自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ydoris 發表於 23-2-9 15:44
我架新車來,未裝車CAM,我都想試下去油站攞張膠查下先。。

都唔太關事既,唔會貼車cam個位,因為要同電子產品保持一定距離,唔可以貼太近。

攞膠套套住都係好方法嚟,只不過我覺得貼響中間個位就有啲礙眼囉。或者你試試睇吓效果

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

小肥兔 發表於 23-2-9 15:41
到26 號,就用唔到autotoll, 只能用etoll, 但其他隧道仍然用autotoll,其實都有d混亂
...

原來係咁!
唔該哂你
大事化小, 小事化毛.........

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

YuYuMother 發表於 23-2-9 15:26
你係講易通行個貼?我同事貼完再搣都冇事,不過我估貼耐左又成日曬住的話,再搣就會爛。

如果用貼行車證d ...

我講緊Autotoll即係舊嗰隻,貼喺擋風玻璃右手邊,可能新呢隻會好啲都唔定。

水晶宮

麟媽媽 發表於 23-2-9 15:58
我講緊Autotoll即係舊嗰隻,貼喺擋風玻璃右手邊,可能新呢隻會好啲都唔定。
...

哦哦。

Autotoll嗰舊嘢,我係用一個防滑墊擺喺右手面三角玻璃下邊,冇貼實但又唔會移位。

新呢個係有張細細張長方形既貼(薄身label),貼喺倒後鏡附近近車頂位置唔太覺眼ok架

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

YuYuMother 發表於 23-2-9 16:06
哦哦。

Autotoll嗰舊嘢,我係用一個防滑墊擺喺右手面三角玻璃下邊,冇貼實但又唔會移位。

Autotoll 都有出一張細細薄薄,可以癡喺擋風玻璃㗎。

水晶宮

麟媽媽 發表於 23-2-9 16:10
Autotoll 都有出一張細細薄薄,可以癡喺擋風玻璃㗎。

係?哎呀!我太outdated 仲用緊舊式嗰舊野

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

YuYuMother 發表於 23-2-9 16:13
係?哎呀!我太outdated 仲用緊舊式嗰舊野

正常正常,好好的用開又唔會轉嘅

子爵府

Auto toll 電郵通知我哋,可以代為為申請易通行,唔成功,打左幾日Autotoll 公司都係唔通

男爵府

jasonhelen 發表於 23-2-9 16:45
Auto toll 電郵通知我哋,可以代為為申請易通行,唔成功,打左幾日Autotoll 公司都係唔通
...

請問最後你係咪用autotoll代為申請呀?

別墅

angelfan07 發表於 23-2-9 10:00
一直用緊Autotoll 快易通,
係咪唔使申請易通行?
今朝打去Autotoll 一直唔通

free

男爵府

jasonhelen 發表於 23-2-9 16:45
...

我用 auto toll, 收到auto toll email 經佢地online 申請 HKeToll, very simple 1 星期已經收到e toll 個貼

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

angelfan07 發表於 23-2-9 12:04
我都想講,咁方便好多
(對於現有Autotoll快易通客戶方便好多)
我要幫公司登記多部車…..(易通行)

係冇錯,但係而家只係青沙先行,跟住係獅子山同城門,有2年慢慢取替,你如果甘快取消autotoll的話,你就有得行主要果d 隧道,不過如果你本身主要係行頭先講果3條的話,你可以去取消慳返果幾十蚊費用
日本の平安を祈ります

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小肥兔 發表於 23-2-9 15:39
3月到獅子山, 但未知3月邊日

全部押後,3月先行青沙,獅子山都要押後,最後冇記錯係大纜
日本の平安を祈ります

珍珠宮

小肥兔 發表於 23-2-9 15:41
到26 號,就用唔到autotoll, 只能用etoll, 但其他隧道仍然用autotoll,其實都有d混亂
...

係呀 因為唔係條條有,係逐步取替先麻煩,你要記得邊條有邊條冇,可能會甘樣導致交通意外,所以....佢地唔敢講幾時冇autotoll,怕到時出乜錯
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至