懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:我在威院產檢喎,+但第一次見DR是下年2月中,

原帖由 kikilala2010 於 11-10-03 發表
我在威院產檢喎, 但第一次見DR是下年2月中, 好驚呀~

係呢, 在健康院檢查是否都要用鴨咀鉗? 可否 ...
你放心啦!無咩事唔洗用鴨嘴!健康院只係摸肚同埋聽心跳,量血壓+驗小便!

男爵府

我睇左好多post,好似如果懷疑穿水就要用鴨咀,我上胎見血check子宮頸次次都係搵手check,可能穿水難摸一定要用鉗啦!

男爵府

不過講句公道說話,我諗係鴨咀本身恐怖,上胎我有幾次去朋友度check(佢係婦科醫生),佢對我係super好,但用鴨咀果陣都好痛......佢係好資深同唔係求其的......

希望今胎唔駛再用啦!

(我上幾星期番威記同佢講外陰痕,佢都用左鴨咀抽分泌,但ok喎不是太不舒服,可能我第二胎,陰道無第一胎咁緊)

別墅

真係好恐怖 wor, 鴨咀鉗唔會整親 bb 既咩 ?

大宅

引用:俾我會出聲同醫生講

原帖由 honeyTwins 於 11-10-01 發表
俾我會出聲同醫生講
係囉,會同佢講可唔可以細力小小,我俾你整到唔係好舒服!

別墅

回覆:入咗醫院!醫生好差!

你知唔知個醫生點同我講?都無辦法啦,係有小小痛架喇!

男爵府

引用:你知唔知個醫生點同我講?都無辦法啦,係有

原帖由 JoJo0523 於 11-10-03 發表
你知唔知個醫生點同我講?都無辦法啦,係有小小痛架喇!
個e生同我講,忍下啦,個個都係咁不過我喺私家check,人地係用膠嘅鴨咀,比政府個size細好多,吾痛嘅,政府個鴨咀size超大,超大,超超大

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

諗起我上次響QE生, 又係好痛, 好痛

本應我都已經排左個日開刀KA啦, 點知零晨時穿左水見紅, 就比頭個個醫生大大力"銳"入去檢查, 痛到我死死下, 差在未叫救命咋

跟住又第2個黎睇, 我直情喊住話唔做呀, 我話我一陣都就要去開刀啦,
但係個醫生話如果真係穿左水的話, 要比我打尖做先, 所以要再檢查,
最多我就住你, 細力D呀.... 佢就真係好好呀, 一D都唔痛, 好溫柔

所以真係好睇個醫生手勢, 用鴨咀鉗都可以唔痛KA, 唔該D醫生溫柔D啦

別墅

引用:諗起我上次響QE生,+又係好痛,+好痛本應我都

原帖由 kit_mama 於 11-10-03 發表
諗起我上次響QE生, 又係好痛, 好痛

本應我都已經排左個日開刀KA啦, 點知零晨時穿左水見紅, 就 ...
同我同一命運!我好明白你感受!真係好痛!

男爵府

事前嗌定好驚都係一個好方法,我記得上胎生完,6星期之後番去檢查傷口,隨便做子宮頸檢查,我同個醫生講我想唔check,因為我好驚果個鉗,佢就話:哦,你好驚咖,咁我用個細d既同你檢查啦......

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 angelic 的帖子

唔想再提, 總知我呢世都唔會再去威爾斯
新手媽媽湊B經
https://www.facebook.com/myfirstbb

大宅

JoJo0523 發表於 11-10-1 08:09
我尋曰去咗健康院檢查,38w1d 發覺有穿水積象,之後醫生安排救傷車送我去威院。上到去產前病房,姑娘先替我 ...

我在第八週作小產時, 又係俾醫院o的姑娘用鴨咀攪到我又痛又出血水, 嚇到我即刻走o左去 book 私家醫院生bb, 真係好痛好驚

大宅

回覆:locust 的帖子

睇完我嬲嬲地!
好有陰影,下面好敏感架麻,咁攪法實好痛!

複式洋房

別墅

引用:睇完我嬲嬲地! 好有陰影,下面好敏感架麻

原帖由 Lovely_4 於 11-10-06 發表
睇完我嬲嬲地!
好有陰影,下面好敏感架麻,咁攪法實好痛!
我下個禮拜預產期,而家仲好驚!

大宅

回覆 kitwong 的帖子

我33wseeks入左廣華, 就係俾依個女e生用鴨咀鉗檢查搞到下體流血, 做完之後下體痛到對腳合埋都痛, 好多媽媽俾佢檢查都大叫

首頁

尾頁

跳至