嬰兒用品

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

很專業,pro!!
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

大宅

多謝分享, 如果有埋goon 就好o勒:loveliness:

大宅

Edgar媽:

多謝你的意見,你說得對。當初我也想過測試埋Goon同Unicharm,只是問過身邊的媽咪,都沒有人用這兩個牌子,所以我便轉投測試大路的牌子。如果下次我再做類同的測試,我會留意的了。Thanks.:loveliness:

原文章由 Edgar媽 於 07-12-8 01:28 發表
多謝分享, 如果有埋goon 就好o勒:loveliness:

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仲有merries丫:loveliness:

原文章由 puib 於 07-12-11 14:57 發表
Edgar媽:

多謝你的意見,你說得對。當初我也想過測試埋Goon同Unicharm,只是問過身邊的媽咪,都沒有人用這兩個牌子,所以我便轉投測試大路的牌子。如果下次我再做類同的測試,我會留意的了。Thanks.:loveliness:

...

大宅

lestat:

Merries我真係未聽過~~~似乎我太孤陋寡聞~~~~
不過我知仲有"小淘氣",但應該同"噓噓樂"同一間廠,而且真係真係好難買。

原文章由 lestat 於 07-12-11 15:00 發表
仲有merries丫:loveliness:

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Merries = 花王, made in Japan, 通常晌網店有售, 反而"小淘氣"我就未聽過喇:D .

原文章由 puib 於 07-12-11 18:21 發表
lestat:

Merries我真係未聽過~~~似乎我太孤陋寡聞~~~~
不過我知仲有"小淘氣",但應該同"噓噓樂"同一間廠,而且真係真係好難買。

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

真係好心機喎~APPRECIATE!!

禁止訪問

大宅

勁呀

[

大宅

BB成長期:

多謝讚賞。我自己都認同報告的分數是參考性質,但選用邊隻尿片始終包含主觀及其他因素。

事實上我做完報告後都轉用了尿片,但不是轉用了最高分的Fitti。

原文章由 BB成長期 於 07-12-12 11:50 發表
個report好好, 我有用過fitti, 但最後都用回pampers, 原因是我覺得fitti的尺碼不太準(偏細), 因我同BB用"L"碼時, 好像有些緊, 而且換片的數量比pampers多2條, 因此計起來pampers好似平了. This is my opion. ...

民房

:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

民房

睛靈勳章

十分正呀!我都覺得fitti唔錯

大宅

原文章由 puib 於 07-12-13 14:27 發表
BB成長期:

多謝讚賞。我自己都認同報告的分數是參考性質,但選用邊隻尿片始終包含主觀及其他因素。

事實上我做完報告後都轉用了尿片,但不是轉用了最高分的Fitti。

...

咁你轉左邊隻呀? 點解轉呀?

子爵府

+5熱血勳章

puib,

你好掂 ,你呀B一定好幸福:loveliness:

洋房

I have tried Pampers, Goon, Unicharm & Pat Pat before.
Now use Huggies.

My experience is, Pampers and Good leave some transparant jelly on baby's skin. I think it is unacceptable!!!

Unicharm and Pat Pat have problems of 漏尿!

Huggies has no such problems, although I find it not dry enough.

侯爵府

What are those transparent jelly? Leakage of 吸濕珠珠?

原文章由 choco888 於 07-12-14 03:01 發表
I have tried Pampers, Goon, Unicharm & Pat Pat before.
Now use Huggies.

My experience is, Pampers and Good leave some transparant jelly on baby's skin. I think it is unacceptable!!!

Unicharm and Pa ...

侯爵府

最高分唔等於最適合自己的bb, 所以我覺得你份report最可取的地方係分左好多唔同的項目做測試, 我自己最著重就係吸濕同柔軟程度, 其他還是次要, 所以晌你份report內擇呢兩項最高分的尿片試吓.

puib, 咁你轉左邊隻?

原文章由 puib 於 07-12-13 14:27 發表
BB成長期:

...

大宅

ganda & lestat:

其實我個人較著重吸濕表現,而且要求腰背要有彈性腰圍,所以就轉用了噓噓樂。

講真做完報告後,自己都學會買野唔好睇表面﹗(呢句話係咪好老土?)

事源我當初買尿片,都不知邊度好,就揀左一隻價錢有番上下貴,製造商同原產地俾到我信心的,厚薄適中,靚靚公仔的尿片,以為自己眼光獨到,點知做完測試後就見其短,買野唔好睇表面﹗

原文章由 ganda 於 07-12-13 18:19 發表

咁你轉左邊隻呀? 點解轉呀?

原文章由 lestat 於 07-12-14 10:58 發表
最高分唔等於最適合自己的bb, 所以我覺得你份report最可取的地方係分左好多唔同的項目做測試, 我自己最著重就係吸濕同柔軟程度, 其他還是次要, 所以晌你份report內擇呢兩項最高分的尿片試吓.

puib, 咁你轉左邊 ...

大宅

好多謝你,好有用喔

禁止訪問

環保接龍勳章 大廚勳章

首頁
23456...7

尾頁

跳至