自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:好煩,最憎呢啲人之前我個女出世後5w左右就

原帖由 nightingale 於 15-02-16 發表
好煩,最憎呢啲人

之前我個女出世後5w左右就自己介咗夜奶 (佢尾餐奶係十二點幾,訓到朝早五六點先醒), 我 ...
脫水咁搞笑

水晶宮

引用:睇左就當自己係專家!係我立場,就算湊過仔

原帖由 Ngmabe 於 15-02-16 發表
睇左就當自己係專家!係我立場,就算湊過仔既都唔可以插手人地點教
我既立場係自己仔自己湊

水晶宮

引用:你姑9定姑仔?

原帖由 wingyan008 於 15-02-16 發表
你姑9定姑仔?
女家既

水晶宮

引用:個人立場唔同姐,我都好反對睇電視,但我朋

原帖由 wai_wai37 於 15-02-16 發表
個人立場唔同姐,我都好反對睇電視,但我朋友經驗,如果真係要睇,要揀有教育意義俾佢地睇。依家叮噹都變哂 ...
其實唔係電視卡通片,係睇迪士尼嗰d碟咋,ABC,同埋有D童話故事碟囉

子爵府

畀面勳章

好煩呢D人. 叫佢生左個仔出黎先講野~

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

回覆:阻人教仔,火都嚟

剩係回佢 哦,完。

男爵府

我真係好憎人教人教仔。人人有自己一套。不應過問。

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

引用:話說貼左阿仔張相喺fb, 係睇緊卡通片既,跟

原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-16 發表
話說貼左阿仔張相喺fb, 係睇緊卡通片既,跟住某親戚就WhatsApp 我,話我唔應該成日俾d卡通個仔睇(其實只係 ...
叫佢生返個自己慢慢教

珍珠宮

珍珠宮

Nothingman 發表於 15-2-16 01:46
block 左佢
AGREE

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

相,當然要照擺,但係只唔比佢睇

複式洋房

忍唔住今次WhatsApp 話返佢阻人教仔好煩

型喎

珍珠宮

最憎未婚人士,咩都唔識就話人,

水晶宮

引用:忍唔住今次WhatsApp 話返佢阻人教仔好煩型

原帖由 下一頁 於 15-02-16 發表
忍唔住今次WhatsApp 話返佢阻人教仔好煩

型喎
其實我仲打多左句,你咁叻咁鍾意教咪自己生個嚟教囉,不過冇send出去,好似衰左d

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 貧窮媽媽 的帖子

比著我, 唔會覆佢 whatsapp, 睇完算數~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

男爵府

真係厚多士

翡翠宮

引用:話說貼左阿仔張相喺fb, 係睇緊卡通片既,跟

原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-16 發表
話說貼左阿仔張相喺fb, 係睇緊卡通片既,跟住某親戚就WhatsApp 我,話我唔應該成日俾d卡通個仔睇(其實只係 ...
Send返句專家話諸事八卦既人係嫁唔出比佢

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

伯爵府

BK Milk勳章

貧窮媽媽 發表於 15-2-16 01:36

你問吓佢,跟你咁教係咪會變成你咁? 如果係就唔洗客氣喇。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

ChinoB 發表於 15-2-16 04:54
咁有時又唔一定生過仔先識教仔嘅。選美評審都唔一定好靚或者選過美呀。我有個大陸朋友話唔會信得過啲男婦產 ...

選美評審都唔一定好靚或者選過<-- 其實我覺得唔可以咁講...如果一個人未選過美, 就去同參選既人講, 容乜易OY, 你點點點咪得囉~咁事實係佢都未參選過, 佢咁樣討論過程應該係要點點點, 真係令人好反感。
要知道, 品評一件事, 否定人地做既野係好易既事。但你好難令人BUY你意見囉! 因為你冇落實做過。

你朋友係搞笑D, 男醫生未生過, 就唔信佢?!
咁佢有醫人既資格,佢有一定既醫術。唔通醫生要生過CANCER 先可醫癌症病人咩?!

但如果男醫生同人講, 生仔係幾咁易,唔痛既~ <---佢唔係女人,佢冇可能經歷過生BB過程。未生過BB既人, 同你講生係幾咁易,咁確實佢未生過~ 佢真係冇資格咁講!
或者未生過CANCER 既人唔會明化療幾咁痛楚一樣。

其實我都好怕呢類人。
每個小朋友性格都唔同啦...
唔好話你未生過....就算生佐, 都唔好品評人地應該點教點教。
因為每個CASE都唔同。

SORRY, 我只是以事論事, 請勿介意。

Childhood is journey, not a race.

首頁

尾頁

跳至