夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

ninachu 發表於 19-3-21 10:48
我主要揀態度良好,樣反而其次,順眼就可以,年紀25-35,因為日日要陪我女去公園玩,體能一定要好。

我老 ...

合理吖。
我前夫請個看護翻來照顧我兩個腦癱女,由於我係主外,我前夫主內,我都係咁同個看護講 我前夫才是她要討好的老闆同對象。決定她留或走,決定都在我前夫。
不過我前夫實在太難討好了。搞到個看護成日同我講幻想如果她跟我先生同我打工就好了。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

QY08040408 發表於 19-3-25 11:18
靚唔靚,索唔索就見仁見智嘅姐,唔係個個男人都咁飢不擇食,更加唔係個個外傭都會亂搞關係!仲有,依個世界 ...

同意。
個腦夠用既,又有人際關係技術的,會幻想,而唔會真來。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

jeffkafung 發表於 19-3-18 17:43
我家姐姐樣子同身型都幾靚,但是皮膚不好,申請來時是老公選的,都幾好樣,來到貨不對板不過我不擔 ...

睇得出你和老公的相處好好,大家都好舒服,沒有戒心。
而且你老公可以正意解讀你的笑話,他的性格也很好。

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-3-19 12:09
男人有時都唔係咁相信自己 , 我經常說, 我對老婆一條心, 希望一生一世, 朋友說我理性得令做人沒趣 ...

你有知己的智慧係好。
重點係有知己的智慧,每一個男人都唔同,唔可以將心比他,如人飲水,冷暖自知。知足常樂也。
你D男友唔懂你的浪漫。其實你的情意就是浪漫。
我先生都好有知己的智慧。佢有理性之餘亦很有生活的浪漫。佢亦唔會無啦啦,裸女陪自己訓,自找麻煩。

珍珠宮

lovelykitty 發表於 19-3-18 18:04
比我都唔會請個索工人.....最好係中年樸素女人啦...
有個索工人..唔一定係擔心自己既男人會出事...
反而係 ...

所謂 紅顏多薄命 不懂保護自己的紅顏特別容易吃虧。吃了虧,一味話人點衰都無補於事。

子爵府

初請我家姐姐時, 睇video唔覺佢靚, 黎到我家先驚覺佢原來係唔上鏡果隻, 真人都幾靚女, 又未婚.

不過好彩佢好潔身自愛, 放假都好樸素, 同我地好似一家人. 唔覺唔覺佢係我家做左8年, 到我D仔女上晒中學我先俾佢走.

so far我都無驚過佢既外形會影響到我的家庭.反而係阿仔漸漸長大又成日同佢玩到好close我有D擔心.

珍珠宮

畀面勳章

lovelykitty 發表於 19-3-18 18:04
比我都唔會請個索工人.....最好係中年樸素女人啦...
有個索工人..唔一定係擔心自己既男人會出事...
反而係 ...

冇得唔認架,,,一驗DNA就知架啦,,,仲會放過呢D賤男

子爵府

STH920 發表於 19-3-26 15:45
初請我家姐姐時, 睇video唔覺佢靚, 黎到我家先驚覺佢原來係唔上鏡果隻, 真人都幾靚女, 又未婚.

不過好彩佢 ...

是的, 攪男小主或 有埋仔, 死得了...... 開始大(青春期)其實唔應該需要姐姐.

子爵府

858D 發表於 19-3-26 05:17
我的自然推測並不是請印傭請出了事。
我推測是菲律賓妹或印尼妹是嫁過來的。
又或者是在港工作時在僱主以 ...

是不是香港出生或有香港人血統, 與來打工的姐姐級數比較, 大部份都較易分得出....

子爵府

858D 發表於 19-3-26 04:20
回覆 PTMCYS 的帖子

「人不可貌相,水不可斗量。」「唔理黑貓定白貓,捉到老鼠就是好貓」

我只可以說, 請最少威脅的.

子爵府

寶娃婆婆 發表於 19-3-21 16:36
索的定義可以分樣同身材, 唔同人唔同要求, 相比阿 mom 個姐姐身型又豐滿又挺, 兩包大米晌面前揈吓揈吓, 多 ...

有大包米唔袋表吸引, 不過老爺伯伯少選擇, 明既......

子爵府

QY08040408 發表於 19-3-25 11:18
靚唔靚,索唔索就見仁見智嘅姐,唔係個個男人都咁飢不擇食,更加唔係個個外傭都會亂搞關係!仲有,依個世界 ...

我知有種無痕底底, 但已吸人男人視線和思考(有/無或pat pat 咁靚既), 好成日在家, 已經存在了一點問題. 我都算定力夠, 如定力不夠, 好易出事, 出的事是什麼, 可能有好有唔好, 好的可能多攪了老婆, 但因為姐姐而令到想攪而攪老婆, 這個方向好似怪一點.....

只是用男人角度, 真心分享

珍珠宮

花生油子 發表於 19-3-26 16:23
冇得唔認架,,,一驗DNA就知架啦,,,仲會放過呢D賤男

又唔係告佢強姦,佢点會同你驗DNA?私穩嚟

伯爵府

PTMCYS 發表於 19-3-27 17:09
我知有種無痕底底, 但已吸人男人視線和思考(有/無或pat pat 咁靚既), 好成日在家, 已經存在了一點問題. 我 ...

講得啱,定力唔夠真係容易出事。不過好多男人,唔係成日咁八卦去周圍望其他女人,依個世界仲有好多男人靜係鐘意欣賞自己老婆,唔會特別佢留意其他女人。又或者可以話,如果靜係睇到條女索D就扯旗想要,甚至要即刻解決,咁個D男人咁冇定力就等於狗公。要出軌唔係靜係有性衝動嘅,好多客觀因素,都要睇個男人有冇色膽,有冇本錢,輸唔輸得起!同埋,出軌係雙方面嘅,男主人肯,工人都未必肯亂來

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-3-27 16:56
我只可以說, 請最少威脅的.

認同。
最少威脅的條件,人人唔同。
就算何謂樣靚都人人觀感唔同。
何謂性感亦人人差異很大。
而且威脅性可有多方面需要衡量。
所謂 日防夜防家賊難防。知己知彼,百戰百勝。
所以審核過程,我個人認為各人當以自家的威脅條件來考慮。

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-3-27 16:50
是不是香港出生或有香港人血統, 與來打工的姐姐級數比較, 大部份都較易分得出....
...

仁兄有辨別眼光。相信你係觀人有經驗。我先生又係觀人於細微。我記得同你在版面講過,佢連個女士只是來搭檯片刻用手機搵客,就辨別出她是位「高級」性服務人士。
我係盲姆。我先生的前妻,香港人血統,小時移居北美,看上去似印印。與我先生白人混血下的兒子,簡直就係似個賓仔。但人地兩母子級數好高,考入的是名牌大學吃香的工程係。她出來行,吸引到人的,常常在金融中心公司附近買咖啡,有人請她飲咖啡的。

珍珠宮

QY08040408 發表於 19-3-27 20:24
講得啱,定力唔夠真係容易出事。不過好多男人,唔係成日咁八卦去周圍望其他女人,依個世界仲有好多男人靜 ...

分析得好。你文字形容的狗公,已經係好冇本事的人,如此冇智慧,搵到的錢都有限(我甚至懷疑有冇本事請工人),冇錢冇著數畀工人,解決唔到工人的生活質素,工人點肯落搭吖。越靚的女人越容易累積情場經歷(多人搵過嘛),尤其撈到咩咩小姐的都非蠢人之輩,她們要攀的枝更高。我先生曾經有一女朋友靚到如咩咩小姐,與她性愛之事還是沒有意思。(當然我先生同我講出個中性愛原因啦。)

我唔低估自己先生的本事和智慧,咁我就唔會錯過一個真實有威脅性的來者。我唔會浪費彈藥。
我唔高估自己先生的本事和智慧,咁我就唔會誤看個個埋身都係妖,處處搵出軌證據。搞到自己步步驚心。

大宅

回覆樓主:

何必引狼入室呢

大宅

請工人尤其是主要凑BB,一定唔可以醜,因為對得耐會有D似樣…...

LeBlue    發表於 19-7-25 16:52

子爵府

I9528 發表於 19-3-18 12:27
不能請

朋友個案,佢响中介睇相搵菲律賓工人,當時都無為意

嘩,應該幾省鏡喎

首頁
23456...7

尾頁

跳至