自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

eggcarol 發表於 18-7-5 17:04
話說,我有層收租樓,一手私樓貨尾買的,收樓當日,我同老公習慣先按幾下門鐘,我小朋友又好開心講下野,之 ...

冇可能冇聲架,佢好明顯情緒有問題啦

子爵府

好媽媽勳章

pokipoki 發表於 18-7-6 05:26
我同層都有個呢類人,成日投訴人嘈,前排至同佢鄰居鬧交話人開左大門嘈到佢,話人地小朋友嘈,但原來當人地 ...
我都試過某星期六晨早9:00按門鐘話我屋企小朋友跑來跑去bang bang 聲
我開門俾佢入嚟,佢自己都嚇一跳
因為我三個小朋友星期六個個一早出去有野學,一個鐘前出晒門
屋企得我一個大人,枱面有半件三文治
段估我唔會一路跑跳一路食早餐
佢堅持有人跳來跳去,仲指話係佢床頭個位
點知佢行去望,佢床頭位係我書櫃同書枱
唔好話跑跳,做個大少少動作都唔得
完全唔知點可以跑到bang bang 聲

伯爵府

開心吸收勳章

pamelaywy 發表於 18-7-6 08:19
我都試過某星期六晨早9:00按門鐘話我屋企小朋友跑來跑去bang bang 聲
我開門俾佢入嚟,佢自己都嚇一跳
因為 ...

甘似我同層個鄰居,又係成日話人嘈,但人地明明同你一樣屋企都係得一個大人,所以我地都覺得佢有思覺失調

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

以前我有鄰居都係咁, 不過同我隔左幾間屋, 我地嘈都影響唔到佢. 到佢地搬走後, 佢隔離屋同我地呻, 話果個鄰居聽到少少聲就過去投訴, 其實我住d 屋隔音好好.

之後知道果位鄰居去住d 薄牆既單位, 佢地覺得勁嘈, 一年後又搬番近我地果邊住.

子爵府

好媽媽勳章

pokipoki 發表於 18-7-6 08:22
甘似我同層個鄰居,又係成日話人嘈,但人地明明同你一樣屋企都係得一個大人,所以我地都覺得佢有思覺失調: ...

佢仲勁到話,你唔信落嚟我屋企聽下
我心諗,你係咪傻㗎,都話間屋得我一個人
我落左去都有聲,即係唔係我啦

伯爵府

開心吸收勳章

pamelaywy 發表於 18-7-6 08:53
我落左去都有聲,即係唔係我 ...

真係慘,雖然我只係聽到我鄰居同佢鄰居嘈,但我都明你呢位苦主的慘況,我同層佢地已經嘈過2次,我都替你同我那同層個鄰居可憐,有個傻人住隔離

男爵府

eggcarol 發表於 18-7-5 17:04
話說,我有層收租樓,一手私樓貨尾買的,收樓當日,我同老公習慣先按幾下門鐘,我小朋友又好開心講下野,之 ...

我住果個單位既門口同隔離屋個門口係好近,近到如果同一時間想入屋,一係佢入先,一係我入先果種。
近排隔離屋住左一家三口,個媽咪同個囡好中意入屋前傾好耐計先開門,即係喺正我門口傾計,通常逢星期六日我坐係廳都會聽到佢2母女把聲。我都覺得有d煩,因為真係一字不漏聽晒
但又無諗過投訴,唔通唔比人係走廊度講野咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主

你個鄰居真係好似要就哂佢咁。

大宅

顏色筆 發表於 18-7-5 19:19
我樓下,我小朋友沖涼唱歌(唔記得關窗),樓下係窗大叫收聲。 唔小心跌幾粒lego落地,打去管理處話我有噪 ...

見到你回覆,身同感受啊!我仔仔先兩歲,有時要推櫈仔爬上床,平時玩lego,車仔之類!樓下七點鐘上黎:叫個(emoji)仔咪推櫈!當時我去左生b,我奶奶嬲到唔睬佢!佢都有個女十幾歲,自己應該經歷過,點解成日計較小朋友!好嬲!

伯爵府

開心吸收勳章

Vin仔媽 發表於 18-7-6 10:46
你個鄰居真係好似要就哂佢咁。

我同層個家人都係甘,一唔順佢地意就要投訴人

珍珠宮

減齡達人勳章

pamelaywy 發表於 18-7-6 08:53
我落左去都有聲,即係唔係我 ...

既然要求到,真係拿拿臨落去聽,聽到即刻可以證明自己清白

子爵府

好媽媽勳章

野原美冴 發表於 18-7-7 14:06
既然要求到,真係拿拿臨落去聽,聽到即刻可以證明自己清白

我唔敢
男戶主來的,嗰朝晨早燥底樣
加上剛搬入去唔知佢咩來頭
一個女人唔敢入人地屋企
而且咁都講得出,點知係咪傻㗎

大宅

stoc15 發表於 18-7-5 17:21
村屋會好靜?佢住荒山野嶺都一樣會大把動物聲音喇,我住村屋不知幾應聲,老遠隻狗叫都聽到,假日隔離左右樓 ...

樓上樓下教仔女,老公老婆鬧交,小朋友練琴,狗吠都聽到,村屋仲應声。

大宅

minglam49 發表於 18-7-7 20:15
樓上樓下教仔女,老公老婆鬧交,小朋友練琴,狗吠都聽到,村屋仲應声。
...

樓主個鄰居應該係因為之前住村屋嘈到有精神病,所以搬上樓買埋分貝器諗住會安安靜靜咁生活,點知住樓一樣有聲,所以病情惡化

子爵府

回覆樓主:

我樓上嗰手機震我都聽到

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

佢竟然有你電話?

首頁

尾頁

跳至