在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:樓主,我同你一樣,無工人,無長老幫手,自

原帖由 momonicnic1107 於 15-08-17 發表
樓主,我同你一樣,無工人,無長老幫手,自己湊B, 仲要全泵媽。但我都煮到兩餸一湯,同每日兩餐粥仔俾BB.
...
絕育認同

別墅

我都係ftm都係自己湊,而家bb四個月大,都可以做到買菜照顧bb,仲要做埋家務!要比d信心,覺得自己ok咁就會越做越上手,仲識偷時間做下自己野!
努力d

侯爵府

引用:Quote:原帖由 maomaofafa 於 15-08-16 發表

原帖由 y3.triangle 於 15-08-16 發表
通常請鐘點一星期幾多日?我都諗住請可多d休息
三日到,每次三至四小時

大宅

回覆:y3.triangle 的帖子

我一個湊兩個添,虛脫

別墅

回覆:獨力湊BB!辛苦!

樓主,加油,我一個湊2個,我仲要住村冇得叫外賣,我要自己煮 / 買叮既飯,我大囡26個月,細女9個月,我2至3日出去買幾日既餸,夜晚要煮飯,除左佢地訓覺都冇得停,我如果要洗菜整野,我大囡會坐係我身邊,因為佢勁痴身,唔可以離開視線範圍,細個個由佢喊,佢得勁/一段時間望下佢,而家慢慢佢都慣,喊都冇人理佢,佢就喊少左
加油呀,我一開頭冇時間食lunch,冇時間休息,我而家有時都可同佢地一齊訓覺,我日日都掃地拖地,其他野就等老公放假再做,慢慢就可以搵到個你同bb個時間表,就輕鬆d加油💪🏻💪🏻

大宅

回覆:獨力湊BB!辛苦!

我後日就要返自己屋企一個人湊b,哩一個月係娘家坐月有我媽煮飯我食,幫手餵奶抱b,我都差唔多無哂自己時間,我老公又要返工進修,幫唔到我啲咩,依架係娘家佢未返學只係放工幫手餵餐奶抱下佢一陣,覺得佢都已經覺得夜晚又要比bb嘈醒朝早又要返工佢係惨過我,但bb又醒訓我係全晚訓得2粒鐘要落手落腳湊,日頭好彩有時間既就我屋企人幫我睇住佢我訓一陣,我依架一諗起後日得自己一個湊就喊,辛苦我唔怕,但我陀b前賀爾蒙亂左試過抑鬱,我係怕到時啲情緒…

公爵府

回覆:喜喜天使 的帖子

食咁多咁嘅嘢唔好

首頁

尾頁

跳至