影視娛樂

跳至

首頁
23456...7

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 ccdccl 於 15-02-28 發表邊個

原帖由 yung0415 於 15-02-28 發表
異鄉人醫生個女一,做北韓女間諜
但異鄉人佢無拖低李鐘碩,可能其他角色夠突出。

侯爵府

回覆:朴有天新劇女主角....

我想問韓佳人,陳世研同申世京,邊個做戲差啲? 我睇過韓佳人同陳世研,頂唔順陳世研。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 milka528 於 15-02-27 發表我

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 gracelam 於 15-02-27 發表我

男爵府

引用:我想問韓佳人,陳世研同申世京,邊個做戲差

原帖由 choc_choc 於 15-02-28 發表
我想問韓佳人,陳世研同申世京,邊個做戲差啲? 我睇過韓佳人同陳世研,頂唔順陳世研。

...
韓佳人好好多

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

果個係申世京?吾似哦

男爵府

引用:最記得之前宋承憲拍申世京嗰套,當男人戀愛

原帖由 lovablebaby 於 15-02-27 發表
最記得之前宋承憲拍申世京嗰套,當男人戀愛時,搞到我好傷心。。。

...
直情浪費了宋承憲,陰公!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

之前話秀智推左,已經有d失望。
點知confirm申世京!!!嘩!之前jm眼中嘅演技最爛韓劇女演員呀)))

伯爵府

引用:Quote:原帖由+lovablebaby+於+15-02-27+發

原帖由 PAMELATSE 於 15-03-01 發表
直情浪費了宋承憲,陰公!
咪係囉

伯爵府

引用:之前話秀智推左,已經有d失望。點知confirm

原帖由 popocat 於 15-03-01 發表
之前話秀智推左,已經有d失望。
點知confirm申世京!!!嘩!之前jm眼中嘅演技最爛韓劇女演員呀))) ...
我好like秀智
申小姐真係好爛,唔知而家有無進步

男爵府

【150303 朴有天主演〈感觉男女〉內容及人物介紹】,有點長

@暖日呀呀
【3/3:‪#‎朴有天‬#主演#感觉男女#內容及人物介紹】講述3年前因\'條碼殺人事件\'失去妹妹及多種感官知覺的無感男和遭遇同事件奇蹟生還卻喪失記憶、但擁有超感官能力女子的奇幻浪漫偵查劇。①為正式新聞整理,②為網路外流版。文字版:http://t.cn/RwQYyi7。@朴有天_Official 男主名一再變更ing…

<感覺男女>劇情及人物說明(新聞整理版)

SBS新水木劇<感覺男女>是由李熙明作家執筆,白秀燦導演執導;以網路漫畫<看見味道的少女>為原作改編之作品。講述3年前因\'條碼殺人事件\'失去妹妹及多種感官知覺的無感男和遭遇同事件奇蹟生還卻喪失記憶,但擁有超感官能力女子的奇幻浪漫偵查劇。

崔武恪(音同\'無覺\';之前新聞中名為\'泰浩\')/ 朴有天 飾
刑警,極度無感覺之人。
因\'條碼殺人事件\'失去妹妹,本人也在重症室陷入昏迷狀態;
3天後雖奇蹟醒來,卻因感官機能異常,失去嗅覺及味覺,神經感受不到痛覺。
曾是滿溢笑容、眼淚和愛的魅力男,在失去妹妹後卻全然不同。
因失去味覺和嗅覺,而嚐不出、聞不到味道;
因感覺不到痛,僅憑武力制伏犯人。
是個沒有笑與淚,連愛上女人之感情也感受不到的人物。

吳初琳 / 申世景 飾
積極樂觀,外柔內剛。無法忍受不公不義;遇強則強,遇弱則弱。
因遇事時常闖禍的性格而使身邊人們為難。
遇見武恪(泰浩)後,陷入了新的情況。

權在熙 / 南宮民 飾
因擁有不亞於明星之外貌而享有高人氣、並擁有出色實力的明星主廚。
對所有人都相當親切、做任何事都力求完美,
卻因某一事件與武恪、初琳產生關聯,之後經歷翻天覆地大變化的人物。

閻美 / 尹真書 飾
犯罪心理分析師,是名性格冷靜、精悍的精英警察。

崔恩雪 / 金所炫 飾
武恪唯一的妹妹,事件起因之人物。

<感覺男女>故事及人物設定(非官方外傳版)
預計16~20集,
預計於2015年4月1日晚10:00(70分鐘)播出

超感覺女子與無感覺男子所展開的神秘懸疑浪漫愛情喜劇。
作為警察署重案組中的偵查拍檔,作為劇場舞台上相聲拍檔,兩男女都是最強拍檔。

<觀看重點>
1. 感覺超敏銳女子和感覺特麻木男子,在相反感覺碰撞過程中所醞釀而成的愛情故事,浪漫展開。
2. 被連續殺人犯威脅到生命的女主角,追查連續殺人犯的男主角。
男主角保護女主角,女主角幫助男主角查緝,這類的連續殺人犯追逐過程將給電視劇帶來緊張感;全劇整體將會以不黑暗、明亮的調性來刻劃。
3. 在追緝犯人所留下的味道痕跡之過程中,會將味道以視覺化影像呈現,令觀眾能高度入戲,更增添電視劇之趣味。

<登場人物>
崔武嘆(男,29歲)/ 刑警,極度無感覺之人
吳初琳的拍檔。冷冰冰又無趣的男子。不懂愛情的男子。不會說\'我愛你\',但會說\'你可以說愛我\'的男子。

吳初琳(女,22歲)/ 搞笑藝人志願生,能看見味道的少女
崔武嘆的拍檔。明快爽朗、天真爛漫的小胡鬧。\"我知道你愛我,因為我能看見。但還是用話說吧!説你愛我…\"

權在熙(男,31歲)/ 明星主廚。\'JAY\'餐廳的代表
閻美(女,31歲)/ 廣域搜査隊犯罪心理分析師 / 警衛
劉尚均(男,43歲)/ 00警察暑重案組長 / 警衛
張洙赫(男,35歲)/ 外科醫師 / 第一個嫌疑犯
吳載標(男,51歲)/ 姜初琳的父親 / 殺人事件專門刑警

翻譯:暖日呀呀 @ weibo.com

子爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 yung0415 於 15-02-28 發表對

原帖由 Benbenmum 於 15-02-28 發表
最係男二同女一,竟然想在宋屋企搞野,偷食都行遠d啦!
係,睇見嗰對“狗男女”就

子爵府

有天向FM度講,只要佢盡力演好佢既角色,呢套就係好劇,我信佢架喇請大家多多支持

Waiting for YU

珍珠宮

引用:【150303 朴有天主演〈感觉男女〉內容及人

原帖由 aho2001 於 15-03-03 發表
【150303 朴有天主演〈感觉男女〉內容及人物介紹】,有點長

@暖日呀呀
又改名叫崔武恪? 金所炫第三部劇和理想型合作,太幸福了 希望可以講多D 兩兄妹劇情

就開拍了,係時候嗌吓口號

《感覺男女》fighting

Wuli 有天 fighting

男爵府

引用:Quote:原帖由 aho2001 於 15-03-03 發表【1

原帖由 ChrisWong 於 15-03-04 發表
又改名叫崔武恪? 金所炫第三部劇和理想型合作,太幸福了 希望可以講多D 兩兄 ...
系呀,我都想有天跟其他演員互動多一點,不用大家只集中注意同女一這條線, 秀姸妹妹應可和有天哥哥擦出火花

男爵府

申世京做女主角既戲都唔好睇既,好浪費男主角吖。

男爵府

有天做既戲都係用自己演技贏口啤, 唔怕女主拖垮.佢做好自己就夠了~

加上3.1上海FM親耳聽到佢話"只要有佢做既. 都會好用心去做.會很好的.唔洗擔心~而且劇本好好玩."所以我對佢充滿期待同信心~

由佢演3DAYS開始..我覺得有天已經不當收視係一回事~不停向自己挑戰的~才是他~

子爵府

第一二集劇本己出

Waiting for YU

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:有天做既戲都係用自己演技贏口啤, 唔怕女主

原帖由 lokling75 於 15-03-04 發表
有天做既戲都係用自己演技贏口啤, 唔怕女主拖垮.佢做好自己就夠了~

加上3.1上海FM親耳聽到佢話"只要有佢做 ...

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

相信有天可腐朽化神奇,女角係邊個唔緊要,最緊要唔係爛劇

首頁
23456...7

尾頁

跳至