夫婦情感

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

canpi526 發表於 19-6-2 17:03
上年我地有一次嘈交,佢話離婚。我話好,下一句佢就話咁你還返40萬黎。個一下其實覺得呢個人係愛自己多過 ...

我前夫離婚時都有講 結婚洗左佢好多錢 我一毫子都無出 仲話佢鄉下結婚係女家俾番錢男家 聽完呢啲說話 我心碎 !問自己究竟一直同個咩人一齊 ?我仲同佢生左個仔 連洗係仔嘅錢都計算 仔大左問佢拎錢 佢同仔計由出世都依家用左佢幾錢 仔返嚟同我講時眼濕濕....

瑪瑙宮

离你又冇胆离,講都晒氣。

佢咁樣早同佢离啦,5知你痴住佢做乜。两年,想廿年,四十年牙,早走早著喇,想含住淚入棺材就继續晒你時间喇吓,重幫佢洗衫買外責,日日蝦你,你真冇用,比屎佢食喇。

大宅

canpi526 發表於 19-6-2 11:48
結婚2年,暫無生育計劃。我同先生都係80後,大家都有返工,而我工作忙好多,星期一至五都夜返過先生好多, ...

樓主,開頭我唔信愛你幾多嘅男人 就相對甘願為你付出幾多金錢 依家我相信 同個乜野都根根計較嘅男人一齊 究竟佢有幾愛你?我係過來人 唔好再傻落去。

大宅

馬明嫂 發表於 19-6-2 13:01
係你老公問題
比係我 所有佢既衫自己洗 唔理
看下佢係唔係真係唔做

我都係咁覺得,睬佢有味

伯爵府

回覆 canpi526 的帖子

唉也...認真諗下,你仲愛唔愛呢個人,仲要唔要跟呢個人行落去,如果唔想天天都活在計較下生活,好好諗下解決方法,呢40個,係咪結婚時用架?
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

男爵府

個男人計較成咁,我唔覺得佢愛你,似係搵個女管家照顧佢同幫佢打理家頭細務多啲。你值得更好呀

瑪瑙宮

green1apple 發表於 19-6-2 19:02

唉也...認真諗下,你仲愛唔愛呢個人,仲要唔要跟呢個人行落去,如果唔想天天都活在 ...

果40个又5係借又5係入我户口,还条毛比你。

別墅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

樓主,我想唔到你條路可以如何走下去,其實你先生都唔介意用離婚來做手段,所以情況只會越來越差,所以請止蝕吧,離就離啦。這樣你還有機會找到Mr Right

伯爵府

Nancy20090615 發表於 19-6-2 11:59
請鈡点做家務喇. 晒衫晒得衰, 你叫佢黎做囉, 有乜批評都叫佢做. 我係你都唔生喇. 生左重加多野迫埋黎, ...

我都覺得係,最蠢的係聖母上身,咩都自己攪,攪攪下變埋你責任,做唔好就俾人鬧

伯爵府

你又無小朋友,佢又咁自私,何必執著過去?繼續一齊又唔會開心,不如放生大家。發生左既無謂捻啦,離婚重頭開始咪仲好、你老公應該係生於古時既大男人年代。

男爵府

回覆樓主:

唔洗聽佢講d咩,你唔比一樣可以單方面離婚,反正離婚就係反面,佢要追咪睇個官審,洗咩理佢,最緊要自己安排到住

子爵府

你話”還你條命,係你要攪大龍鳳”,不過我勸你諗清楚,之後同佢講清楚,我阿媽年代話齋”結婚後仲衰過做女,唔嫁好過”

伯爵府

canpi526 發表於 19-6-2 17:04
40萬係當時結婚男家俾既錢

咁擺酒有收到人情和金器㗎嘛!這些歸邊個?佢傻㗎?輸打贏要吖?就算真係用咗40萬,都冇可能要你比返40萬啦!你仲要$1家用都冇,肯定佢認為$40萬係買你一世服務俾條毛佢吖!

別墅

結婚2年,暫無生育計劃。我同先生都係80後,大家都有返工,而我工作忙好多,星期一至五都夜返過先生好多, ...

人生苦短呀!佢係一個小男人,重點係對家庭無責任感,做人老公無承擔力,做朋友都嫌多餘啦!諗深一層佢只會拖垮你人生,姊妹你要好好為自己思考下

pingchi0119    發表於 19-11-29 16:54

別墅

2woodylucy 發表於 19-6-2 23:24
人生苦短呀!佢係一個小男人,重點係對家庭無責任感,做人老公無承擔力,做朋友都嫌多餘啦!諗深一層佢只 ...

佢講到離婚要你比翻40萬佢,呢個人已經唔駛要,天下間邊個女人跟著佢都會一世可憐,回頭是岸!

伯爵府

靛青女 發表於 19-6-2 17:29

嘩 離婚要退返禮金真係第一次聽。老公愛自己多過老婆無問題, 人都係有d自私的。但 ...

我曾經聽個朋友講過,再老一輩d6299呢!佢哋真係覺得自己出錢比禮金娶新抱,之後就當個新抱好似工人咁。就好似你話齋,買個妹仔返來咁,入門後屋企上上下下嘅嘢都要做,就係因為你/你家人收咗男家錢

伯爵府

2woodylucy 發表於 19-6-2 23:28
佢講到離婚要你比翻40萬佢,呢個人已經唔駛要,天下間邊個女人跟著佢都會一世可憐,回頭是岸!
...

係!如果要計,我可以諗返好多嘢出來扣佢錢,扣到凸吖大佬!結咗2年啦!仲有40萬?佢咪賺x哂?

別墅

可能係老公唔成熟,唔識為你切想只唸自己。而且可能你一向比佢感覺都係有能力 所以咩都計足,一直對佢太好,真係唔會識珍惜,不如你試下返屋企住一排,比佢感受無你ge生活,之後返去同佢傾返其實你都有時侯唔開心,想你體諒多d。

伯爵府

QQ6543 發表於 19-6-2 18:41

我前夫離婚時都有講 結婚洗左佢好多錢 我一毫子都無出 仲話佢 ...

你前夫係福建人?福建人嫁女係好多嫁妝㗎!

伯爵府

smilingfacee 發表於 19-6-2 23:36
可能係老公唔成熟,唔識為你切想只唸自己。而且可能你一向比佢感覺都係有能力 所以咩都計足,一直對佢太好 ...

我覺得冇乜用lor!個男人太自私啦!你睇返d留言,個男人話佢唔識曬衫,之後個男係洗佢「嚴」棄佢曬得唔好果兩件,其他就留返比樓主洗。我覺得個男好衰,點都要留d嘢比佢做如果咁唔滿意嘅,可以男洗返晾返自己所有衣服,我唔介意女的自己洗返自己的。但個男係洗兩件,其他就唔洗wor!賤到冇人有!第日如果生b,都唔方會幫手

首頁
23456...10

尾頁

跳至