自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

公爵府

LamCheung116 發表於 24-5-6 13:35
咁cheap樣仲靓嚟靓去

樣又好,裝扮又好,都係好個人,人哋覺得靚都唔可以?學你話齋,講真話都唔俾呀?
講真覺得唔靚甚至醜都冇問題,不過成個post你把口就真係cheap啦,唔靚都唔駛話人雞,擺明撩交嗌!

大宅

遊客跟本地人打扮有明顯分別有咩出奇呢?尊重異地文化不同係文明表現,公開嘲笑人哋、以偏概全就顯示出自己嘅眼界同胸襟狹窄、無謂地搞分化。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

土瓜灣見到嗰啲團友大媽就娘啲,但後生好多都著得幾靚

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mercurycc 發表於 24-5-6 13:29
前幾時一打開輕鐵門,
見一個後生女仔低胸短裙踎係門口,
痴線咩都比人睇晒,最好笑輕鐵一停成個訓係度.

我同老公早排去行旺角
到波鞋街附近有幾個後生女踎響地下食魚蛋之類
我老公話做乜踎曬響地下食野架
我更正佢 呢個有名叫「亞洲蹲」
比深蹲更加深 隨時隨地亞洲蹲可以練下盤 強身健體 大陸係亞洲蹲既表表姐 隨時在街表演

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

佢地明顯悉心打扮, 只是唔啱香港人口味
不過真心佩服佢地任何場合都著對高跟鞋, 行咁多路唔腳痛咩

子爵府

kwokdicken 發表於 24-5-6 11:22
香港人係對裝扮有儀式化既癖好
只要有人同果刻範式有少少唔同, 就會心理唔舒服, 要狙擊批判

講得啱,喺香港只要你同一般大眾化嘅裝扮有唔同,就會被取笑為異類,呢個真係香港文化

珍珠宮

BGCOME08 發表於 24-5-6 13:18
大陸太over,香港太求其

其實我都覺
不過我覺得每個地方嘅人都有自己style, 韓國咪一樣,化妝化到成面白曬。某程度上我佩服佢哋對自己儀容嘅堅持,自問年輕時都做唔到好似佢哋咁嚴謹。

伯爵府

kaka80 發表於 24-5-6 11:56
通常塊面好白, 衣著有打扮, 好吾好睇見仁見智啦

塊面好白,仲要好油

大宅

sasa615 發表於 24-5-6 13:24
我淨係知佢地行山、去主題樂園都要著到好似去飲啫

去行山都著高踭鞋

大宅

回覆樓主:

同埋大陸興 p圖p得完全唔同曬樣

男爵府

無話可說 發表於 24-5-6 11:24
後生既好多好濃妝,大部份露腰露胸,件衫細到童裝咁

肥瘦都一樣咁著

水晶宮

taiming 發表於 24-5-6 13:56
塊面好白,仲要好油

係,有啲塊面真係特別白,初時以為化妝,但條頸同心口都係(唔多似揸咗粉)

大宅

其實人哋著成點係她意願,你唔鐘意睇咩唔好去望囉,望完又要話人cheap話人係G,何解呢?
就算我哋係HK出世,土生土長又點呢?好多父輩或阿爺輩都係大陸落來,咁樣話人是否變形話返自己呢?

男爵府

mercurycc 發表於 24-5-6 13:29
前幾時一打開輕鐵門,
見一個後生女仔低胸短裙踎係門口,
痴線咩都比人睇晒,最好笑輕鐵一停成個訓係度.

仲有響7仔門口踎住食杯麵,篤魚蛋
D野食飲品仲係放響地下

男爵府

ChuChu0808 發表於 24-5-6 11:47
佢地有佢地一套style, 總之一睇就知係國內同胞,佢地小紅書稱之為"精緻",雖則唔認同,都唔洗話人係G嘅 :qu ...

佢地好奇怪,無論去邊都著長裙,花碌碌的雪紡長裙加大紅唇一定有80% 係陸女

我做過中資,d 港漂女係office 都係咁著

attach1/tmp/phptta8Yj
attach2/tmp/phpAdwsJZ

侯爵府

bobomia 發表於 24-5-6 13:24
係,實用為主!
出街通常都係波鞋、T shirt、牛仔褲、運動衫褲、背囊。。。以舒服為主
...

我女(12歲)嗰日先講,無論係香港定深圳都一眼認得出香港人,因為香港人先會牛仔褲波鞋+背囊

大陸嘅後生女仔通常係唔會用背囊(著校服除外)

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

littlefunpig 發表於 24-5-6 13:09
一係幾個人入酒樓食
食幾碟菜每碟百幾2百,埋單幾百蚊
就影曬單上小紅書話被「坑」

明碼實價show 左價錢係餐牌度

如果係唔啱價錢咪唔叫囉

咩叫被吭姐

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

LamCheung116 發表於 24-5-6 12:27
cheap到爆,呢度仲唔俾人講實話

水晶宮

綠茶新地 發表於 24-5-6 14:14
佢地好奇怪,無論去邊都著長裙,花碌碌的雪紡長裙加大紅唇一定有80% 係陸女

我做過中資,d 港漂女係offic ...

而家興白色lace 蛋糕裙+ 白socks + 密頭涼鞋或者cros
仲有, 中意著裙+ 白socks +樂福鞋

其實白socks 真係好核突,.
但佢地好得意, 個期興咩, 個個都差唔多.

不過最多都係, 屌帶/bra top 露臍+潤腳褲 +長發+紅唇

首頁
23456...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊