自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

伯爵府

減齡達人勳章

康寶萊係唔係?
但佢話自己係直銷

男爵府

我都喊左好耐,Star Global 教我仔去借錢做生意

水晶宮

banki00 發表於 22-6-15 20:37
Mway, NxLife, 呢D係咪都係?

Mway又唔算呃,因為佢有零售價,如果唔想做直銷商,咪用零售價買囉。其實公司經營理念無問題,有問題嘅係個別直銷商嘅銷售手法。

欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

siumachu 發表於 22-6-16 07:55
Amway 產品我又覺得唔錯,我用隻洗粉浸有漬衫床單,救返好多件,好抵用

利申係用家咋

係,佢d清潔產品唔錯。
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

lingling66 發表於 22-6-16 08:01
amway d products 都ok
不過成日sell我做agent果d
話會發達

係呀,我好憎d人成日focus賺幾錢幾錢。我自己係直銷商,但超佛系。我淨係用佢d清潔用品,又介紹下朋友用咁。我上線就會成日叫我食supplement,但我一早講咗我唔會食,佢都會成日叫我食,話要自己食咗有效果先容易影響人。講到幫我咁,咪又係想增加佢團隊收入,好功利。我堅持唔食

男爵府

wsyggk 發表於 22-6-16 09:10
係呀,我好憎d人成日focus賺幾錢幾錢。我自己係直銷商,但超佛系。我淨係用佢d清潔用品,又介紹下朋友用咁 ...

因為你買 等於佢有佣金

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

連陸大狀名字被盜用作宣傳都奈佢唔何,佢緊係繼續生存到啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

D所謂國際慈善機構咪仲生存得耐

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我仲好記得有一、二個朋友捉咗我上去....講過以後發咗達的話,唔好話我無唔帶"HIT"過你。堅持得到果D人, 日日俾佢話無眼光, 無遠線,無為家人打算, 無為朋友健康著想.........把口衰到呢................

無質問過佢地的產品唔得,但手法就覺得有問題。日日洗腦,要叫人上去聽講座。

據聞果2個朋友係去咗財仔開戶扮有下線,每人借了數萬或更多.........之後做唔掂走咗,錢就要分幾十期還。

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

有冇聽過有間話教人做旅遊達人?
係點玩法架?

大宅

LedTV 發表於 22-6-15 23:37
係傳銷
但唔係亮碧思呢種
N 真係賣產品

唔係喎…我見之前有人同我講自己收(emoji),(emoji)又收(emoji)… 我冇去深究…

男爵府

應該真係有20幾年,我俾人捉咗上去兩三次,不過都係唔同嘅公司有精油,有雜貨,最後都俾咗幾萬蚊就得甩

大宅

大力大力 發表於 22-6-15 20:07
其實香港政府做乜嘢?

明知呃人、仲要幾十萬咁呃、為什麼商業罪案調查科唔做嘢?

精油都不死左咁多年
仲要間野裝修都成間皇宮咁…
識人落左撘係唔會覺得自己俾人呃….

子爵府

我十幾廿年前都上過去, 因為阿媽比人昆左上去, 我好堅持唔入會, 佢地無可奈何放人

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

信媽 發表於 22-6-16 08:54
我都喊左好耐,Star Global 教我仔去借錢做生意

最終借左?

大宅

慘得過香港人咁多年都唔進步,以前就話資訊發達,而家上網一打個名乜都見到啦

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無限城 發表於 22-6-16 10:04
精油都不死左咁多年
仲要間野裝修都成間皇宮咁…
識人落左撘係唔會覺得自己俾人呃….

係喎
完全係覺得自己冇俾人呃㗎
尋日睇東張西望嗰啲人都係咁諗㗎
但係你聽吓佢哋講嘢
一啲presentation skill 都冇
講嘢有冇信心
咁都俾佢sell 到就真係入世未深既人先會
即係啲師奶、學生之類

我細佬女朋友咪就係因為咁分開左
晚晚去到一點兩點先返屋企
基本上成個人訓身俾晒間公司
正正常常出去打份工啊,咁樣瞓身法啊
一定賺唔少啊

一係自己開門生意俾心機做
都仲有機會發圍
點知啲人教佢借錢,借完揼返晒落呢間公司

呢間嘢好黐線,控制慾好強
為咗唔想令你地咁快比屋企人知道
佢哋返去公司都要俾人check電話
Check message
最終我哋兩年後先發現原來佢一直做緊傳銷

瑪瑙宮

奇異果小邱 發表於 22-6-16 09:38
我仲好記得有一、二個朋友捉咗我上去....講過以後發咗達的話,唔好話我無唔帶"HIT"過你。堅持得到果D人, 日 ...

所以入咗去嘅人多數要窮醒

子爵府

wsyggk 發表於 22-6-16 09:10
係呀,我好憎d人成日focus賺幾錢幾錢。我自己係直銷商,但超佛系。我淨係用佢d清潔用品,又介紹下朋友用咁 ...

同你一樣,我係用家,幾個牌子都用緊,好多傳銷產品性價比幾好,但遇著d人有問題,一係吹到仙丹咁,講一d唔好都唔應該,又話你有機會發展事業做乜唔做,大佬呀出個post都限時限刻又指定字眼,真心分享唔係咁囉,所以我都怕左佢地,疏遠左仲舒服。

首頁

尾頁

跳至