懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+wanmm323+於+13-09-25+發表62

原帖由 baylorbear 於 13-09-25 發表
我絕對唔介意犠生,不過老公我唔去佢梗唔去,因為自駕遊,6299冇得自己去,要6299就我浪費錢,有d唔舒服, ...
bb係佢地個孫嘛…… 個b有事佢地擔當得起嗎?touchwood有事咪又係怪你……

別墅

回覆:baylorbear 的帖子

我覺得冇問題,如果冇特別唔舒服,我六週時候去完,bb還很小,自己小心d就ok

別墅

我覺得冇問題,如果冇特別唔舒服,我六週時候去完,bb還很小,自己小心d就ok

別墅

禁止訪問

回覆:正太2011 的帖子

男爵府

BK Milk勳章

回覆:應唔應該去旅行?

日本梗係唔好去啦…錢小事啦…最多咪無左萬幾兩萬,比起bb條命…幾萬算係乜。

男爵府

BK Milk勳章

如果你去新加坡或其他近少少地方,我覺得都可以去,只要有一直都無流啡無特別問題,其實可以去旅行的

複式洋房

本身我自己都好鍾意去旅行,差唔多兩三個月就出發去玩,記得啱啱有4W果陣自己都唔知,個時仲係台灣,行山,玩水,飲酒(去咗5日飲咗4日),仲食咗一支煙 到知個時就開始驚驚地。所以呢就cancel 唔去玩住直到生。Bb 比你係一個缘份,講真一句,無謂因少失大。 有幾多人想要都無

大宅

其實有擔心就唔好去了 去到又就住就住 做咩都擔心 不如遲d先去 6299唔會話你既 咁樣都唔明白 就由佢 。。有咩事你要自己付責任的

珍珠宮

畀面勳章

我覺得其他地方你可以考慮照去, BUT 日本...真係去唔過..

年頭先有報導話日本好多小朋友都中曬幅射, 好多甲狀腺都出左問題,

仲有身中幅射既症狀其實同感冒好似, BUT 你係唔會好返,

(訪問個媽咪說, 佢小朋友感冒左三個幾月都唔好, SO 帶佢去驗幅射, 一驗就發現佢跟本唔係感冒......)

另外幅射對人體的影響是以細胞數來決定,

例如成年人身體有10000個細胞, 如果有10個如果有10個細胞受幅射感染,

錦其實對你冇咩影響, 因為你仲有9990個健康私細胞,

BUT 胚胎佢係由一個單細胞分裂成為一個BB, 如果你唔好彩比佢感染到.......

錦真係輸在起號線上......點都補唔返...........

而且...幅射唔止會畸胎, 仲有可能阿B一出世就有癌症等問題......

SO , 去完大大聲話冇問題叫人去果D,阿B未過三歲你都唔好同人講你去完返黎冇問題,

你估幅射係肚痛咩, 有問題都唔會馬上知架,

就算出左世都唔表示安全 LO........................................

唔好話老爺99啦, 我連我老公老闆請我都唔去, 老爺99都叫自己一家人啦,

佢地明既, 我唔會再因為唔好意思用阿B條命去賭LO

男爵府

我plan左生bb差唔多3年,有過2個,但最後都小產了。我黎緊10月底會去日本大板6日(旅行)。其實去之前都考慮左好耐,怕有影響。但最後覺得,呢個世界好多野整定,我之前未去過日本,我咪又係bb離我而去我自己問過醫生去日本怕唔怕,醫生話“你怕日本幅射,你不如怕大陸d黑心食物啦!” 不過如果呢一刻我知我已經有左,我一定邊度都唔去,乖乖留係屋企安胎。

民房

我之前都PLAN 去墾丁, 機票民宿都比哂錢, 但因發現有左BB都取消哂無去,
民宿就比我全數退回, 機票我老公那張去就要比手續費$600, 我那張就就唔洗手續費 !!

其實可以唔去就唔好去, 就係免得到時萬一有咩事, 你地自己內疚或比長輩係咁鬧就無謂啦! 何況去到萬一有點唔舒服或有點見紅等問題, 你要去搵醫生睇又煩, 影響哂成個旅程又係無謂 ! 所以最後你自己要諗清楚吧!

大宅

BK Milk勳章

其實去唔去睇下你自已可唔可以bear到個risk! 個人覺得有BB係一種緣份!

萬一去到有事唔舒服要睇醫生又溝通唔到!有咩事自己一世內疚,想彌補都補唔到!無謂做D令自己有機會後悔既事!

我自己都係一個好鍾意去旅行既人,但O個時知道自己有左好想去都唔敢去!玩真係幾時都有得玩!小生命得來不易!你好好考慮一下!

複式洋房

真心多謝各位JM嘅意見同分享,我哋都係唔去喇,免得去咗唔放心又唔開心,希望bb健康成長,咁以後大把機會去,thanks everyone

男爵府

原本我係3個月時會去MALDIVES, 都取消左....

上次有單新聞, 港龍遇到氣流有14人傷....
即係普通人都傷...
你大住個肚, 唔傷都嚇餐飽....何必呢......

複式洋房

既然你知道自己有左就唔好去啦!懷孕初期始終個胎都唔穩,我唸你都唔想個b有事啦!

男爵府

回覆:placesday 的帖子

你拮得好中,但好有道理!

首頁

尾頁

跳至