自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

咁都得?

男爵府

無家教呢啲人講對唔住都講得衰過人

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

哩個世界真係乜人都有
.........................................

大宅

pumpumpurin 發表於 17-5-23 21:32
真心問,樓主想點?擺和頭酒?

無嘜想點,唔可以喺度分享感受嗎?請問你有小朋友嗎? 你唔覺得身為家長,應該教小朋友啱同錯咩?小朋友郁手搣人/打人,家長唔係應該即時指正,教佢唔好再做嗎?
1個無辜嘅小朋友無端端被搣,做家長為佢出聲唔應該嗎?就算受害者唔係我嘅小朋友,我都會出聲,因為無論咩原因,任何小朋友都唔應該被人傷害!
如果你係果位搣人小朋友嘅家長(或你小朋友平時都係d蝦蝦霸霸搣人打人嘅小朋友),我希望你盡返做人父母嘅負任!

我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

珍珠宮

jilljojo 發表於 17-5-23 16:18
唔好意思,純呻,有d長。。。囡囡今年k1喇,早兩日同佢返學校買校服,攞左衫排隊等比錢時,當時囡囡雙手放 ...

投訴去學校

珍珠宮

epsonprinter 發表於 17-5-23 22:12
真心問,你就係搣人手個小孩家長吧,呢句咁嘅留言都寫得出,笑大人個口
...

應該係一係佢就冇小朋友,冇同理心

琥珀宮

camanbi 發表於 17-5-23 16:32
係咪又係D大陸人...無黎家教!

港媽港爸對自己子女的不對行為視而不見大有人在。星期日係黃埔吉之島至見識呢類港爸與港孩,對小朋友冇禮貌容忍度高,後佢自己原來一樣係冇責任感嘅人,明哂!

大宅

回覆樓主:

我聽過幼稚園有個家長因為自己個仔打人,人地個仔下意識保護自己推開打人個小朋友,打人嘅小朋友個阿媽發癲衝埋被打小朋友個阿媽到,一腳踢人阿媽

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

jilljojo 發表於 17-5-23 16:18
唔好意思,純呻,有d長。。。囡囡今年k1喇,早兩日同佢返學校買校服,攞左衫排隊等比錢時,當時囡囡雙手放 ...

唉!幼稚園都咁,小心你個女間學校第日有欺凌事件發生,多D留意你女女。

琥珀宮

pumpumpurin 發表於 17-5-23 21:32
真心問,樓主想點?擺和頭酒?

真心問,想撩交嗌?

男爵府

開心吸收勳章

jilljojo 發表於 17-5-23 16:34
係,真係唔係想歧視佢地,但行為上佢地真係好有問題!

我係真心憎d大6人!
好似我今日带女去公園玩千秋、準備抱女上坐位、閃出一個細路女坐左我地準備坐個位、佢個大6母親可以覺得冇野若無其事行來推佢女背玩千秋!

珍珠宮

王國教室勳章

好明白你。我都試過。
我同小朋友加老公响某主題樂園排隊,排第一,後面好多人。
突然間有個女人帶住一仔一女死逼逼到同我地平排,佢個仔推開我個女,我話小朋友唔好推人。佢媽勁啤我。
跟手佢個仔又玩個bar條鍊,一swing 到我女面,立即紅左,我女痛喊。佢再swing ....
我話小朋友唔好再咁,整到人好痛㗎。
個媽媽爆我 :「死八x!咁x巴閉鎖個女响屋企吖!
你個女蠢唔識避你仲乜話個仔?」

我話太太:「我唔同你嗌。一,你已經打尖。二,佢係整到我個女,你唔道歉唔緊要。但你唔好大吵大鬧。」

佢話:「香港就係多得你呢種媽媽!怪獸死港女!咁怪獸咁保護個女你有病㗎?咁小事都話人個仔!」
我叫佢唔好嘈,一係叫職員啦,問下應該點排隊?條bar係咪俾小朋友整痛人?
佢勁大聲話 佢無打尖,佢可以平排!係d人唔識!佢個仔開始想喊,拉佢媽件衫....佢仲繼續嘈,勁大聲....
結果我老公忍唔住 :「小姐,夠喇,唔好再嘈啦!嚇親d小朋友!」佢至收聲...

大宅

我都試過好多次, 去Playroom有大d的小朋友, 衝來衝去, 有次差d踢中我女個頭, 果次堅嬲, 我好大聲鬧個小朋友(也是故意比佢父母聽到的), 叫佢再咁玩通知管理員叫佢出去...

我係唔會等佢父母教佢地, 我係會直接鬧佢...我也唔介意鬧喊佢; 因為佢地d父母顧住睇電話都唔喝止自已小朋友, 佢地唔教, 咪等社會教訓佢咯, 去到呢個位, 佢個阿媽咪會扮下野叫佢唔好........然後繼續睇電話

唔好話我歧視, 大部份都係b6....佢地生出來果d仔, 真係超曳

所以去到呢d地方, 我係會好似G4咁保護我個女的....

伯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

jilljojo 發表於 17-5-23 23:49
無嘜想點,唔可以喺度分享感受嗎?請問你有小朋友嗎? 你唔覺得身為家長,應該教小朋友啱同錯咩?小朋友郁 ...

樓主,唔需要理呢個人,你有睇佢出的 post, 都知佢有小小篇激,仲無物同理心,相信佢都無小朋友,更加唔會明什麼是身教和家教。

公爵府

無家教

伯爵府

jilljojo 發表於 17-5-23 23:49
無嘜想點,唔可以喺度分享感受嗎?請問你有小朋友嗎? 你唔覺得身為家長,應該教小朋友啱同錯咩?小朋友郁 ...

唔係問你喺呢度想點,你分享梗係得啦。你都好易燥底喎?

我係指當時你想佢點啫?原來你想佢即場係你面前教仔啫。

公爵府

Ashleycorina 發表於 17-5-24 00:18
好明白你。我都試過。
我同小朋友加老公响某主題樂園排隊,排第一,後面好多人。
突然間有個女人帶住一仔一 ...

女人總係鍾意蝦女人,次次都係我c6出聲先收聲,咁理直氣壯唔據理力爭?

大宅

回覆樓主:

返咗學大把呢啲人,遇過小朋友打人,對方家長仲話要比個小朋友學功夫防身,聽到真係火都著,唯有教自己仔女保護自己

水晶宮

真的冇家教!
自由太多會令世人失去平衡

首頁

尾頁

跳至