自由講場

跳至

首頁
23456...15

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jolps 發表於 21-3-8 12:34
想點? 點要錢囉~
個老公只係一個野仔, 根本唔係皇室血統, 現在兩公婆走出來, 咪要警告皇室, 再唔 ...

佢地早前話爆大鑊就係呢D野?
似乎唔講好過講..越講越 似2嫂.....黑人憎

珍珠宮

細細聲 發表於 21-3-8 11:05
個訪問完全唔俾面皇室

越描越黑,越講越令人討厭。。。。口中講到自己多不在乎功名利祿,心中卻恨得要命,所以反轉豬肚。
沒有皇室影子在背後,霉體連寫她倆夫婦一隻字也嫌多。

emilypyhui    發表於 21-3-8 17:24
babycam    發表於 21-3-8 12:45

珍珠宮

回覆樓主:

岩架啦。 一物治一物 食花生。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

哈仔即頭中降頭。
已經唔係叻,仲要死蠢,兄弟反目。真係戴妃都俾佢激到死都彈起!

babycam    發表於 21-3-8 12:45

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Forverhappy 發表於 21-3-8 12:13
想知英國人點睇梅根,睇得出哈里好鐘意佢,為左個女人可以咩都唔要。

哈仔阿媽過身時好細,阿媽之事,聽左又聽右,佢自己都唔知應該信左定信右。

跟左個女人,個女人人生閱歷多,懂捉佢心理,拎佢媽再套落自己身上。係男人都會有強者保護弱者心態,女人識得用呢點舞個男人,而個男人仲以為自好勁,好威,好特別

珍珠宮

tahnee 發表於 21-3-8 12:29
George一出世就有封號, 係因為佢係將來皇帝, 而Charlotte, Louis and Archie係同grade ...正常要等charles ...

Archie冇,咪就係因為有個反叛父親,勢利母親law,唔聽話憑乜要賞賜?!。。。講到自己幾出塵幾唔恨夫家名利都冇用,身體最誠實。

emilypyhui    發表於 21-3-8 17:25
babycam    發表於 21-3-8 12:46

大宅

接線生 發表於 21-3-8 12:31
關我家人咩事?

哈里王子個仔關你咩事?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

whitebunny 發表於 21-3-8 11:40
廢青加8婆

子爵府

2024年龍年勳章

老實講,佢咁身勢都俾佢入門好心就唔好攪咁多野。莫講話皇室,就算豪門都多規矩架啦,又要威又要唔心足,咪盞害埋佢老公仔女

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

都放棄皇室稱號就唔好再講咁多啦... 見好就收嘛...

JojoFung0304    發表於 21-3-8 16:53

珍珠宮

selinako^^ 發表於 21-3-8 12:01
佢成日以為飛上枝頭變鳳凰
覺得佢 認為邊個氹得奶奶開心皇位就係邊個

但而家佢地所做既野, 真係傷了亞嫲既心

也相信DIANA 都唔想看到
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

Ssddff 發表於 21-3-8 12:43
哈里王子個仔關你咩事?

以事論事啫,唔比人講,你又講?!
仲要講埋我老豆

伯爵府

講極都係人地錯

emilypyhui    發表於 21-3-8 17:26

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇封阿奇個仔係王子, 係因為梅根洗錢洗得好勁, 英國經濟好差, 國民就反皇室情緒高漲, 因為皇室每年洗費都係由納稅人負責
英女皇為熄民憤, 宣佈皇室一連串削減經費動議, 包括阿奇唔會被封為皇子, 其實唔只阿奇..有部份皇室成員 身份地位都有改動, 聲稱每年可為皇室削減幾多開資, 先可以平息民怨

宜家D人已經唔記得晒LU, 呢2公婆 無恥到將所有責任推晒落皇室度,
梅根係乜野人..., 佢真係唔係省油的燈

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

真係天真到以為英國無岐視?王室無岐視?

公爵府

如果哈里無王子身份,佢肯嫁?

翡翠宮

小詠 發表於 21-3-8 12:46
但而家佢地所做既野, 真係傷了亞嫲既心

也相信DIANA 都唔想看到

扮可憐就有人同情, 最少哈佬信佢信到十足十
冇記性既人, 已唔記得呢個"霉"嫁入皇室前後..真係好似前世未洗過錢咁 fing 皇室既錢

如果我有2個仔, 一個慳家, 一個敗家
我諗我都會將所有野比晒大仔, 不過會叮囑佢細佬有乜事要拎d錢去幫佢, 但錢...千奇唔好2嫂手

emilypyhui    發表於 21-3-8 17:27

子爵府

selinako^^ 發表於 21-3-8 12:31
大房=太子= 威廉 佢生果D先係 公主同王子
阿奇點會叫王子? 哈佬係弟弟, 係二房,,照計都係皇爺同郡主

人地唔係跟中國o個套

英國憲法講明君主三代都會有Prince, Princess封號, 但princess anne拒絕任何封號俾自己對仔女zara & philip , 而prince edward亦拒絕對仔女有prince, princess 封號(vincent 以後承繼爵位 & lady louise ).

等charles成為皇帝之後,archie係自動有王子封號, 但charlotte同louis就依家已經享有, 所以megan覺得唔公平呀

簡單d講, 英女王封archie做王子, harry, megan係可以拒絕, 但而家係英女王無封archie做王子, 所以megan覺得唔公平呀(對比charlottle louis) , 但跟據憲法又吹唔帳! 明未?

如果william直接做皇帝, archie係唔會自動享有封號 !

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

王子身份,不落三代。孫係無。但William 仔女,女王提早俾佢,因為William將會係未來英國君主。
個女人樣樣都要爭,樣樣都話人歧視佢,歧視佢一家大小。痴鬼線!
佢唔睇下哈仔D叔叔伯伯,個個都係咁架啦,皇室就係階級,要絕對公平,就唔會有皇室。

個癲女人係唔會收手。佢只會日日消費英國皇室黎自抬身價。
佢呢身光環先係最值錢嘅嘢。
將來消費完哈仔,講唔埋會一腳踢走佢,跟手從政!財源滾滾來。

emilypyhui    發表於 21-3-8 17:29

大宅

魚兒小寶貝 發表於 21-3-8 12:54
真係天真到以為英國無岐視?王室無岐視?

最憎啲人郁啲攞自己膚色嚟講
所以而家美人魚都變黑人
比得你入門已經唔歧視你啦
使咁多錢仲咁多怨言

首頁
23456...15

尾頁

跳至