跳至

首頁
12345...97

尾頁

大宅

Re: 07年7月預產期準媽媽 part 7

報到先.....好耐無浦頭啦

我又係, 過完年重左好多......依家已經重左18磅啦, 我target 30磅埋單, 睇黎好抆水.....

731mom

你個小b係細佬定細妹呀?早兩個禮拜miss ma 讚你個仔, 話佢好叻, 咩都肯講呀

伯爵府

pigletcoco 寫道:
Nippon,

抖吓啦, 希望你快d好返.

nippon寫道:
早晨呀,咁多位.

我終於衰佐喇,依家要去睇醫生呀,傷風,喉嚨痛,希望快d好返.

有個朋友,佢大約早我個幾兩個月預產期啦,前一個月佢唔舒服,喉嚨痛又少少傷風,不過佢唔敢去睇醫生,驚醫生開的藥唔夠勁,但如果藥力勁又怕對bb有影響,咁就"屈"左成個月咁滯,都未完全好得番哂呀!!!!! :-x

大宅

泡泡浴
無錯呀,我哋會支持你呢
[size=x-small]My lovely Jne was born on 12 December 2004

伯爵府

Jne_Jne 寫道:
泡泡浴
無錯呀,我哋會支持你呢

無錯啦!!fully support!!!

別墅

happy & Jne,
我跟住 731的指示,blog 內的相簿可以分類了,
妳可以係妳個 blog 右手邊 click "設定"~
入到去左手邊......進階管理....."管理相簿"
要選埋相簿類別果兩格先得架 !

cary,
算啦!政府野, 唔幫你check咁多其實係好事, (即係一切正常囉)

泡泡浴,
take it easy, 心情好都會幫到身體架

nippon,
多d休息, 希望你快d好番la

ernie_kmy,
hubby摸到小b郁, 佢勁開心, 重話小b一郁就要通知佢, 好似無理我感受, 小b有時勁郁, 我都支持唔住ga, 不過都開心就真

大宅

多謝晒你地呀!

哈哈!我諗TZENOK應該蒲左0711傢喇。

別墅

呢排公司唔多野做
悶起上黎特別想食野
朝早食完早餐 十點幾十一點又想食野
食完午飯 3,4點又要搵d口立濕
好彩我無食消夜既習慣
唔係肥得重勁
我都係要物色一d健康既零食啦

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

伯爵府

睡公主~ 寫道:
呢排公司唔多野做
悶起上黎特別想食野
好彩我無食消夜既習慣
唔係肥得重勁

如果有新鮮的,西梅都係一個唔錯的選擇,當然未必時時都有的,所以我就食緊罐裝的西梅啦,不過睇唔到佢有幾多糖份,間公司就話係標榜健康的,唔知大家有無食過呢???(牌子:"LIGO"加洲出產的)

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

早晨大家...咁快part7, 報到and then 溫書先 !!

大宅

早晨呀各位,咁快又到part 7,真是好勁呀!印象中好似大家都是要返工的,但都可以

別墅

野人好索子 寫道:
[quote]
睡公主~ 寫道:
呢排公司唔多野做
悶起上黎特別想食野
好彩我無食消夜既習慣
唔係肥得重勁

如果有新鮮的,西梅都係一個唔錯的選擇,當然未必時時都有的,所以我就食緊罐裝的西梅啦,不過睇唔到佢有幾多糖份,間公司就話係標榜健康的,唔知大家有無食過呢???(牌子:"LIGO"加洲出產的)[/quote]

係wor,西梅又有益,我之前買過隻四洲出既係獨立包裝
不過當然唔係新鮮~
我岩岩又買左一包muji出既西梅
返去試下好唔好食先~

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

大宅

泡泡浴,
好呀, 我都想去睇床仔.....你幾時ok?

泡泡浴 寫道:
HI 各位,

我昨日去左威記7E照超聲波,醫生話唔似係血塊或腫瘤。不過,佢叫我過兩星期再去照多一次,都係照唔到野就冇事喎。

ernie_kmy,

我諗都要同你一齊去睇牀仔同HIGH CHAIR之類喇。因為,我應該都冇人俾到我喇而家。 :-( :-(

大宅

好媽媽勳章

野人好索子,

我食緊個隻係dry西梅 (sunsweet), 好味, 獨立packing. 你試吓去買黎食. 唔錯架.

睡公主,
我會買dry既合桃肉當小食, 應該都健康既.

男爵府

我打算買nuk奶樽呀. 但係之前見到唔知邊位準媽媽講唔好買"7"之類. 請問點解呀? "7"係咩意思呀? 咁"1","2","3"果d又無問題呀??

大宅

hi, 早晨喇~~~
0707 媽咪好勁呀!
無上來一排,差d迷失咗,唔識來part6(原來已經part7喇).仲令我有番讀書時的年青感覺--->點解d書搵極都搵唔完嘅
我上星期好開心,因抽羊水結果正常,仲知埋bb係囡囡(我想今胎係女),照結構u�s又ok.但今個星期呢,唔知點解由開心變做擔心 雖然話第二次做媽咪,但大仔一路大,我就一路學點做媽咪,照顧初生bbd野好似唔記得晒咁,但眼見朋友dbb女好似無仔咁易handle:唔肯飲奶,唔肯食飯,又要就住就住,唔同亞仔咁可以粗魯d,始終係女仔,到時又轉工人,番番工時又可能要轉office,又驚兩個b攪唔點.....越諗越擔心 :-( :-( :-(

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

好彩我之前買的NB & S 碼都係日本造, 不過如果真係大陸MADE 的話, 你地打算用邊隻牌子

我近排都有買地門西梅, 因我發覺大大唔順, 好辛苦, AND ALWAYS 放"皮", 所以就試下買來食, 但係好似效果差不多. 我都有買SUNXXXXX 西梅汁, 不過未飲呀

有冇人今個星期六去PWH上產前運動COURSE 呀, 我上11:30

大宅

早晨呀~~~~~

太快啦, 今朝好q多野做, 仲未睇晒你地d post,一陣晏陣再睇........ 又要返去做啦 :-( :-( :-(

別墅

pigletcoco 寫道:
野人好索子,

我食緊個隻係dry西梅 (sunsweet), 好味, 獨立packing. 你試吓去買黎食. 唔錯架.

睡公主,
我會買dry既合桃肉當小食, 應該都健康既.

sunsweet係咪超市有得賣?
合桃d味我又麻麻地~好揀飲擇食

大宅

seavl

when you drink Sunraysia -- be aware, must hv a toilet next to you .....or else big big pan ..........

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

Happy727,

Really, my husband have drink it, but he don't have any effect wo.

After I finish the Dei Moon 西梅, I will try to drink Sunraysia, but don't know the taste good or not. I have buy a big bottle a

首頁
12345...97

尾頁

跳至