自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

0q.cathy 發表於 20-10-8 17:25
咁你睇返大陸去日本,都係有幾人確診架,大陸都有驗啦,咪又係咁

大陸有輸出個案,毒果竟然冇報冇做頭條咁得意?毒果轉性?

公爵府

kikiboy 發表於 20-10-7 17:25
咁澳門呢?信唔信得過

唔知,咁有冇輸出案例可參考

男爵府

bks2014 發表於 20-10-7 21:12
其他國家可否借鏡台灣?
台灣唔驗,照計通街人傳人,但醫院沒有爆煲、火化爐夠用,沒有其他國家的亂像
...

其他地方因為驗到有就要入院要隔離,陽性無病徵都一樣要住醫院住到陰性先出得院,所以醫院先會咁爆!但其實好多人染左病但冇乜大礙,所以台灣醫院唔爆一啲都唔奇

伯爵府

goldpiglet 發表於 20-10-9 00:59
仲記得當年沙士
台灣醫護從隔離病房
撇下病人

呢幕畫面真係超深刻

伯爵府

其實咁様仲肉酸
比人感覺仲腐敗

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

上善若水 發表於 20-10-7 17:45
如果話佢假,咁醫院又無爆,所以都幾奇。

侵侵都話碎料, 當流感一樣就可以!
最慘係老人家啫!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

0q.cathy 發表於 20-10-9 07:43
你上網查返,日本之前有公怖邊個國家有幾多個帶病毒者入境。

之前? 不如你quote喇! 日本啱啱先話開返境!
我淨係搵到由台返日啫
https://www.cdc.gov.tw/Category/ListContent/EmXemht4IT-IRAPrAnyG9A?uaid=jLLsiF0fKhx_PzfjV9P-dQ
放下自在

珍珠宮

0q.cathy 發表於 20-10-8 17:25
咁你睇返大陸去日本,都係有幾人確診架,大陸都有驗啦,咪又係咁

咁點解黃色傻仔圈唔煲大件事來講既?
咁好機會班傻仔無理由唔借題發揮架?

侯爵府

loveshp238 發表於 20-10-7 15:36
全世界都學下台灣點樣可以本土0感染

台灣出境確診日本3例、法國1例 疫情中心:啟動疫調

乜嘢叫做啟動相關疫調,即而家先瞓醒查下算唔算本地檢疫? 係咪好似兩岸窗口呀, 係咪即係用愛發電等語言藝術?台灣省真係有趣。

水晶宮

teresayan07 發表於 20-10-9 08:37
咁點解黃色傻仔圈唔煲大件事來講既?
咁好機會班傻仔無理由唔借題發揮架?
...

咪係,不褸大陸少少負面新聞黃色嗰邊都會煲到有咁大得咁大,呢單完全冇煲,好唔合黃色人嘅邏輯囉

子爵府

0q.cathy 發表於 20-10-9 07:47
點解要炒大,其實每個國家都有人有機會中,唔通你真係覺得無報導既國家就係0確診? 而且,之前香港都有好 ...

因為潮流興恐共,蘋果,大紀元,明報,立場…,又怎會放過攪大,而且現在的記者衹要傳聞,可靠人士透露都可成為,聞,所以無消息有些奇怪吧!

禁止訪問

子爵府

baby7 發表於 20-10-9 08:17
呢幕畫面真係超深刻

現在最深一幕喺罷工救人

水晶宮

auhiyo 發表於 20-10-7 21:19
差唔多全部媒體係菜手上,佢講乜都得架啦!而且你講一句真話即刻比人告同拉架啦!
...

好怕香港一步一步咁變左台灣

水晶宮

lihomahk 發表於 20-10-9 09:45
因為潮流興恐共,蘋果,大紀元,明報,立場…,又怎會放過攪大,而且現在的記者衹要傳聞,可靠人士透露都 ...

但係個可靠人士係邊個一直都唔會出現,就算出現都由頭包到落腳加變聲

珍珠宮

0q.cathy 發表於 20-10-9 07:47
點解要炒大,其實每個國家都有人有機會中,唔通你真係覺得無報導既國家就係0確診? 而且,之前香港都有好 ...

因為黃色物體鐘意抺黑內地囉。。香港咁多黑媒。。咁好機會佢地又會放過既?
其他國家。。黑媒邊會 care?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

不過台灣人真係無咩帶口罩, 佢地又成日本土旅行

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

但又不斷輸出患者

伯爵府

sandylaw 發表於 20-10-9 09:54
但係個可靠人士係邊個一直都唔會出現,就算出現都由頭包到落腳加變聲
...

自黑暴開始,香港所有「受害者及其家人」都係黑色objects only!佢地話係就係,佢哋嘅聲音就是證據

公爵府

BK Milk勳章

sandylaw 發表於 20-10-9 09:51
好怕香港一步一步咁變左台灣

香港政府連自己個港台都管唔掂,你想佢變台灣咁,過多10年都未必得。

首頁

尾頁

跳至