。我只係怕佢會過咗發育期。 ...
聽講骨齡比實際年齡細係好事,証明小朋友仲有生長空間,所以唔使太擔心

大宅

BK Milk勳章

回覆:hoveypan 的帖子

吾好急,問多個醫生先啦

首頁

尾頁

跳至