自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

lingw. 發表於 22-11-6 16:25
邊間酒店?

由布院日之春, 其實唔關酒店事, 係agoda嘅問題

男爵府

Agoda 係咁
成日企到好硬話唔退
要寫比信用卡取消,但要等好耐同未必一定得

琥珀宮

esther_fong 發表於 22-11-6 15:52
呢張相有得拗喎

去海關投訴

侯爵府

babycam 發表於 22-11-6 13:26
未試過你個情況,一直以嚟用agoda都好放心值得信賴嘅,不過有你呢個case要都提高警惕
...

我朋友試過去左日本酒店check in 時先發現agoda單方面取消booking, 打電話去只一尾話已退款比你亦都今日用email通知左所以我都唔太信agoda

男爵府

回覆樓主:

樓主可唔可以有最新進展時係度講番
如果真係退唔到錢, 日後有得揀既話都唔會用agoda

別墅

正常cancel 到如果你啲條款睇清楚可取消。如果你好肯定自己冇錯,建議報海關

男爵府

alicemic 發表於 22-11-6 16:13
其實你話如果只係我一個人搞錯我都可能覺得會唔會係我睇漏一啲嘢, 但朋友都有一模一樣嘅經歷, 佢cap圖仲 ...

好在有cap圖、有圖有真相!希望樓主快快解決問題、有個美滿旅程

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mimimomom47 發表於 22-11-6 21:40
正常cancel 到如果你啲條款睇清楚可取消。如果你好肯定自己冇錯,建議報海關 ...

啱啱再入去睇同一酒店同一房型佢依然話可以免費取消!
attach0/tmp/phpVmsqqF

翡翠宮

domantai 發表於 22-11-6 20:49
樓主可唔可以有最新進展時係度講番
如果真係退唔到錢, 日後有得揀既話都唔會用agoda
...

好呀

翡翠宮

lingluk1306 發表於 22-11-6 17:57
我朋友試過去左日本酒店check in 時先發現agoda單方面取消booking, 打電話去只一尾話已退款比你亦都今日用 ...

你朋友都好慘喎去到先知冇房, 旺季咁點算呀有機會周圍都冇房, 如果仲要拖住小朋友或者長老嘅真係殺人都似

伯爵府

我朋友試過去左日本酒店check in 時先發現agoda單方面取消booking, 打電話去只一尾話已退款比你亦都今日用 ...

每次如經網上 agency 訂酒店,收到 agent 嘅confirmation 我都會 email 俾酒店 confirm 有我個 booking。

子爵府

我又想請問下,我剛訂左房,Agoda價錢比其他平之餘,佢仲有得free cancel!
我過左信用卡當然未過數(仲有排),又無email覆番我,只得login 入去可睇番幾隻字,咩都無
靠唔靠得住,點算?好似好流咁
是否要入住前幾日先作實,我會唔會比人呃

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

alicemic 發表於 22-11-6 16:15
好彩有cap圖咋!但係冇諗過只係book一間酒店都搞到咁麻煩要開拖講數, 冇諗過佢嘅銷售手法咁有問題, 會中 ...

係咪佢個系統出錯,我都成日用agoda架,依家仲有hold緊d房,我平時冇咁cap 圖,好驚驚。

等你update最新消息。

唔得就報佢東張

侯爵府

哈比族 發表於 22-11-7 01:38
我又想請問下,我剛訂左房,Agoda價錢比其他平之餘,佢仲有得free cancel!
我過左信用卡當然未過數(仲有 ...

我最近book左幾間出年Easter 既酒店,俾完錢好快就收到email comfirmation 喎。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

預約後, 經電郵收到訂房確認, 不會無憑據

別墅

有電郵確認。寫晒D terms. Login 在my trip 有資料的。
最近係見到佢的確比其他平,又free cancel. 希望我訂咗的冇事。

琥珀宮

冇信confirm危左d喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

應即時有email confirmation架
放下自在

珍珠宮

我以為呢種事只會發生在trip.cxx 以後要提高警覺,訂完房最好自己聯絡酒店confirm先得啦

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

咁奇怪?疫情前我都經常用agoda訂酒店,都順利,都試過取消係ok,我每次訂完都會順手e-mail俾酒店reconfirm。
佢e-mail最底應該有印個取消政策,你係點寫既?cap圖來睇睇?
不過印象中佢啲溫泉旅館booking寫啲嘢係怪怪哋咁既,所以啲溫泉旅館我全部都喺日本版樂天訂日圓到付。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊