自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

cupid0627 發表於 22-12-28 22:11
仲有外賣盒同餐具
一諗起,我就好心痛
但減晒航班又減左好多排碳

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

washipig 發表於 22-12-28 20:51
你尼個唔系因果關係,衹是純屬巧合

就係每日測,所以減低感中左同學返學,學校每日有通報,你覺得冇關係?

大宅

blackberry 發表於 22-12-29 10:59
就係每日測,所以減低感中左同學返學,學校每日有通報,你覺得冇關係?
...

1. 我身邊好多同學系無快測 就咁簽名。點樣證明全校真系有快測?
2.如果真系全校快測,全校都無人就話有成效。 如果每間學校日日都有同學仔中 而衹是你地無中。 咁系代表你地好彩無中,唔系因為快測而令到你地無中

男爵府

loklok286 發表於 22-12-28 18:20
好多學校有派

只係有學費津貼嘅學生有得派。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

washipig 發表於 22-12-29 18:18
1. 我身邊好多同學系無快測 就咁簽名。點樣證明全校真系有快測?
2.如果真系全校快測,全校都無人就話有成 ...

我地係每日填表申報, 及帶快測棒返校然給老師查看再掉垃圾桶, 應該無得出街執啩
咁己經過濾左好多, 你係都要拗我都吹你唔淨漲 唔抵得人地唔中咁

大宅

blackberry 發表於 22-12-29 19:06
我地係每日填表申報, 及帶快測棒返校然給老師查看再掉垃圾桶, 應該無得出街執啩
咁己經過濾左好多, 你係 ...

唔系唔低得唔中,系呢個時間,中唔中又點?
我只系想講其實無直接關係,你唔明我都無辦法

翡翠宮

washipig 發表於 22-12-29 19:11
唔系唔低得唔中,系呢個時間,中唔中又點?
我只系想講其實無直接關係,你唔明我都無辦法
...

有人唔介意中, 有人連喉嚨痕都唔想, 學校要求快測己經隔左一層, 小朋友自己戴好口罩又多啲保障
出入唔隨手摸又係保護, 掂完野消毒手, 返屋企又清洁, 乜都有關, 唔係咁唔科學咁批評人好彩囉

大宅

blackberry 發表於 22-12-29 19:19
有人唔介意中, 有人連喉嚨痕都唔想, 學校要求快測己經隔左一層, 小朋友自己戴好口罩又多啲保障
出入唔隨 ...

咁你不如解釋下,做足以上所講的都中左,系咩科學原因?

翡翠宮

washipig 發表於 22-12-29 19:23
咁你不如解釋下,做足以上所講的都中左,系咩科學原因?

建議你問吓傳染你果個有無做足囉!

大宅

blackberry 發表於 22-12-29 19:26
建議你問吓傳染你果個有無做足囉!

等你有日中左 你問下
我就處之泰然,唔多care

翡翠宮

washipig 發表於 22-12-29 19:28
等你有日中左 你問下
我就處之泰然,唔多care

唔care, unlucky, malevolent

珍珠宮

blackberry 發表於 22-12-29 19:19
出入唔隨 ...
我覺得係有用既,慶幸我小朋友既學校,啲家長都好自律同配合

子爵府

每日快測係多一重關卡,做咗都唔保證百分百無事,31/1後都有機會取消

首頁

尾頁

跳至