自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:有無媽媽剝過智慧牙

我開刀碌5個鐘內止到血, 冇腫呀
仲要唔洗食止痛
我估你個醫生手勢問題?
如果你有發燒又止唔到血再去睇下安全啲

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 muihsu 於 15-12-25 發表妳有

原帖由 summerchan67 於 15-12-26 發表
我有口同潄口呢。。。吐出來都有血
其實碌完第一日唔好瀨口呀
會沖走啲血塊反而止唔到血

子爵府

回覆:有無媽媽剝過智慧牙?

我都係政府剝過一次,無腫,好快止左血,你重流血即係好多不停咁滲出黎?

大宅

我同老公都係分兩次剝晒四隻,無腫無痛好快止血,我係第一日傻更更飲熱水,搞到仲有少少血,但聽姑娘教,咬左一陣茶包就止晒血啦!
你都可以試下,仲有記住唔好啜個傷口,唔好大力潄口,仲有細力吞口水,唔好吐口水

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我諗你個醫生手勢唔好。我1次剝3隻,2隻開刀。1隻冇開。完全唔痛冇腫。

大宅

我上個月剝完無腫無痛但荷包大出血,見議你找個另一個醫生照清楚至剝因為下面的牙多近神經線剝得唔好!有機會面癱呢D冇得慳影響成世!

伯爵府

樓主,你個牙醫極度唔專業
我以前做過牙醫助護,我個醫生話隻牙痛緊,發炎,腫緊係唔可以做任何野,要食消炎藥消曬腫先可以再處理!
你隻牙痛緊佢都幫你脫已經有問題,而家傷口仲未止血又未消腫,我諗你唔好再返去搵佢喇,搵過第二個牙醫檢查下安全 d !
正常非手術(即不用開刀)脫智慧牙,面係唔會好腫,痛就一定會有少少,同埋脫牙後一兩日都唔可以用果邊食野同埋擦牙嗽口都唔可以整到果邊!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 rickybb123456 於 15-12-25

原帖由 summerchan67 於 15-12-25 發表
假期無醫生,淨搵到個西醫望下,佢話傷口大係咁,正常...
揾冰袋系面旁呼下有助消腫止血,D假期同通宵E生好流架,我以前做過診所姑娘,有料DE生5肯做呢D時段多休息,一有牙科E生就去睇啦,好快冇事

我為貓狂

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

我冇面腫(就咁拔),有痛和唔自在的感覺約幾天。老公就面腫三幾日(要割開牙肉和切開牙齒幾份再縫針),要食消炎和止痛藥。阿女最快(就咁拔),唔計打麻醉藥,落鉗拔牙前後唔使十秒,連血水都少,只咬紗布個半小時已止血,當晚已可正常食飯和乜事都冇。醫生話越後生的智慧齒越易剝,因為生得冇咁實喎。阿女是今個星期剝的。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

4隻都剝曬,一次一邊,一次剩痛,一次剩腫,不過冇試過唔止血,都係睇醫生好D

別墅

引用:我諗你個醫生手勢唔好。我1次剝3隻,2隻開

原帖由 wincywincy 於 15-12-26 發表
我諗你個醫生手勢唔好。我1次剝3隻,2隻開刀。1隻冇開。完全唔痛冇腫。

...
可以pm你係邊睇嗎?我想盡快消腫,開埋下面果隻刀

別墅

引用:樓主,你個牙醫極度唔專業我以前做過牙醫助

原帖由 ~sunshine~ 於 15-12-26 發表
樓主,你個牙醫極度唔專業
我以前做過牙醫助護,我個醫生話隻牙痛緊,發炎,腫緊係唔可以做任何野 ...
我都諗住搵第2個了,但唔知邊個好。。。痛到我勁喊

別墅

引用:我同老公都係分兩次剝晒四隻,無腫無痛好快

原帖由 kamajenny 於 15-12-26 發表
我同老公都係分兩次剝晒四隻,無腫無痛好快止血,我係第一日傻更更飲熱水,搞到仲有少少血,但聽姑娘教,咬 ...
我剝完醫生姑娘乜都無同我講,淨係不斷同我約時間開下面隻智慧牙同杜牙根

別墅

引用:我都係政府剝過一次,無腫,好快止左血,你

原帖由 natalie520 於 15-12-26 發表
我都係政府剝過一次,無腫,好快止左血,你重流血即係好多不停咁滲出黎?

...
去睇西醫佢話我滲血,而家消炎藥食完,但腫到張唔大口

大宅

我上次打左4針,一d都唔痛!但3500$一隻😭😭

別墅

引用:我上個月剝完無腫無痛但荷包大出血,見議你

原帖由 KKbaby 於 15-12-26 發表
我上個月剝完無腫無痛但荷包大出血,見議你找個另一個醫生照清楚至剝因為下面的牙多近神經線剝得唔好!有機 ...
我都諗住搵另一個醫生了,唉....你可以pm你睇個醫生名我嗎?

別墅

引用:Quote:原帖由 summerchan67 於 15-12-25 發

原帖由 rickybb123456 於 15-12-26 發表
揾冰袋系面旁呼下有助消腫止血,D假期同通宵E生好流架,我以前做過診所姑娘,有料DE生5肯做呢D時段 ...
謝謝你我而家去搵我家庭醫生比0的消炎我先,消晒腫先可以再搵牙醫。

珍珠宮

summerchan67 發表於 15-12-25 14:51
有比消炎呀,食住都腫...你係邊間剝,我下面果隻要開刀,都開始痛...想搵個好醫生剝埋佢

...
你住邊區? 我果間喺屯門, 如果你就腳我可PM你!

我當晚已經可以食返正常了!

別墅

引用:我冇面腫(就咁拔),有痛和唔自在的感覺約幾

原帖由 jumpy 於 15-12-26 發表
我冇面腫(就咁拔),有痛和唔自在的感覺約幾天。老公就面腫三幾日(要割開牙肉和切開牙齒幾份再縫針),要食消 ...
我成三張...就咁拔,牙醫都出盡力,好後心悔唔後生時整左佢。因為我好怕睇牙,我生女時無任何止痛生都無喊,我今次喊左好多次。

別墅

引用:4隻都剝曬,一次一邊,一次剩痛,一次剩腫

原帖由 elisewaiman 於 15-12-26 發表
4隻都剝曬,一次一邊,一次剩痛,一次剩腫,不過冇試過唔止血,都係睇醫生好D ...
我剝時個醫生唔肯幫我開埋下面刀,而家再整要痛苦多次,一諗到就想喊

首頁

尾頁

跳至