自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

ayako 發表於 24-5-5 17:38
尖沙咀好多,見你一個女仔就會走埋黎。 有次我等老公,有個三唔識七既非洲人走埋黎搭話, 我話我有老公架 ...

有次假期經過中環, 佢地同啲女傭姐姐好friend㗎 ! 差唔多每三堆女傭,就有一堆係有南亞裔男性坐埋一齊

寶石宮

2024年龍年勳章

detail 發表於 23-5-25 22:58
  • 涉搭訕14歲女再帶到梯間性侵 巴漢否認強姦受審
    橙訊】22歲巴基斯坦籍男子涉尾隨14歲女童到公園,指自 ...

• 幸福可以好簡單

公爵府

回覆樓主:

我記得呢單新聞係當時條印巴要交換電話號碼,同埋唔敢反抗逆佢意驚佢會打佢之類!十四歲其實都係細個,對呢啲突如其來既事唔知點應對都唔奇!

goldpiglet    發表於 24-5-5 18:52

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

pat2331 發表於 23-5-26 23:47
    https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20230526-0526_00176_222/巴漢梯間涉姦14歲女-高院開審 ...

#17 有相片

終判五年

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230919/mobile/bkn-20230919104408106-0919_00822_001.html

HCCC 197/2022

珍珠宮

birdbird 發表於 23-5-27 14:29
    冇話個女童可以俾個男人攪,而係個女童由頭到尾有冇谂過提防壞人,保護自己?

呢度留言的人好似冇疑惑過一 ...

同16歲以下兒童性交無論如果都係犯法,就係佢哋仲係兒童,無足夠能力去分辨好人壞人,亦無足夠能力反抗對方,唔識處理困難,所以要受到法例保障,所以個女童有咩諗法,識唔識被告都好,都要受保護,有啲事情,縱使父母有教導都未必拆解到壞人嘅計謀。
    當然幾時講父母要留意教導都一定啱嘅。

detail    發表於 24-5-5 19:41

珍珠宮

必須重判,呢啲人間垃圾去到外國都係仍然不知所謂!

子爵府

birdbird 發表於 23-5-27 09:08
    我絕對認同男的唔慌好人,但女童亦未必係單純。
    39547非華裔成年男子跟住自己行到公園,然後男子走埋來搭 ...
    就系你呢類人先攪到受害人吾敢比人知,吾敢報警,個女仔先14歲,佢因為善良,因為同情對方先答應同對方做朋友。你都可以覺得佢系有意勾引對方?佢先至得14歲!

公爵府

醒目開學勳章

birdbird 發表於 23-5-27 09:08
    我絕對認同男的唔慌好人,但女童亦未必係單純。
    39547非華裔成年男子跟住自己行到公園,然後男子走埋來搭 ...

你有冇睇內容,女童話比對方強吻,所以不能呼救!

別墅

fundfund 發表於 24-5-5 20:05
    你有冇睇內容,女童話比對方強吻,所以不能呼救!

令我想起在一些宗教保守極端社會,女性被人強奸,但宗教長老反而判女性死刑,甚至由家人執行..例如阿富汗,巴基斯坦,非洲某些伊斯蘭地區。
    居然在香港見到有人指責女童有責任....哈哈,證明社會越來越走回頭路。

首頁

尾頁

跳至
    你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊