懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

li346048381 發表於 16-6-28 17:15
你好啊,我依家19週穿水,醫生話比多幾日機會拒睇下補唔補得翻,機會比較微拉,但係我係孖胎一個穿一個正 ...

我個時穿水隻腳仔已經跌左出黎接近子宮頸,醫生話保唔住了,我都諗住睇下佢可唔可以自己修補,但醫生話好微,而我又開始發燒,所以不得不做呢個沉重決定。我呢個週數(17週)要引產,個時佢塞藥話會塞4次,視乎情況而定,塞藥唔痛,姑娘話如果feel到痛唔好忍,可以食止痛藥,再痛d有止痛針不過打完會wing wing地。
姑娘安排左間獨立房我,我塞左第一次藥隔左一個鐘就黎料,佢一痛就分零鐘一次,有想痾既感覺,問姑娘拎藥食我都食唔到,食左都嘔番出黎,之後姑娘入黎睇就話ok可以生得,bb 好快出左黎但個胎盤出唔到,醫生係甘整,個下我要姑娘打止痛針,打左wing wing地休息左陣再試過,最後胎盤都出左。
第二日照超星波發現胎盤仲有d要做埋吸宮。
明白你感受,個種心痛非其他人能理解,老公既支持好緊要,你孖胎唔知係米用同一方法處理,take care

洋房

maytang321 發表於 16-6-28 15:09
我未排清,但醫生話4-6星期會黎經

係計排清後4-6個星期定係計刮宮後?

洋房

li346048381 發表於 16-6-28 17:15
你好啊,我依家19週穿水,醫生話比多幾日機會拒睇下補唔補得翻,機會比較微拉,但係我係孖胎一個穿一個正 ...

我21週穿水,穿左水個幾鐘丫b就已經出嚟,望住丫b真係好心痛,我頌要小產完話子宮清晒,點知過左3個星期去私家照話未清要刮宮

別墅

Potatomama27 發表於 16-6-28 18:37
我個時穿水隻腳仔已經跌左出黎接近子宮頸,醫生話保唔住了,我都諗住睇下佢可唔可以自己修補,但醫生話好 ...

多謝你詳細解答,都係無望嘎拉,做好心理準備拉

大宅

duffybobo 發表於 16-6-28 17:13
要約兩星期才會乾淨,多吃紅肉和車厘子補血。無血後再去覆診,照清楚子宮是否完全乾淨。

聽日覆診睇下清吾清

大宅

mandywong2003 發表於 16-6-28 20:02
係計排清後4-6個星期定係計刮宮後?

噤我又無問太清楚

別墅

mandywong2003 發表於 16-6-28 20:11
我21週穿水,穿左水個幾鐘丫b就已經出嚟,望住丫b真係好心痛,我頌要小產完話子宮清晒,點知過左3個星期去 ...

好恐懼,我仲要係一個正常無穿,而因另一個影響被逼結束,痛心

複式洋房

mandywong2003 發表於 16-6-28 20:11
我21週穿水,穿左水個幾鐘丫b就已經出嚟,望住丫b真係好心痛,我頌要小產完話子宮清晒,點知過左3個星期去 ...

你穿水醫生有無話咩特別原因呢?我個時無端端穿水醫生剩係話胎盤受感染,當時尼度既jm建議下次懷孕做環托手術,希望下次懷孕順利,大家加油!!

複式洋房

li346048381 發表於 16-6-28 20:18
好恐懼,我仲要係一個正常無穿,而因另一個影響被逼結束,痛心

唔駛驚,你仲有一個bb,take care!!

洋房

Potatomama27 發表於 16-6-28 21:26
你穿水醫生有無話咩特別原因呢?我個時無端端穿水醫生剩係話胎盤受感染,當時尼度既jm建議下次懷孕做環托 ...

我都係無端端穿,做左化驗話胎盤有d發炎

複式洋房

回覆 maytang321 的帖子

情況一樣,感覺好不同

大宅

回覆:MU_MU03 的帖子

我選擇左塞藥,塞左一次後個幾鐘就排左,排之前係比平常m痛2,3倍,又嘔又or,但排左就好輕鬆,好快即日出院(私家)。所以我自己覺得選擇正確

別墅

Potatomama27 發表於 16-6-28 21:28
唔駛驚,你仲有一個bb,take care!!

因為先19週,如果一個唔得醫生話怕另一個感染都唔可以留

複式洋房

li346048381 發表於 16-6-29 08:57
因為先19週,如果一個唔得醫生話怕另一個感染都唔可以留

真係好心痛,好難過。丫B可能先天機能有問題所以選擇自我淘汏,仲好過出左世先受苦,我個時都係甘諗捱過去,想喊就喊啦

洋房

Potatomama27 發表於 16-6-29 09:06
真係好心痛,好難過。丫B可能先天機能有問題所以選擇自我淘汏,仲好過出左世先受苦,我個時都係甘諗捱過去 ...

我都係咁諗⋯⋯生左出嚟大家都辛苦,可能咁樣係對大家都好(emoji)

別墅

Potatomama27 發表於 16-6-29 09:06
真係好心痛,好難過。丫B可能先天機能有問題所以選擇自我淘汏,仲好過出左世先受苦,我個時都係甘諗捱過去 ...

醫生比左一個星期機會bb,睇拒會唔會補翻羊水,我淋機會都渺茫,所以做好心裡準備,你果時係邊間醫院啊?

複式洋房

li346048381 發表於 16-6-29 09:10
醫生比左一個星期機會bb,睇拒會唔會補翻羊水,我淋機會都渺茫,所以做好心裡準備,你果時係邊間醫院啊?
...

我個時係聯合,原本都想俾機會佢自己睇下可唔可以修補,但係即日已發燒,醫生話係感染跡象所以不能再拖。

複式洋房

Potatomama27 發表於 16-6-29 09:13
我個時係聯合,原本都想俾機會佢自己睇下可唔可以修補,但係即日已發燒,醫生話係感染跡象所以不能再拖。
...

唔知你會唔會係我隔離床個位呢?
我出院時仲叫佢加油!
但今日我又返左聯合嘞!

複式洋房

Karen_ka_ 發表於 16-6-29 11:15
唔知你會唔會係我隔離床個位呢?
我出院時仲叫佢加油!
但今日我又返左聯合嘞!

我係舊年7、8月發生架,個時隔離床位都有叫我加油,唔知係米你呢?你因咩又返去既?

複式洋房

Potatomama27 發表於 16-6-29 11:40
我係舊年7、8月發生架,個時隔離床位都有叫我加油,唔知係米你呢?你因咩又返去既?
...

咁應該唔係啦,我係岩岩6月中架!
今日返嚟係做吸宮!其實都由端午節拖到今日先做!因為4wk時流血啦、之後照陰超,見到胎襄佢隱隱約約咁痴左係舊開刀疤痕上,雖然唔多,但醫生們都唔建議留!直到昨日又返聯合7w幾,醫生話照唔到有心跳、今早再照都係沒...都沒辦法啦!

首頁

尾頁

跳至