自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

翡翠宮

chaters01 發表於 23-3-29 09:23
現在還有嗎?可以用來開銀行戶口嗎?
Thanks

有,就係18樓條link,加賣家微信咨詢下。喺廣州實名之後就可以用嚟開銀行戶口,以及註冊各內地apps。

我有2張用咗好多年,疫情期間無用過一分一毫

翡翠宮

KKLLYang 發表於 23-3-29 09:06
18樓話有,叫做從化卡
我另一個保號套餐係聯通,6元

從化卡仲有,呢啲屬舊卡轉讓;官方唔會再出了……

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ic310 發表於 23-3-28 17:12
我返深圳羅湖口岸有個中國聯通門市,我搞左個Plan,頭半年月費33蚊人仔,半年後轉8蚊人仔,每月通話100分鐘,5G ...
要上去做?

子爵府

20150618bb 發表於 23-3-29 13:58
要上去做?
我係香港聯通門市問過,店員話冇.
如果唔想返深圳做,可以wechat問下客服可唔可以線上搞

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

YEOMORGAN 發表於 23-3-28 23:20
8 蚊月費有 5 G/ 103 GB? 認真架?
我都想知道

珊瑚宮

FeiLong 發表於 23-3-29 09:23
我想融入大灣區,但連一個電話上網都甘麻煩,支付系統又麻煩,我個 WeChat Pay 好似内地不能用,但卻可以 ...
個邊有買樓都係使用者,唔可以做後花園,到時就買左後悔都來不及

珊瑚宮

ic310 發表於 23-3-29 14:01
我係香港聯通門市問過,店員話冇.
如果唔想返深圳做,可以wechat問下客服可唔可以線上搞
...
謝謝

公爵府

2024年龍年勳章

野原美冴 發表於 23-3-29 11:31
我去屯門的中銀分行打算開大灣區户口, 有張紙牌擺窗口位講明一定要「大陸手機號碼」,我再問職員一次,職員 ...
中銀網站都大大隻字話可以用香港號碼

大灣區「開戶易」- 中國銀行(香港)有限公司 (bochk.com)

公爵府

2024年龍年勳章

FeiLong 發表於 23-3-29 12:20
我睇過要在大灣區上網,數據貴到我唔信,
我 85蚊港紙在馬來西亞全國任打電話、高速上網無限數據(100GB後 ...
咁只不過係,多數人都圍住深圳嚟行啫
都話咗聯通¥33,103GB囉,只不過上唔到非內地網ONLY
你要上咪响香港買內地數據用,去玩啫又唔係去住,用得你幾多???
至於食,本來就每人口味唔同,亦冇人叫你去深圳食"港式"嘢
網紅店就更加唔一定要去
有啲JM幾乎日日上去,都冇問題

你鍾意馬來西亞咪去馬來西亞,唔駛捧一踩一嘅

公爵府

2024年龍年勳章

babytt2 發表於 23-3-29 13:16
我去日本都唔食中式啦
最好笑上網,用馬來西亞嚟比較
一個搭/揸車,一個搭飛機
可能樓主住馬來西亞???

公爵府

2024年龍年勳章

20150618bb 發表於 23-3-29 14:01
我都想知道
好明顯嗰位JM,聽得唔清楚,8蚊只係保號,數據基本同冇冇咩分別
去一日半日,開下地圖搵路,排下隊,俾下錢應該夠嘅

8蚊103G,居然冇人講,都唔正常啦!!

男爵府

RT 發表於 23-3-28 18:06
我用中國聯通日租卡任性用版, 6元1個月, 不過依家唔知重有冇呢個plan

我都係用呢個plan,月費$6通話另計,數據$1有800M,亦可以額外買數據包,$15有10G七日內用完。

RT    發表於 23-3-29 21:58

珊瑚宮

凌陵綾 發表於 23-3-29 14:41
最好笑上網,用馬來西亞嚟比較
一個搭/揸車,一個搭飛機
可能樓主住馬來西亞???
其實個邊買到樓都係使用樓,唔係地權攤分戶,更加變起上來連入境都有問題

珍珠宮

凌陵綾 發表於 23-3-29 14:16
中銀網站都大大隻字話可以用香港號碼

大灣區「開戶易」- 中國銀行(香港)有限公司 (bochk.com)

就算開到,之後大把手尾跟

怕煩就深圳搞最穩陣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

野原美冴 發表於 23-3-29 11:31
我去屯門的中銀分行打算開大灣區户口, 有張紙牌擺窗口位講明一定要「大陸手機號碼」,我再問職員一次,職員 ...

唔係全部中銀開都可以用香港電話咩?
放下自在

珍珠宮

減齡達人勳章

cattz288 發表於 23-3-29 21:09
唔係全部中銀開都可以用香港電話咩?

我係3月頭去屯門市中心分行問的,當時係要, 我同朋友一齊去,一齊問過職員話一定要大陸號碼㗎!
會唔會啱啱最近幾日改咗可以用香港電話?

男爵府

回覆樓主:

我用中移動, 本身有大陸數據, 只加$18/月有埋電話號碼

侯爵府

FeiLong 發表於 23-3-28 15:55
和記 SoSIM 有一個 $190/300日 大陸號碼服務。平均每月 19蚊養一個大陸號碼,可以用來登記銀行之類的内地服 ...

香港中聯通 $11元一個月 包了200mb/50mins

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

野原美冴 發表於 23-3-29 21:43
我係3月頭去屯門市中心分行問的,當時係要, 我同朋友一齊去,一齊問過職員話一定要大陸號碼㗎!
會唔會啱啱 ...

唔係呀,可以左好耐喇
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

今日番大陸開電話卡
中國電訊
5蚊1個月
預繳200
仲有133開頭既電話揀

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊