想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由 KeyYim 於 14-04-29 發表我婦

原帖由 wanmm323 於 14-04-29 發表
兩個都係好好既醫生
董醫生我就未睇過我睇開鍾醫生…我覺得佢好細心…有問必答同好有耐性去解釋

別墅

引用:Quote:原帖由 KeyYim 於 14-04-29 發表嘢埋

ivf用左8萬
咁如果我一次唔得…做幾次咪要幾十萬

男爵府

引用:Quote:原帖由 wanmm323 於 14-04-29 發表iv

原帖由 KeyYim 於 14-04-29 發表
有雪胎架嘛,放雪胎都係兩萬幾

男爵府

引用:Quote:原帖由 wanmm323 於 14-04-29 發表兩

董醫生我就未睇過我睇開鍾醫生…我覺得佢好細心…有問必答同好有耐性去解釋

...
董醫生係出名的生育科醫生,鍾醫生好nice,我睇左佢十年,由佢仲係仁安做至而家離開仁安我都有揾佢睇婦和和產檢,但唔係不育科,有關不育科意見問董醫生會更專業

男爵府

引用:Quote:原帖由 wanmm323 於 14-04-29 發表iv

預約董醫生最少半年以上,佢係不育好出名,聽講做手術好好,所以你今次手術竟然有佢參與可能係因為你呢個手術係生育科手術,鍾醫生以前係仁安註診的婦產科醫生,所以搵到董醫生幫手。

別墅

引用:Quote:原帖由 KeyYim 於 14-04-29 發表咁如

預約董醫生最少半年以上,佢係不育好出名,聽講做手術好好,所以你今次手術竟然有佢參與可能係因為你呢個手 ...
係鍾醫生搵佢…鍾醫生幫我安排好晒所有嘢…我只要到時個人去登記入院就得…我今日覆診問鍾醫生邊個幫我做有術我先知原來佢搵咗董醫生…我當時真係好開心…因為我都有聽過好多jm講董醫生好好…

男爵府

引用:Quote:原帖由 wanmm323 於 14-04-29 發表預

係鍾醫生搵佢…鍾醫生幫我安排好晒所有嘢…我只要到時個人去登記入院就得…我今日覆診問鍾醫生邊個幫我做有 ...
原來真係,鍾醫生唔係生育科,我宮外孕之後都問過佢不育問題,呢方面好似唔太叻,佢主攻婦產科。所以有關不育,你以後搵董醫生會professional 有效d

別墅

引用:Quote:原帖由 KeyYim 於 14-04-29 發表係鍾

原來真係,鍾醫生唔係生育科,我宮外孕之後都問過佢不育問題,呢方面好似唔太叻,佢主攻婦產科。所以有關不 ...
我諗住到時見到董醫生做完手術後會轉睇佢…到真係有到B B先哥睇鍾醫生

別墅

回覆:KeyYim 的帖子

一般正常夫婦每個cycle自然成孕都係得7-8%機會,一定唔會一次就可以50%啦!如果係,不育醫生都唔會開到成行成市

你28好後生姐,如果想通完試一年先都無問題丫!但如果做手術都要5-6萬,不如直接試ivf,或排定公家平好多,反正要排三年,排到差唔多31-32歲,做ivf成功機會仍然好高。

同老公傾下,佢錫你一定唔會嫌棄你,病都無人想!99更無必要話佢知,索性話無打算生住,免問。

別墅

引用:一般正常夫婦每個cycle自然成孕都係得7-8�

原帖由 Edithyuenwah 於 14-04-29 發表
一般正常夫婦每個cycle自然成孕都係得7-8%機會,一定唔會一次就可以50%啦!如果係,不育醫生都唔會開到成行 ...
我同老公講咗唔好同99講佢應承咗…我見好多人通完都話好快有所以想自己試下先…我見啲jm話做ivf要自己係屋企打針落肚到我好驚…平時打針我都會瘀晒…做ivf仲要打咁多次我真係驚…我老公知道要自己係屋企打針都即刻話順其自然有冇B B都唔緊要…但事實上我知佢好想有個所以我都諗住通咗後真係半年都冇就做ivf...見步行步…到時我諗冇得我驚!現在入院通輸卵管醫生話預六萬我住二人房就多幾千…我有買保險應該可以比返八成我!但我唔會排定政府了…我對政府啲醫療冇咩信心成日都聽到醫療失當啲新聞

男爵府

引用:Quote:原帖由 Edithyuenwah 於 14-04-29 發

我同老公講咗唔好同99講佢應承咗…我見好多人通完都話好快有所以想自己試下先…我見啲jm話做ivf要自己係屋 ...
我老公都無同奶奶講我輸卵管問題,直至ivf成功左,佢先講俾奶奶知

首頁

尾頁

跳至