親子旅遊

跳至

首頁
23456...17

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:沙巴阿庇,我們玩得好開心!(回港見到海鮮都想X)

我們住了近碼頭的Gaya centre, 他們有自己的tour, 實在冇朋友,吾join都對吾住自己

公爵府

回覆:tinkerbell2004 的帖子

初時有groupxx買Grandis hotel的房間套票(送晚上buffer2位,小朋友好像8歲先要比錢,送接送機服預),今年三月才開始試業,打去美x華旅行社book房,弟日回覆該類房間滿左,詢問我們可加$17x升grade, 我們推了!

公爵府

回覆:chloemummum 的帖子

我們是慳儉家庭

我覺得睇下你們小朋友幾歲,我們都住了一晚STAR, 需然貴一點,但都有他賣點,泳池、service、早餐buffer(超多野選擇,至11:00才開始收野), 可慳回join tour和午餐費

還有Dreamtel Hotxx, 雖然平宜和剛返新,但熱水吾得,下次吾會再去!

大宅

可以pm我
行程資料嗎?

公爵府

回覆 MAYHO23 的帖子

我們全個八日七夜旅程,使了$22K ;但我們吃了四餐勁海鮮餐,平均每餐Rm3xx;
如對任何我知曉的有興趣,我很願意分享!
(已pm 電話聯絡)

我也在這裡得到jm 寶寶和Hoody_w的分享和信息,在此感謝她們和其他幫忙的jm

公爵府

Centre point 個rate 最靚,
唱1萬見到可相差Rm60架!

carminema  但jm們留意,central    發表於 14-9-15 09:32

複式洋房

回覆:kylie10 的帖子

可以pm啲資料俾我嗎?

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Centre point 個rate 最靚,唱1萬見到可相

原帖由 kylie10 於 14-08-30 發表
Centre point 個rate 最靚,
唱1萬見到可相差Rm60架!
我尋日喺Wisma Merdeka 都係呢個rate, 之前28號重靚d添

珍珠宮

引用:今天晚上要吃沙巴龍虾!1kgRm300, 我們選了

原帖由 kylie10 於 14-08-30 發表
今天晚上要吃沙巴龍虾!1kgRm300, 我們選了一隻斤半的做龍虾刺身(香港真的不知要幾錢才可品嘗到)
請問你去邊間食龍蝦? 我諗住2號晚去食多次海鮮餐, 落機嗰日食過大茄來!

公爵府

波子 發表於 14-8-31 06:55
我尋日喺Wisma Merdeka 都係呢個rate, 之前28號重靚d添
第一天我們都是在Merdeka唱,個rate 是40.4, 第二天便見center point 是40.6

公爵府

回覆 波子 的帖子

第一晚去了雙天,推介沙巴七星班(橙紅色身),炒象拔螃,炒菜和布甸,都非常野味,阿囝們encore了兩碟菜和鮮蘋果汁。
第二次是到大茄來總店,推介咸蛋黃糕蟹, 很鮮味,脆口的吾鎅口的(最平那種便可) ,條海班和生蠔刺身只是okay,
他多些平民餸菜,如滑蛋河、紅燒豆付、咕嚕雞、排骨…

第三次是到街市樓上大排檔,輝哥,我們買了2kg虎蝦去加工煮,都是收我們Rm20,蒸蒜容蝦和干奶油蝦這裡最好味,炒菜清甜;

第四次是到華興,因雙天的龍虾不足1kg(約800g),做刺身肉不多,價錢要Rm350/kg;
華興的最細都1kg, 價錢是Rm300/kg, 我們有95折,龍虾湯清甜,蝦腳很大支又滿肉,很易拆;
我們選了菜坐低,還遇到阿囝香港的同學仔,告訴我們華興餸菜冇雙天的重口味和不太鹹,華興好味些;
他們推介草蝦刺身Rm30/half kg(即拆即上台),好脆好爽好吃,還會將蝦頭召鹽有兩食,在香港泰國菜館超貴,還沒有蝦頭吃!
我們埋單加酒水不需Rm500, 香港酒樓根本吃不到!
你試下搵刘秀芳,同芳姐说是剛吃了龍虾刺身的香港客介紹,問下她可否給予折扣!

公爵府

其他遊客係街市買上大排檔加工

may3377  yummy  發表於 14-8-31 11:38

珍珠宮

引用:回覆 波子 的帖子第一晚去了雙天,推介沙巴

原帖由 kylie10 於 14-08-31 發表
回覆 波子 的帖子
好呀唔該, 咁就試華興喇!

carminema  我地租車個哥哥仔同我   發表於 14-9-15 09:34

大宅

引用:回覆 波子 的帖子第一晚去了雙天,推介沙巴

回覆 波子 的帖子
我們一行9人,可以俾d local tour資料我嗎?

公爵府

回覆 woopuikwan 的帖子

公司在公眾碼頭counter 11, 出島和local都很平,由其美人魚島!
我已告訴小強,如kylie或香港陳太 介紹,我剛跟他說了,他會識做!
可於香港whatsapp 與他聯絡和安排
電話已pm你

玩得開心!

dar  Hi, pls pm me too, many thanks  發表於 14-10-21 11:14
sang@yee...  please pm me,thanks  發表於 14-10-3 16:51
littlesonson  pm please  發表於 14-9-26 09:19
sang@yee...  ,可pm tel比我嗎?  發表於 14-9-12 10:24
ling1211  hi,可pm tel比我嗎?T   發表於 14-9-10 08:48

公爵府

回覆 may3377 的帖子

已pm,如有其他問題可跟我聯絡呃!

珍珠宮

引用:回覆 woopuikwan 的帖子公司在公眾碼頭coun

回覆 woopuikwan 的帖子
咁明天去11counter, 不過係去曼奴干島

公爵府

好媽媽勳章

回覆 kylie10 的帖子

多謝你的分享
我地都係慳儉家庭^^ 小朋友1個10,1個7歲, 老公吾想轉甘多次酒店, 所以我只會選2間, 最後2晚住star, 所以另外嗰4晚會選經濟d既, 我地第一晚夜機先到, 之後嗰3日又少時間係酒店, 所以無咩所謂, 只係沙巴有4人房既酒店吾多, 好難選, agoda訂左hotel63, 要9xx/晚, 我都有睇過Dreamtel hotel, 見網評都吾差, 又方便, 估吾到會甘差, 甘應該吾會考慮了....

kylie10  其實方便和整潔度ok架  發表於 14-9-1 11:21

珍珠宮

引用:回覆 kylie10 的帖子多謝你的分享我地都係

原帖由 chloemummum 於 14-09-01 發表
回覆 kylie10 的帖子

多謝你的分享
我經Agoda訂Hotel63的四人房$7xx, Grandis Hotel四人房$1, 0xx.

公爵府

好媽媽勳章

回覆 波子 的帖子

你訂平好多喔, 我早2日係agoda預訂左先, 可取消的, 如果再做PROMO時, 有平過呢個價的就會BOOK ^^
係呢..可否分享下Grandis hotel, 因為呢間比較新, 網評話酒店人手少, 樓層垃圾筒經常滿晒都無清理, 房間清潔又慢, 而家有無改善左?

首頁
23456...17

尾頁

跳至