自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

檢查咗先, 唔好靠估。
先照X-RAY, 睇下骨有冇事....
照唔到, 照MRI, 貴, 但可以睇清楚軟骨, 肌肉, 神經線有冇事。
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

happymeowy 發表於 16-1-28 08:43
我睇咗幾萬蚊骨科,最後睇婦科先發現係呢個問題…加埋M 痛,我覺得你可以睇吓婦科

因正常M是不會因年紀大 ...

我未生之前無m痛,生完後m痛同平時都經常痛。我一直以為因為開刀先係咁

大宅

超級特務 發表於 16-1-28 10:14
檢查咗先, 唔好靠估。
先照X-RAY, 睇下骨有冇事....
照唔到, 照MRI, 貴, 但可以睇清楚軟骨, 肌肉, 神經線有 ...

請問係咪可以自己搵照x光既照?定要有醫生紙

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

士多蘋果 發表於 16-1-28 10:15
請問係咪可以自己搵照x光既照?定要有醫生紙
可以去 lab 度照.....
如 claim 保險, 可能要醫生轉介。

你若盛開, 蝴蝶便來!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

首先唔好再著無底鞋

著返D厚D,承托力好D,最好買健康鞋

我生完呢個位都有痛

我就買左MBT著,同埋早期未著MBT就有做運動,強化條腰既。不過你都好似幾嚴重,快D睇下乜事同埋唔好再著鞋太貼地先

子爵府

醒目開學勳章

回覆:腰至patpat疼痛左2年

有機會椎間盤凸出左,當掂到神經線是痛到行唔到起唔到身。
樓主去私家或醫療中心照下磁力共震check清楚唔好估估下

子爵府

士多蘋果 發表於 16-1-27 23:41
睇政府係咪姐無用?
無!!!到政府要理你時已係去到做手術了.我有好幾個朋友都係.有一個前後6年有多,上個月剛做左大手術

大宅

士多蘋果 發表於 16-1-28 10:11
咁又唔係針吉啊,按落去係酸到不行了咁

咁好大機會係子宮問題,因為我都係咁…尤期M 前M 後,冤痛到瞓唔到,要食止痛藥…平時好少少,但都是冤冤痛

我痛的位置不是尾龍骨,是近尾龍骨旁邊的肌肉唔知會以為是坐骨神經

子爵府

回覆 士多蘋果 的帖子

我試過, 坐唔到5分鐘就痛到要企起身. 根本坐唔到巴士. 睇過中醫 (冇用), 西醫照左X光, 話有少少退化, 但唔關事, 話肌肉痛, 開消炎藥比我(都係冇用). 之後做物理治療先好.

男爵府

睇脊醫,早睇早好,唔好拖

子爵府

士多蘋果 發表於 16-1-28 10:11
我就係企行得一陣就腰同pat位又痛又累,死啦 我仲成日叫老公幫我針對果個位按tim......
...

伯爵府

引用:回覆 士多蘋果 的帖子我試過, 坐唔到5分鐘

原帖由 tintinlam 於 16-01-28 發表
回覆 士多蘋果 的帖子

我試過, 坐唔到5分鐘就痛到要企起身. 根本坐唔到巴士. 睇過中醫 (冇用), 西醫照左 ...
我今次小x後腰痛,都似你咁啊!痛到直頭坐住食飯都唔得,坐唔夠一個字就要企返身。想去照X-ray 又話半年唔可以有BB。睇中醫好返D,但係都無得斷尾。請問你係去邊度做物理治療啊?thanks.

子爵府

BK Milk勳章

引用:我都有咁嘅情況由陀第二胎開始就咁,已經7

原帖由 si_princess_si 於 16-01-27 發表
我都有咁嘅情況
由陀第二胎開始就咁,已經7年了,不過我唔係成日痛,所以我無理

...
我都係啊 但我係由陀第一胎開始

伯爵府

si_princess_si 發表於 16-1-27 22:17
我都有咁嘅情況
由陀第二胎開始就咁,已經7年了,不過我唔係成日痛,所以我無理

...
我都係~
我會痛到坐唔到...行唔到...
一係會發晒冷行唔到....

不過我無成日痛, 所以都無理~

男爵府

你有無睇過中醫?腎虛就會腰痛,尤其係生完之後

翡翠宮

晴B媽 發表於 16-1-27 22:16
你睇左西醫未?

我試過咁情況,睇普通西醫,純粹肌肉發炎,醫生開藥,食二日好翻,我捱左一星期先睇醫生, ...
我都試過

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:腰至patpat疼痛左2年

肌肉發炎多
去睇私家la

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Quote:si_princess_si 發表於 16-1-27 22:1

原帖由 Ronnym 於 16-01-28 發表
我都係~
我會痛到坐唔到...行唔到...
一係會發晒冷行唔到....
你吾理會嚴重落去

子爵府

ayi1 發表於 16-1-28 11:00
我今次小x後腰痛,都似你咁啊!痛到直頭坐住食飯都唔得,坐唔夠一個字就要企返身。想去照X-ray 又話半年唔 ...
睇政府之後轉介去政府醫院做物理治療, 好WORK, 3次之後已經好好多, 佢好似用電之後用熱敷, 我做左10次左右, 因已經唔痛, 我又冇咩耐性就唔做啦.

公爵府

唔好攞同搬重野, 可以試復位針灸, 我覺得幾好, 我係咁醫好的!

但唔會斷尾, 不過呢兩年都唔洗去睇....再痛先再去

首頁

尾頁

跳至