美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

mielmiel 發表於 15-10-14 17:22
基本上全條line都用佢,主要用抗氧煥肌系列

1. 天壇木煥肌水 (toner, 氣味好舒服, 大愛)

我終於都敗左......
6折買NIGHT CREAM就令我....清袋....

佢而家支防~ 有 SPF 30 UVA, UVB~ 好正~ 好少防有香味~ 又勁易推開~
防曬要無味已經難~ (多數有膠味)
佢仲有清香味, 我個人好鐘意~

我用緊佢支MIST~ 當TONER~ 苦橙~ 好保濕~
用緊...抗皺肌底精華... 就係呢支令我先中毒~
仲有抗皺晚間緊緻乳霜, 我覺得我用有D... 潤得濟, 但開冷氣都OKAY~ 早上起床會見皮膚白咗細緻咗!! 呢個真係真~

SO FAR我整體皮膚左2星期, 係亮白左~ 無之前又灰又黃~

佢個ROSE GEL MASK 都好好用~ 我用左2包SAMPLE... 用時有D 針拮, 應該係太乾... 但用完好明確係補左水~
但我真係好唔鐘意ROSE 味, 所以應該唔會買~

佢紅色...天壇木 味果條LINE, 我好想試~~ 有無DAY CREAM?買埋支DAY CREAM, 應該.....夠一條LINE......

但真係好貴....... 點樣可以平D~

伯爵府

手霜/BATHING GEL....WORK 唔WORK...就無留意~
因為...D味道我好....麻麻,同面部產品的香薰味完全唔同....
佢送完幾支比我, 我都應該唔會買~ 連我2個仔都話唔好聞...用都唔用...

子爵府

育兒性格勳章

Ronnym 發表於 16-5-31 10:47
我終於都敗左......
6折買NIGHT CREAM就令我....清袋....

2星期我都去過shop,防晒都好清爽唔錯但我用開shiseido,老公5月份生日用咗佢membership 八折買咗rose eye mask,平時好夜瞓但早上好似冇咁浮腫都唔錯,試咗rose sleeping mask好吉呀 (我都係缺水肌)rose gel mask就未試,我同你相反我大愛玫瑰味。抗皺晚霜真係見到效果(皮膚白咗細緻咗),六折換購$550超抵我換咗2支。 我曾經用過佢支day cream 只有SPF15 偏潤呀,佢杰身但lump裝用到尾要搵支棒liu出嚟超煩,但而家網上唔見咗呢隻product

伯爵府

mielmiel 發表於 16-5-31 11:24
上2星期我都去過shop,防晒都好清爽唔錯但我用開shiseido,老公5月份生日用咗佢membership 八折買咗rose e ...

我唔捨得買2支,。。even 6折。。。

試真d先要敗過

我搵到呢支呀,。係咪day cream.... 但又叫底霜。。。咁即係點。。。用。。

勁鐘意呢條line隻味。。

子爵府

育兒性格勳章

Ronnym 發表於 16-5-31 11:40

試真d先要敗過
呢只我都用過覺得笠,同埋唔太鍾意呢條line啲味同product

伯爵府

mielmiel 發表於 16-5-31 12:34
呢只我都用過覺得笠,同埋唔太鍾意呢條line啲味同product

咁我又去試真d day cream先

伯爵府

Ronnym 發表於 16-5-31 11:40

試真d先要敗過

姐妹, 我發現佢個member welcome kit有包day lotion, 我用左,ok wo

我今日去敗左支day cream返黎
搽左有dd立, 但過一陣就爽返, 我覺得ok

別墅

我都有用緊佢新出支防曬,我都覺得(emoji)~不過我係水貨店買的,專門店d sales太煩太hardsell~

大宅

2024年龍年勳章

peach0810 發表於 16-6-12 18:06
我都有用緊佢新出支防曬,我都覺得(emoji)~不過我係水貨店買的,專門店d sales太煩太hardsell~
...

請問邊間水貨店有得賣?平幾多?我都想買但太貴

別墅

我係elegant beauty 買,但唔算平好多,呢支防曬買$270幾,佢好似正價係$340幾,你可以上elegant beauty個website睇,佢都list曬d價錢出黎幾清楚~

伯爵府

peach0810 發表於 16-6-12 18:06
...

同問。。。真係好貴。。我膽粗粗響shop買完一次,等緊有無代購網購之類。。。真係好肉赤。。。

伯爵府

peach0810 發表於 16-6-12 19:11
我係elegant beauty 買,但唔算平好多,呢支防曬買$270幾,佢好似正價係$340幾,你可以上elegant beauty個w ...

多謝分享!!!

我今日先出完血。。。終於叫買齊適合我用果d... 回購同水貨買就唔洗禁肉赤

別墅

http://www.elegantbeauty.com.hk/v2/zh-hk/mobile/listDirBy/brand/Canvas/384?lflag=1

伯爵府

peach0810 發表於 16-6-12 19:14
http://www.elegantbeauty.com.hk/v2/zh-hk/mobile/listDirBy/brand/Canvas/384?lflag=1

點解你唔早d出現 支day cream平成200蚊呀

別墅

但可能水貨d貨冇咁齊,因為都想搵個支抗皺精華,我阿媽用過效果好好,但好貴,不過唔見水貨店有~

別墅

咁你用完下次可以試下去呢間睇下~我之前都係canvas專門店買過野,佢地耐唔耐就會打俾我話送d咩hand facial俾我,我都唔敢去~

伯爵府

peach0810 發表於 16-6-12 19:15
但可能水貨d貨冇咁齊,因為都想搵個支抗皺精華,我阿媽用過效果好好,但好貴,不過唔見水貨店有~
...

呢支精華真係好用,因為佢我先中毒。。。。。。。。。。。個香味仲令我精神好relax

我用緊:
橙花水,好夠潤,送既,但應該唔會回購,太貴。。。

防曬。。。真心喜歡!!一定回購!!推介

紫色"抗老"精華

紫色night cream

藍色day cream

紅色美白line支mask

佢支紅色美白line都好正。。。但我揀左紫色line.... 抗老緊要d

伯爵府

peach0810 發表於 16-6-12 19:19
咁你用完下次可以試下去呢間睇下~我之前都係canvas專門店買過野,佢地耐唔耐就會打俾我話送d咩hand facial ...

我開始都怕。。。係都要拉我去試野。。。。。。。。

但我仲有2張200蚊cash coupon.....
唔用好side....

但你呢條link, 堅幫到手

別墅

好,等我下次都試下佢其他product先~
我上次買防曬已經心郁郁想買埋支橙花水~

伯爵府

peach0810 發表於 16-6-12 19:26
好,等我下次都試下佢其他product先~
我上次買防曬已經心郁郁想買埋支橙花水~
...

red line美白果支mud mask,可以唔買

首頁