自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

畀面勳章

我覺得第一第二個case就你諗多左

第三個,隨緣...

大宅

回覆 龜精靈 的帖子

你好少咁正面!哈哈!
多謝你!我對這兩個case都唔會太上心,只係知道果下比較唔開心

用戶要求終止服務

畀面勳章

juv10hk 發表於 17-4-26 10:12
回覆 龜精靈 的帖子

你好少咁正面!哈哈!

其實我對所有野都睇得好開,除左對自己

伯爵府

juv10hk 發表於 17-4-26 09:57
回覆 taiwoon 的帖子

我都明,但而家佢地唔係揀最多人果日出,而係佢地私下原定約好果日.....

你地再約左第二日
咁佢地原本果日出其實係無衝突
好老實我成日都會係咁
有時group約唔到晒
得果d咪繼續出囉
唔得果d咪約第二日囉
唔好唔開心喇

男爵府

juv10hk 發表於 17-4-25 13:20
回覆 Cwindy 的帖子

唔知點解無論幾努力都係被遺忘可能命格係適合一個人
與你同病相怜

cqwert    發表於 17-5-5 02:24

伯爵府

我以前間唔中都之有呢d, 我係朋友堆當中, 都係可有可無, 唔係重要人物, 但佢地對我都係好既, 以前會唔開心, 而家生左小朋友, 又要反工, 生活太忙, 就開始掉反轉係我成日唔得閒so 佢地了,,,,平淡相交, 有朋友都係想生活開心啫, 我冇做野對佢地唔住, 佢亦冇害我就夠, 生活調劑

大宅

我都冇朋友緣,唔知係咪真係命生成呢

珍珠宮

港式奶茶 發表於 17-4-25 00:03
君子之交淡如水
女人同女人之間易有比較,好多時唔知幾時會得罪對方,講真話會被嫌你唔識做人, ...

十分認同! 人大左發覺友情好脆弱, 尤其是女人之間的友情, 可以因一件衫一支唇膏而friend左, 又可以因為無關痛癢的事而嬲左對方.....又有D好耐無搵對方, 一搵就問候都無句就叫你幫忙, 都有D心淡...
唉....所以都睇化左, 合則來不合則去, 好彩身邊都有一兩個知心老死, 已經好滿足了

子爵府

回覆 juv10hk 的帖子

明白你感受,我都係無朋友緣

大宅

我講自己的經驗 吾知點解, 我覺得有D人 幾鐘意理人閒事, (並非針對人, 只想研究問題而已)...
我不太喜歡的, 也絕小出到聲 叫人, 吾好做呢樣果樣... 事不關己 己不勞心, 每人有佢自己的一套, 除非佢開口問, 如我有好的點子, 就提供些, 如沒有 就說沒有...
總之 除o左我小朋友 現在還細之外, 其他人 家人 伴侶, 我是不太喜歡管人的... 就由得他們有自己的空間吧 ! 但別人干涉我太多, 當然我也是不容許的 ! 彼此專重吧 ~ o甘我諗 會容易相處D ~ 另, 妳的case, 女人都是比較貪小便宜或驕縱D, 如果 吾係, 點會o甘多人叫我地港女, 所以, o岩key, 來往多D, 吾o岩既, 泛泛之交便好了, 順其自然吧 !

大宅

回覆 cassie0025 的帖子

唉~係呀,所以有個朋友講過有演唱會飛就搵埋佢,唉,想想下,因間佢臨尾飛起我,又攪到不歡而散,所以到左呢d critical moment, 最後決定都係同老公去,多一事不如少一事。朋友都係吹下水算~

子爵府

港式奶茶 發表於 17-4-25 00:03
君子之交淡如水
女人同女人之間易有比較,好多時唔知幾時會得罪對方,講真話會被嫌你唔識做人, ...

Totally agree

大宅

yurijm 發表於 17-4-25 00:12
咁現實的嗎?
可唔可以分享多啲?
朋友嫁得好,唔係應該高興咩?

好多女人都會憎人富貴厭人貧

大宅

諗唔到 發表於 17-4-25 01:43
我明……
好多時你對人好,人地又未必對你好,你對人冇所謂,但人地心裹已經同你計……
我都看化咗,其實 ...

人大了, 要約朋友陪自己
不如自己去啦, 費事煩

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

其實我覺得樓主你諗多左, 第一第二個 case, 係我既話我唔介意朋友同第二個睇或者私下另約, 每個人有自己選擇, 佢地咁做唔代表同你唔 fd 喎~又或者話, 其實你覺得自己冇朋友緣都可能係原自你呢個諗法, 有時 d 野睇開 d, 自己好過 d, 身邊朋友都會開心 d!

男爵府

我以前睇友情都會睇得好重,自從之前識咗十幾年嘅朋友,成日響group單打我... 最後個group都散埋,我就覺得朋友真係好表面,啱傾嘅傾多幾句,唔啱傾嘅就收線,唔想再困擾自己,孤獨精就孤獨精囉,我唔會再勉強自己同唔啱傾嘅人搭嘴啦!

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我宜家啲朋友係有其同嗜好,有男有女,啱既就一齊出黎玩,例如踩單車。其實有男有女會無咁多女人哥啲是非,男仔啱就出黎,得閒就出。
有時人少少,兩三個都照踩單車,唔會理夾abc 咁,一定要齊腳。呢班人識左三年,雖然唔算係好close, 但大家亦唔只係酒肉朋友,咁既朋友關係無咁大壓力。

大宅

回覆 yurijm 的帖子

我就係咁自從嫁左比而家老公就其中一個朋友開始明顯針對,特登約人又唔約我搵佢又唔多理,我C6係專業人士咋都無話咩富二代定咩名人,但我地好求其結唔攪咁多,佢大攪好多野咁,所以我唔明佢點解要唔開心

伯爵府

juv10hk 發表於 17-4-25 00:42
回覆 KAKAMAMAKAKA 的帖子

係,其實我見到真係好hurt. 我係facebook睇到,之後就睇番d whatsapp睇下會唔會 ...
咁你無表態仲要約另一日好奇怪,人地問應該先答啊

首頁

尾頁

跳至