時政擂台

跳至

首頁
23456...14

尾頁

男爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 02:32
對錯係用同一日去評?
即係如果以後有個休班警偷拍裙底,但佢當日休班前抄左十張牛肉乾就無錯,係咪?

以上說話係出於你既假設
點解警察要為左得到你既欣賞,開記者會講呢番說話
你係邊位,睇到自己咁有地位?
點解要為左你砌自己生豬肉?

咁如果話
你咁支持呢班暴徒,你就自焚以表心志,我就欣賞你
你會照做嗎?

男爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 02:38
條街咁多閉路電視同天眼,唔洗問當事人已經拎到料啦。我地有份交稅養佢地架,唔係要我教埋佢地做野呀嘛?

...

深水步好多商戶早幾日都拒絕交出cctv, 你冇睇新聞?

allah    發表於 19-8-13 10:22

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 02:32
嗱嗱嗱,你又講第二樣喇,暴徒就係暴徒,點美化都係暴徒。由早上警員到晚上暴徒受傷都係同一件事上,就係 ...

早上警員到晚上暴徒受傷都係同一件事」講得出呢句都幾好野

果日尖沙咀同太古都有「暴徒」,照咁睇尖沙咀同太古都係「同一個地方」

複式洋房

Ming011 發表於 19-8-13 02:33
你真係教識咗我,原來人哋想插眼打劫你可以提早知道,我就真係唔得啦
...

兩隻手指隊埋黎唔係想插眼,唔通幫你打蚊?

複式洋房

vesley 發表於 19-8-13 02:33
sorry for her , she is just a chess button.But , Is that what they promise and made it come truth?
l ...

Nothing will happen if the government "withdraw" the bill.

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 02:34
仲要傳聞係蛇頭之一,負責比錢,責任重大吖嘛

有錢收咁好,不如你又去搵蛇頭比錢你反政府?唔爭在介紹埋比我

講起蛇頭,反政府就無喇,支持政府就是但搵下都有,唔知你睇過幾多,是但睇住條先啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我有睇live, 當時我都見到有舊野,但唔知係乜,太快了我都唔敢肯定.但無論係米都好.呢單新聞真係令我好唔開心.睇直播見佢流甘多血我都忍唔住流眼淚.毀容就一定,我仲以為射唔到隻眼.

係邊一方射都好,對家一定大造文章,互相傷害.警察成為政府既磨心.依家所有人都抽秤警察大小錯處.警察毫無尊嚴.依家係香港人批鬥香港人,內訌,撕裂,成為國際間笑柄.

8964我毫無感覺,除左當時太年輕只顧玩樂不理政事.果度始終唔係我既家,我既根.但今次我真係感到好痛.從未諗過香港變成甘.完全唔想出街.唔想買野.日日睇新聞聽得最多四字粗言.但我仍然支持警察.試問若唔支持警察,繼續攪對抗,拖垮香港,香港會變成點?林鄭政府真係好廢,唔廢唔會攪到今時今日甘.其實兩邊都有錯.後生錯唔晒.互數於事無補.但五大訴求答應晒根本唔可能!平息要由政府做起.求下政府講撒回吧!做一樣都好.平息民憤先啦.

係背後攪港獨果班野利用年輕人走在前線,用佢地黎做擋箭牌,真係最賤最可恥!

allah    發表於 19-8-13 10:23

子爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 02:51
Nothing will happen if the government "withdraw" the bill.

THe BILL is Dead.

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 02:37
你又話人大力打d超齡bb,唯有叫人呵反囉

你知唔知自己講緊乜

大宅

對錯係用同一日去評?
即係如果以後有個休班警偷拍裙底,但佢當日休班前抄左十張牛肉乾就無錯,係咪?
我只想講無論比咩射到,都是究由自取!香港係法治吾係人治!任何人犯法都要受法律制裁,警察也不例外,有證據你大可以去吿。

複式洋房

z.mavis 發表於 19-8-13 02:39
以上說話係出於你既假設
點解警察要為左得到你既欣賞,開記者會講呢番說話
你係邊位,睇到自己咁有地位?

我唔止係批評警察,仲有反駁果班話示威者「要還」既人,要還既唔止示威者

仲有就係,我唔係好有地位,不過我有交稅,警察係要服務我架

至於自焚簡直搞笑。有最少6個人自殺明志啦,你有欣賞過你口中既「暴徒」?

複式洋房

z.mavis 發表於 19-8-13 02:41
深水步好多商戶早幾日都拒絕交出cctv, 你冇睇新聞?

呢單野係尖沙咀發生你同我講深水圳唔交CCTV?你係咪住香港架?

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 02:55
有錢收咁好,不如你又去搵蛇頭比錢你反政府?唔爭在介紹埋比我

講起蛇頭,反政府就無喇,支持政府 ...

咁緊張啊?我都只係話傳聞,不過你又對號入座,你有錢搵就益下大家啦

男爵府

陪月勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 02:22
新會員係咪就等於打手?其實你想標籤乜野,唔通你未試過係新會員?

呢3張相唔同角度影布袋彈,我睇唔出有咩 ...

我諗要配老花眼鏡既係你,唔係我地。
唔駛情緒咁高漲,小心爆血管。

大宅

對錯係用同一日去評?
如果暴徒夠膽除下囗罩同面罩去衝我都好欣賞!

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 02:46
「早上警員到晚上暴徒受傷都係同一件事」講得出呢句都幾好野

咁大古發生咩事啊?講埋啦,叫文宣梗要搵話題嘅我老人家記唔到咁多,提下老人家啦

複式洋房

vesley 發表於 19-8-13 02:55
THe BILL is Dead.

There is only "withdraw" and "suspend" in the rules of procedures of the Legislative council.
And if the bill is really "dead", then why our learned CE Ms Carrie Lam cannot say the bill is "withdraw"? What is the point of not saying it if this can satisfy some of the protesters?

複式洋房

kit2004 發表於 19-8-13 02:55
我有睇live, 當時我都見到有舊野,但唔知係乜,太快了我都唔敢肯定.但無論係米都好.呢單新聞真係令我好唔開心 ...

老實講我細細個夢想係做警察架,但而家我唔會想加入。

仲有就係,政府係完全無意慾答應任何一條訴求,完全無。平息民憤上,政府責無旁貸。

複式洋房

kkhon 發表於 19-8-13 02:58
我只想講無論比咩射到,都是究由自取!香港係法治吾係人治!任何人犯法都要受法律制裁,警察也不例外,有證 ...

講法治既話,無編號無委任證可以執法咩?
講法治既話,警隊通例叫唔好對上身射彈、唔好室內放催淚彈,呢D係咪要追究?

講法治既話一哥二哥唔該落台先

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 02:56
你知唔知自己講緊乜

你又知唔知講咩啊?

首頁
23456...14

尾頁

跳至