自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都有親人考緊Dse,好討厭呢啲人,見到一個就舉報一個,拉曬啲人就岩啦,希望唔好影響到其他認真考試無辜嘅學生。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

lovedgs 發表於 24-4-18 17:19
小紅書「明明做監考員就扮自己去考」

東網,第1、3段介紹大陸dse考埸,第2段寫內地社交平台,然後將3段放 ...
記者一向知D唔知D 就放流料架啦
如果查到係老師/教大學生做既, 真係要DQ 老師教藉
知法犯法, 罪加一等

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

tinlong22 發表於 24-4-18 17:24
你真係攪笑,我一直講以往Facebook 一樣有人影

我邊隻字寫住影bar code等於影試題?你係咪有幻覺呀,睇下 ...
你提出黎咪想講一樣咁之麻, 學生夠影bar code 咪downgrade
好心啦, 完全兩回事唔該 公開考題呀唔可以同影bar code 比唔該
文化不同就不同 唔夠講又要人身攻擊, 低裝

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

littlefunpig 發表於 24-4-18 17:28
你提出黎咪想講一樣咁之麻, 學生夠影bar code 咪downgrade
好心啦, 完全兩回事唔該 公開考題呀唔可以同影ba ...

嘩,你真係幻想文喎
上傳Facebook 既就全部都只係bar code
上傳試題既就全部係小紅書
真係你話有就有,你話無就無喎

你話人無知,無考試就得
我問你識唔識繁體字就叫攻擊你?
雙標

芝麻街    發表於 24-4-18 17:54

翡翠宮

藴藴 發表於 24-4-18 17:24
我都有親人考緊Dse,好討厭呢啲人,見到一個就舉報一個,拉曬啲人就岩啦,希望唔好影響到其他認真考試無辜 ...
我自己考過多場公開試, 對呢D 走捷徑/唔尊重考試/ 唔認真對待公開試規距既人都極之討厭
唔該你唔識唔溫書唔好影響其他人,
想交白卷自便, 默默離開就是

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

good!要大力宣傳拉人消息
殺一儆百

翡翠宮

tinlong22 發表於 24-4-18 17:30
嘩,你真係幻想文喎
上傳Facebook 既就全部都只係bar code
上傳試題既就全部係小紅書
男人老狗做到你咁低裝, 真少有
你繼續enjoy, 唔花時間陪你呢D唔識得分考場規則輕重既人玩 , 講完

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

littlefunpig 發表於 24-4-18 17:34
男人老狗做到你咁低裝, 真少有
你繼續enjoy, 唔花時間陪你呢D唔識得分考場規則輕重既人玩 , 講完
...

岩架啦,撐無可撐咪話唔同我講囉,自己老屈人,雙標又唔認
天朗氣清

複式洋房

伯爵府

anna59 發表於 24-4-18 16:14
內地人就算高學歷, 但認知低呢!

內地人冇乜私隱的概念,成日po哂全家大細上網

侯爵府

2024年龍年勳章

真係太低B

別墅

年年都有人犯低級錯誤

翡翠宮

annie133 發表於 24-4-18 17:37

無私隱你都係公開自己既事好心影bar code 影考場既係你自己比人DQ / downgrade,
大佬提早公開試題? 洩露試題隨時要成界考生陪你齊齊重考架! 唔好做埋D影響其他人既野啦
考場已經唔可以影任何野, 仲要話做老師!? 無腦到極

侯爵府

2024年龍年勳章

1314625 發表於 24-4-18 17:22
唔係,報導寫本地女子,但因為係post 小紅書,同網話係內地來港讀碩士同㪍書,所以都係屬B6
...

原來係咁

大宅

2023年兔年勳章

回覆 1314625 的帖子

抵 乜都影一餐 乜都放上social media
❥—這世界很好,但你也不差—❥ ༶ඬ༝ඬ༶

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

tinlong22 發表於 24-4-18 17:35
笑左

公爵府

jaycee_mami 發表於 24-4-18 14:14
前幾日都有另一單是關於小紅書...

降乜鬼級,DQ咗佢吧啦⋯⋯

珍珠宮

annie133 發表於 24-4-18 17:37
呢D系咪邊界感

翡翠宮

tinlong22 發表於 24-4-18 17:35
死橕果個咪你囉, 你都唔止一次啦, 次次呢個題目就拎影bar code post FB 既學生相題並論,
搏乜? 心照啦, 我之前睇到都算, 一次又一次講學生影bar code 點點點
咪同果D 一講大陸負面新聞post 其他國家都有既作用一樣.
呢次relate to 小紅書有B6野又要輕描淡寫呀?
根本嚴重性係完全係兩樣野, 仲要個身份係老師, 更加罪加一等
自己唔夠人講又出埋D 咩幻覺/有病睇醫生食藥呢D 人身攻擊字眼, 低裝到極 不屑你呢類人, 仲要男人... 不知所謂

琥珀宮

1314625 發表於 24-4-18 12:33
DSE|小紅書洩試卷答題簿‎ 警拘23歲女子涉違考評局條例
https://www.hk01.com/article/10 ...

小紅書仲容易揾到係邊個做啦,其實佢有冇腦架,仲話做人老師,真係誤人子弟,咁鬼蠢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊