自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前買左本李x明居士的運程書, 佢早批有疫症, 佢自言希望占算不準, 否則大家便到"足不出戶"之況。
佢仲話, 人懷著傷痛去面對08奧運的大喜, 隨奧運的來臨, 一掃而清。

你地可以睇睇佢本書的第16頁。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 YnnMa 於 08-3-13 09:19 發表
我之前買左本李x明居士的運程書, 佢早批有疫症, 佢自言希望占算不準, 否則大家便到"足不出戶"之況。
佢仲話, 人懷著傷痛去面對08奧運的大喜, 隨奧運的來臨, 一掃而清。

你地可以睇睇佢本書的第16頁。 ...

順順利利 大吉大利       

珍珠宮

畀面勳章

李丞責都批左今年有"細菌來襲".

水晶宮

畀面勳章

原文章由 晴B媽 於 08-3-13 01:13 發表
如果通勝係咁準, 講左會有事, 咁即係避唔到啦。 假若避免左唔發生的話, 又變左通勝唔準啦喎。

而家咪就係避唔倒囉~~~
李丞責都批中左咯,但佢又可以做d咩呢? 變身超人,拯救萬民~

大宅

mouth: mouth: mouth: mouth:

原文章由 餃次子 於 08-3-10 21:39 發表
原來通勝已表明話今年會有瘟疫發生,即系類似「沙士」個年嘅通勝咁, 點解政府年頭吾睇下通勝?再未雨籌謀預防下,又想攪到「沙士」咁大鑊咩?真系要叫下啲高官學下睇通勝做人~~都系買定啲口罩穩陣啲喔~~ . ...

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 bowling2004 於 08-3-13 09:39 發表

而家咪就係避唔倒囉~~~
李丞責都批中左咯,但佢又可以做d咩呢? 變身超人,拯救萬民~

咪係, 批中有鬼用咩! 解決方法先最實際!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章

原文章由 mclam 於 08-3-13 10:11 發表

未解決未解決未解決~
今次真係你有壓力我有壓力~~~

男爵府

幾時開始的十年呀?

好驚呀

原文章由 jamieconnie 於 08-3-10 23:44 發表
其實係10多年前,有個拜神既亞婆話(係我亞婆講比我知),呢緊十年所有野都唔食得,叫我地買多啲米放係屋企,重話會死好多人,當時我都唔信,重話無可能,但預言一日一日咁出現,你話信唔信

...

禁止訪問

珍珠宮

寫了又點, 好多人睇完咪算, 殺到埋身先算, 宜家警號又來.

男爵府

畀面勳章

好驚呀~ 唔想變返好似SARS咁呀~

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mclam 於 08-3-13 10:11 發表

就係人地預言左,大家有沒去做防範丫..有沒帶返個口罩出街丫..?
我舊年都聽過人講今年會有病菌類似sars咁..就算我同身邊d人講左..佢地咪聽完就算..由舊年年尾冬天開始都真係得我自己搭工車帶返個口罩咋.. 老實講丫,人多地方細菌傳染力一定好高架..加上d巴士,地鐵既冷氣槽你估真係日日洗咩,係病菌滋長既地方黎架,仲要年頭冬天咁凍.大把人病啦..由冬天起,我公司d人個個病都唔帶口罩.咳又唔掩口,個鼻是是索索咁...係今日先見到個同事終於帶返個口罩咋..你話啦..香港人就係咁架啦..唔殺度埋身就唔做野...到發生左就話人地沒解決方法..自己有沒諗過方法去protect先???mouth:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至