懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

輸入搜索內容

大宅

hello, 我都想問下: 我睇開ge醫生話可幫我confirm港安床位,我而家arm arm 5w, 驗左血但未照B, book 左1月16號照, 姑娘叫我可以 within 2weeks 做決定, 係咪真係要咁早就book呢?

大宅

回覆:愚妹妹 的帖子

大宅

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

引用:hello,+我都想問下:+我睇開ge醫生話可幫我c

原帖由 mrs.ratts 於 11-12-30 發表
hello, 我都想問下: 我睇開ge醫生話可幫我confirm港安床位,我而家arm arm 5w, 驗左血但未照B, book 左1月16 ...
我個時都係5w book 港安,佢哋封confirmation letter 要求2個禮拜俾deposit。但e院會俾"最後通碟"你既e生。end up我響9w 俾deposit. Touch wood, 佢哋有個refund policy, 好似會以deposit 既10%作為admin fee, details 你俾deposit 個陣會話你聽,希望幫到你啦!

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆:響港安醫院生咗啦!

(後記)點解我like 香港港安係因為佢哋d staff 好nice, 幫我手接生既助產士、麻醉師(因為用冇痛)、e院既PR....響我生咗嚟探我,雖然好似好無聊,但佢哋同你講番你生個陣d點滴,感覺都幾sweet!e院仲有pack 嘢送㑭阿b(當然羊毛出在羊毛出自羊身上)同ward 入面既姑娘簽既卡,臨出院d姑娘仲想幫我哋推d嘢去lobby 搭車(好似酒店d咁), overall 嚟講,覺得我冇簡錯(純粹個人感覺)。

希望嚟梗會響香港港安生既jm,一切順利啦!

男爵府

每餐推bb去你床俾你餵咁好,我10年响荃灣港安開刀生囡,住院幾日bb都無離開過育嬰室,第一日我未能落床,由姑娘幫手餵奶,之後幾日可以嘅就入育嬰室自己餵,到出院個刻老公同屋企人先存得接觸bb

男爵府

而且我覺得喺自己床餵,比同一班媽媽一齊喺育嬰室餵,更有私隱同空間。

公爵府

puiyee_joey 發表於 12-1-8 13:45
每餐推bb去你床俾你餵咁好,我10年响荃灣港安開刀生囡,住院幾日bb都無離開過育嬰室,第一日我未能落床,由 ...

我諗香港港安同荃灣港安應該有d5同, 之前我睇其他JM話荃灣港安既package5包嘢食, 但我既就包。

咁Daddy 俾好掛住BB 囉!

珍珠宮

複式洋房

esjelly 發表於 11-11-14 18:37
恭喜你啊!我二月港安生,好緊張!

我都係二月喺港安生! 你順產定開刀?

侯爵府

響港安醫院生咗啦!

恭喜晒

愛是恆久忍耐......

複式洋房

愚妹妹 發表於 12-1-8 09:23
(後記)點解我like 香港港安係因為佢哋d staff 好nice, 幫我手接生既助產士、麻醉師(因為用冇痛)、e院既 ...

多謝你的分享同要恭喜你先! 真係好少人喺BK講港安呀! 我而家仲心大心細住二人房定大房, 担心D雜費會好貴! (之前睇到的comments 都係話港安好, 但雜費貴!) 我估埋單要十萬

禁止訪問

回覆:Caladius 的帖子

複式洋房

esjelly 發表於 12-1-27 14:37
本想順產,bb過大小小,下星期4開刀,你呢?

我2月27 開刀呀! 仲有一個月, 有D緊張!

Hope everything will go smoothly for you!

首頁

尾頁

跳至