跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 粉嶺上水媽咪會 (Part 3)

[size=large]自組PlayGroup<成事喇!>

日期:11月7,14,21,28日(sun)
時間:3:30-4:30pm
節數:4節(先玩4節, 覺得ok就繼續, 無試堂安排)
地點:gavial's home
收費:$300(全包)
師資:考獲POLY學前教育HD, 多年來從前學前教育工作, 剛自組天欣親子遊戲樂團click here: joyfulplaygroup.com

報名:(至少6個BB, plse. confirm)
(1)gavial+惜惜confirmed
(2)annie+啟園
(3)HYLMOTHER+逸朗confirmed
(4)kristina+terence+rachel confirmed
(5)程程BB+BBconfirmed
(6)sin神+芷蔚confirmed
(7)CLW+KSMconfirmed
[size=medium]有無其他人有興趣?其他age group都得, 或者可以組多一班:[/quote]

[size=medium]sin神會所玩番餐 黎啦!!(10/22 4:00P.M.)

報到
(1)sin神+芷蔚confirmed
(2)gavial+larry+惜惜confirmed
(3)kristina+terence+rachel confirmed
(4)annie+啟園
(5)HYLMOTHER+逸朗confirmed
(6)程程BB+BB
(7)CLW+KSMconfirmed[/quote]

洋房

All

琴日新屎坑撘九鐵出尖東站,一來諗住免費 二來順便去星光大道影相,一落車以為自己去左地鐵站呢!個感覺真係好唔同,跟住又試下儲值票果D機快左好多,以後我地D新界友出黎尖東蒲方便好多lu......
不過芷蔚過左果日之後就慘啦!番屋企時侯我買左支手指水,因為我決定同佢戒食手指習慣,結果個晚臨訓幫佢搽,無幾耐佢一食(我諗隻味好苦)面容扭曲然後勁摟計,不過試過之後佢唔敢食番,有時好快放番出黎,維持左好耐最後等到芷蔚好倦我地大家先有得訓,希望成功啦!

gavial
成事喇!Bingo
哈哈!你估我唔倒哩!
(引言gavial
sin神, 俾你快我一步tim, 本來我又想吹你喇 , 記得鋪定紅地毯喎.kristina, 我幫你報埋名喇!)

kristina
Hehehe~~~偷懶無上黎
(引言kristina
sin神唔見你己日去 jor 邊呀 ???
好 yeah 星期四又得去你到play !!! )

大宅

wandy
想話妳知張highchair
姑媽話好正橋仔肯坐
仲好舒服咁多謝哂

請問有冇其他媽咪有
多一張呀我要擺一張
係自己屋企請pm我吖

洋房

Good morning !!!!

Playgroup 成事..........
Congratulations and celebrations ....................!!!!

勁開心呀!!!!

Gavial
Thanks....thanks....thanks.....thanks so much for arranging gatherings for us !!!

sin神
Thanks for 報名 for me !!!!
我真係好烏隆 ah 成日kau chor, 都好多市bay老公bing 話我烏隆!!! ?-(

Rachel Tsang - Born on 6 December 2003 - 03:52am - 2.57kg

男爵府

Wandy
Mud你地星期日約左出黎食飯呀? 我li排忙到死都唔知添! 下次通知聲

男爵府

[quote]
*Pooh* 寫道:
[size=medium]粉嶺上水媽咪會 (Part 1)
[size=medium]粉嶺上水媽咪會 (Part 2)

Update Information on Oct. 13, 2004.

jenny -- 詠楠(19 yrs)
jenny -- 詠賢(14 yrs)
jenny -- 鈞佑(12 yrs)
Kwankit -- 瑜瑜(8歲)
hinhei -- Hino (5歲)
wenwen821 -- 瑤瑤(4歲8個月)
Tammy -- Stephanie(4.5 歲)
MCH -- son (4.4 yrs)
cycynk0414 -- 浩一(02/02/2000, 4歲2個月)
Sammy媽媽 -- 僖僖(16/6/2000, 3歲11個月)
SusannaChan -- 筠翹 (3.6歲)
*SY* -- Marco (3.5yrs)
junejune -- bb(3yrs+3mths.)
Anson-mami -- Anson (3yrs+3mths.)
LeBlue -- BABY YUE-YUE(3歲)
靖嵐媽 -- 靖嵐(2歲9個月)
Aquarius -- Venus (2yrs.6mths.)
Chong_fanfan -- (2yrs. 6mths.)
CCT -- 清清 (2歲4個月-18/11/01)
pinkyluk -- 諾諾 (7/2/2002 - 2歲8個月)
yuenwaimami -- yuenwai (2yrs.2mths.)
bryanssf -- 旻倩 (2歲)
wanyfok -- 卓恩(2yrs. 3mths. 12/5/02)
Jac - B象 (2yrs. 5mths.)
小BMom -- 小B女伊晴(2歲)
Kanax -- 聰聰 (23mths.)
hinhei -- 曦曦 (26mths.)
fat媽 -- 女(22mths.)
shlee -- Chun Chun(20mths.)
fionma - Conway (20mths.)
Babyuen -- 進禧 (20mths.)
Joy -- 冠天(18.5mths.)
KiuKiuma -- 喬喬 Natalie (18mths.)
junejune -- pro(18mths.)
karly -- 寶喬 (16.5mths. 23/1/2003)
bebepopo - 匡嵐 (18mths. 21/3/03)
*Pooh* -- Dave (18mths. 24/3/03)
vanessa2003 -- 佩穎 (4/4/2003 16mths.)
Hei001 -- 浚僖(14mths. 22-5-2003)
Kwan -- Jasper Lam (14mths. 2/6/03出世)
藍妹媽媽 -- 藍藍 (12mths.)
wandyfok -- 焯禧(13mths. 6/7/03)
hunglei -- boy (8/8/2003, 12mths.)
程程bb -- 景程 (12mths. 3/10/2003)
Anson-mami -- 巧兒 (10mths.)
Qubemama -- 俊廷 (9個半月)
MyraC -- Elpis (10.5mths.)
HYLMOTHER -- 逸朗 (11mths. 23/10/2003)
sin神 -- 芷蔚 (11mths. Nov, 2003)
CriCri -- (8mths. Nov, 2003)
Kristina -- Rachel Tsang (8mths. 6/12/03)
gavial -- 惜惜(10mths. Nov. 23, 2003)
tam -- 諾而 (6.5 個月)
kiumama -- (5mths.)
kimuimoon -- 雋雋(4mths.)
cycynk0414 -- 浩琳(22/04/2004, 5mths.)
acatpro -- Sabrina (5mths. Apr. 26, 2004)
Babyuen -- 樂呈 (4mths.)
SHU -- 心懿 (3mths.)
snoopymummy -- 朗朗 (2mths. May 25, 2004)
bbmonk -- 望B (1mth. Jun. 12, 2004)
coconut -- ?? (預產期1/04)
Joeymay

=====================================
Sisters,
不如我

別墅

wandyfok,
冇所謂,中或英嘅laygroup都可以,唔該晒.

由 wandyfok 於 2004-10-18 20:47:45
annaip,
唔知你係咪想找playgroup俾軒軒番呢?你想軒軒番中文or英文的playhgroup呀?我可能會幫到你的。我個女都係兩歲幾,而家返緊東華三院的nursery。

仔仔叫軒軒 02年10月3日出世 :-D

別墅

Kristina 寫道:
sin神
Thanks for 報名 for me !!!!
我真係好烏隆 ah 成日kau chor, 都好多市bay老公bing 話我烏隆!!! ?-(

報咩名?係咪去sin神會所個gathering?
係我同你報名架!你又攪錯喇......唔係, 係攪笑至真 。不過, 你都唔可以由你老公炳你架, 要反擊呀!

複式洋房

[quote]
gavial 寫道:
[quote]

程程BB,
你係miss左message, 定係22/10唔去sin神個會所?

gavial

22/10 I go to beach ( 程程爸 request )
so, I cannot go to sin神個會所 !
你地玩得開心D啦

hello^_^,大家好,我叫做景程,你地可以叫我做程程,我係03 年10月3日出世架,請大家多多指教^_+!!! 我衣家好鐘意跟爸爸同媽媽去大浪灣滑浪同鐘意跟爸爸踢波!!我10月4歲啦!! 我大個一定會跟爸爸一起去巴里島滑浪^^!! E-mail: [email protected][img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/16405646138831l.jpg[/img] [img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/15454922310332l.jpg[/img] [img align=left]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/33.jpg[/img] [img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/34.jpg[/img] [img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/35.jpg[/img]

別墅

22/10 I go to beach ( 程程爸 request )
so, I cannot go to sin神個會所 !
你地玩得開心D啦

似乎程程爸好鍾意sea呀, beach呀咁, 希望有機會帶埋我地去喇

All,
我又有去粉中跳蚤市場, d 衫就太BB,但係近門口有檔賣大陸木製玩具,我去過TST&TW見過類似既外國貨,下下要數百甚至過千蚊,我幫惜惜貫左個木琴,三十幾蚊.

男爵府

sin神 寫道:
不過芷蔚過左果日之後就慘啦!番屋企時侯我買左支手指水,因為我決定同佢戒食手指習慣,結果個晚臨訓幫佢搽,無幾耐佢一食(我諗隻味好苦)面容扭曲然後勁摟計,不過試過之後佢唔敢食番,有時好快放番出黎,維持左好耐最後等到芷蔚好倦我地大家先有得訓,希望成功啦!

請你成功啦!
我記得我大仔個時又係,佢不但食手指,連床仔的欄也咬到爛晒!
結果我買手指水,但係............
佢一食咗之後..........
苦到.........嘔呀!!!!!!!!救命!
所以唔散再用,連細個個而加都唔散買來用!

子爵府

kiumama 寫道:
wandy
想話妳知張highchair
姑媽話好正橋仔肯坐
仲好舒服咁多謝哂

kiumama,
唔洗客氣啦!kiu kiu係咪坐到好似大少咁呢?

jac,
下次飲茶call你啦。你講個間餐廳我只係去過一次咁多,我住最近都唔去幫親,你明啦!所以唔好為d咁野嬲呀!傷身呀!

anna,
我樓下間好時光都有playgroup(英文),逢星期二四上午上堂,另有一間叫伊甸園(中文)係粉嶺樓,都可以去睇下。另一間英文playgroup你可以打電話去祥華村協康會問下,佢地逢星期二五六都會有playgroup的。

洋房

Gavial
Where is this 粉中跳蚤市場 ah ??? Piano is so cheap wor, I also want to buy one for Rachel ah !!!

Are you going to the 救世軍天平幼兒園開放日ah in 30 Oct, 10:30pm - 4:00pm?? They sent me an email. 我相去八下ah !!!

程程BB
你地去 beach 好開心wor !!! 去邊個 beach ah ???
我叨要同 Rachel 去下beach sin !!!

Rachel Tsang - Born on 6 December 2003 - 03:52am - 2.57kg
該用戶已被刪除

大宅

係呀妳點知嫁 :mrgreen: :mrgreen:

[quote]
wandyfok 寫道:
kiumama,
唔洗客氣啦!kiu kiu係咪坐到好似大少咁呢?

洋房

gavial
首先唔好意思先,我剛剛check pm先知你搵我同果個plan
好呀!其實兩樣都無問題呢!
若果你想take action除時都得,詳細你可以睇完post
call 我 等你 Hehehe~~~
因為我打字太慢,其他我陣間再回應啦!!! :mrgreen:

別墅

Gavial
Where is this 粉中跳蚤市場 ah ??? Piano is so cheap wor, I also want to buy one for Rachel ah !!!

Are you going to the 救世軍天平幼兒園開放日ah in 30 Oct, 10:30pm - 4:00pm?? They sent me an email. 我相去八下ah !!!

不如Friday3:00到約係粉嶺KCR等, 我帶你去跳蚤市場或者再早都D得, 不過木琴is not piano, 木琴個英文我唔識, 用兩支木棍〝烤〞果呢。

我無check e-mail架, 所以唔知open day, 不過下午要番工, 早上10:30到得唔得?

sin神,
等你呀......

洋房

gavial

?-( 我而加call你可以嗎?

男爵府

[quote]
wandyfok 寫道:

jac,
下次飲茶call你啦。你講個間餐廳我只係去過一次咁多,我住最近都唔去幫親,你明啦!所以唔好為d咁野嬲呀!傷身呀!

[\quote]

Wandy
我明ga la ! 原本我地li區整間咁ge格局餐廳係幾吸引ge ! 不過佢咁ge態度,擺明趕客姐 ! 我唔會再幫襯佢ga la ! 大家都要小心li間係粉嶺中心ge蒙地卡x餐廳呀 !

複式洋房

程程BB
你地去 beach 好開心wor !!! 去邊個 beach ah ???
我叨要同 Rachel 去下beach sin !!!

Kristina :
我地去大浪灣、因為程爸要玩滑浪 !!
其實次次去都係他自己玩多過同我地玩 :evil:
hello^_^,大家好,我叫做景程,你地可以叫我做程程,我係03 年10月3日出世架,請大家多多指教^_+!!! 我衣家好鐘意跟爸爸同媽媽去大浪灣滑浪同鐘意跟爸爸踢波!!我10月4歲啦!! 我大個一定會跟爸爸一起去巴里島滑浪^^!! E-mail: [email protected][img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/16405646138831l.jpg[/img] [img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/15454922310332l.jpg[/img] [img align=left]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/33.jpg[/img] [img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/34.jpg[/img] [img align=right]http://i9.photobucket.com/albums/a80/mr9bongbong/35.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至