想生BB

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

MommyPanel勳章 食得好勳章

支持樓主!希望你好好養好身體,加油!

別墅

回覆 babysweetbaby 的帖子

多謝你,我會努力!

已刪除用户

別墅

回覆 tinoijcc 的帖子

咁點解你唔同醫生講話你想放雪胎呢 ?
始終你都可以有你自己選擇 , 你有權提出你係住香港, 需要機票酒店安排, 唔係輕易改到時間

anyway , 醫生點都係人夾人 , 我相信你地講既會係事實 , 但同時相信其他成功例子都係事實

已刪除用户

別墅

tinoijcc 發表於 17-3-10 11:56
我初診時, 佢話照到我有息肉, 佢話抽完卵順手幫我切埋, 下一個月番黎放雪胎!咁我就聽佢講!點知到回診 ...
唔反對你換醫師, 但記得同醫師多溝通

已刪除用户

已刪除用户

別墅

tinoijcc 發表於 17-3-10 12:06
我都想同BXC 多D 溝通架, 我唔知你有無見過佢啦, 但我每次入房都唔夠幾分鐘, 好快比佢趕番出去, 想問多 ...
都有相似既感覺 , 但係我可能好彩 D , 都有傾到十幾分鐘 , 傾埋胚胎質素同放 2 粒定 3 粒好.....
但都有聽過有 jm 有你的遭遇, anyway , good luck in future , 加油

別墅

我明白,每個人都有自己嘅工作崗位,要守護自己份工係無可厚非,甚至爲求達到目的掩飾真相歪曲事實都係工作需要,黎緊應該都好多專業人士要交業績,我唔想嘥精神之餘再增加人地嘅工作量啦!我都係嗰句,“我有無時間或者會唔會搵其他醫生呢方面同我係咪繼續喺度分享係絕對無關係,除非係有人覺得我再講落去會影響到佢個營商環境先至會咁緊張!”想進取D嘅,不如幫佢登頭版廣告做宣傳啦,無謂喺我呢度嘥時間!覺得我無需要開個POST去講嘅人,你又有何需要喺呢度長篇大論?!博加人工?

最後,我想分享嘅內容、成個流程大致上已經講得好清楚,對於一D惡意評擊我唔再浪費時間回應,我開POST嘅原意係希望比倒一班真正有需要行上IVF呢條路嘅香港JM一個參考,有問題或者想大家交流下IVF資料嘅可以PM我,多謝早前咁多位有真心睇我分享同支持我嘅JM先。其實初診真係不妨見多幾個醫生比較下,淨係初診唔開針都係用一千幾百,初診完了解下邊個醫生適合自己,自己又對佢有信心嘅先開針,因為基本上一開針打針食藥,除非身體有反應問題,否則你好大程度上要堅持行埋落去,初診、打排卵針谷卵、回診照卵泡打破卵針、取卵、放胎植入關關都唔容易,希望JM們可以遇到一個真正用心幫你嘅醫生,預祝各同路人好孕!

別墅

ChanChiB17 發表於 17-3-10 12:28
我明白,每個人都有自己嘅工作崗位,要守護自己份工係無可厚非,甚至爲求達到目的掩飾真相歪曲事實都係工作 ...

thanks for share

希望你會有 bingo 的一日

別墅

回覆 tinoijcc 的帖子

絕對地認同,情況百分之二百一樣,成個流程前後加埋一個月有多,使左四萬幾蚊,但同醫師見面溝通時間加埋唔超過10分鐘

男爵府

回覆樓主:

有冇人存將胚胎transfer 到其他診所的經驗?安全嗎?

別墅

回覆 ae99 的帖子

THX,大家咁話。

別墅

回覆 jamiemeowmeow 的帖子

我無呀,因為我冇雪胎呀,你有需要不如EMAIL去北醫問下,之前有JM講過話辦好手續就可以TRANSFER

已刪除用户

大宅

ChanChiB17 發表於 17-3-10 12:28
我明白,每個人都有自己嘅工作崗位,要守護自己份工係無可厚非,甚至爲求達到目的掩飾真相歪曲事實都係工作 ...

非常認同,支持你

別墅

回覆 方張師奶 的帖子

多謝你!

大宅

ChanChiB17 發表於 17-3-10 08:58
回覆 Muimuipoon 的帖子

如果純粹發洩,我可以講得更難聽去鬧佢,而我講嘅B派打手,請你唔好對號入座,我 ...

支持樓主,雖然我身體承受唔到飛去台灣做,但對好多人來說,這是非常有價值的真實經歷的參考資料!

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁
23456...7

尾頁

跳至