想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:多謝你啊~+承你貴言啦~+我下星期就放

原帖由 ilovebaby11 於 12-10-26 發表
hi.....今次係我第二次iui, 上次不成功.
下星期一去見e 生照蛋啦.
緊張
祝你星期一照蛋成功!希望大細size 適合放鬆點,好好enjoy your weekend

珍珠宮

happygirl228 發表於 12-10-26 19:03
請問什麼叫做冇反應或有反應?我明天第一曰食排卵藥 thank you
外表睇唔出架, 要照陰超睇下D卵子有冇長大~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

好媽媽勳章

小寶貝兒 發表於 12-10-25 21:30
HI~~ 你果陣係邊樹生呀?
我都係, 生完之後再做IUI, 真係會冇咁緊張, 可能因為要湊住一個, 冇咁多時間去亂咁 ...
我響仁安生架。
真係湊住一個已經好忙, 可以好好分散注意力。

別墅

引用:Quote:請問什麼叫做冇反應或有反應?我明天

原帖由 小寶貝兒 於 12-10-26 發表
外表睇唔出架, 要照陰超睇下D卵子有冇長大~
oh! 多謝你的解答!真的很羨慕你們已經做了媽媽的jm ! 希望我們大家今次一齊成功

男爵府

引用:回覆+SVbaby+的帖子 麻煩PM我呀!!同埋你係

原帖由 camyckm 於 12-10-26 發表
回覆 SVbaby 的帖子

麻煩PM我呀!!
已PM

複式洋房

請問可否PM我醫生的資料,謝謝!!

大宅

育兒性格勳章 BK猜猜猜慶中秋

happygirl228 發表於 12-10-26 19:08
祝你星期一照蛋成功!希望大細size 適合放鬆點,好好enjoy your weekend

...

男爵府

引用:回覆+SVbaby+的帖子 請問可否PM我醫生的資

原帖由 ekman888 於 12-10-27 發表

請問可否PM我醫生的資料,謝謝!!
PM了

珍珠宮

happygirl228 發表於 12-10-26 23:16
oh! 多謝你的解答!真的很羨慕你們已經做了媽媽的jm ! 希望我們大家今次一齊成功

...
唔洗客氣~~
唔洗羨慕, 好快到你架啦~~

希望我地今次一齊成功啦~~

珍珠宮

阿早! 發表於 12-10-26 23:10
我響仁安生架。
真係湊住一個已經好忙, 可以好好分散注意力。
我果陣係廣華生, D姑娘都好NICE~ 如果今次有左, 應該都會返去廣華~
係啊~ 不過就比較攰D囉, 又唔可以日日留係屋企, 今日帶左個女出去玩2個鐘, 成個人散晒咁濟! 仲要我只係幫佢影相咋, 爸B陪佢玩, 我都已經好攰!

別墅

回覆:小寶貝兒 的帖子

我昨晚第一曰食排卵藥 (clomiphene 50mg x 2), 準備下星期四見醫生及照Ultra Sound, 不過昨晚開始頭重重,喉龍痛;

請問我可唔可以食止痛約?

需唔需耍cancel 過 treatment?

thank you

男爵府

引用:我昨晚第一曰食排卵藥+(clomiphene+50mg+x+

d

別墅

回覆:SVbaby 的帖子

thank you for your prompt reply. 好!咁我就忍下啦,只係辛苦少少啫!

應該唔駛cancel appointment?

謝謝

珍珠宮

happygirl228 發表於 12-10-28 10:36
thank you for your prompt reply. 好!咁我就忍下啦,只係辛苦少少啫!

應該唔駛cancel appointment?
冇食其他藥就唔洗~
不過如果好辛苦, 打電話返去問下姑娘可唔可以睇醫生(指醫好你的感冒), 或者直頭返去呢個醫生度, 叫佢開D藥比你~

自己食藥就唔係咁好, 但叫佢開應該OK~

別墅

回覆:小寶貝兒 的帖子

多謝你的advice 我會多休息,快D 好返,唔好影響the quality of my egg, 及進度

複式洋房

引用:Quote:大家好,我近日剛發現這個網頁,好興奮

原帖由 SVbaby 於 12-10-17 發表
我係iui成功既例子,希望響度同大家打打氣!
憑我既經驗同自己對iui既見解,嘗試解答下你既問題: ...
其實返緊工都好難成日請假做iui, 諗起打針又塞藥,好驚,唔想比同事知,唔方便請假點算

男爵府

引用:Quote:我係iui成功既例子,希望響度同大家

原帖由 tsangcws 於 12-10-28 發表
其實返緊工都好難成日請假做iui, 諗起打針又塞藥,好驚,唔想比同事知,唔方便請假點算

...
其實我都有呢個煩惱 我book左出年3月見董醫生,如果做iui, 係咪要隔日請假?我公司係女人堆,是非好多!我唔想俾人知,6:00後仲可唔可以幾點見醫生?再唔係lunch time去嘅話夠時間嗎?姑娘話第一次要去沙田,之後係咪可以去TST?
唔好意思,太多問題,因為我真係好煩惱 今日又day 1, 我覺得自己好冇用,今個cycle 難得同c6喺排卵前中後都夾到時間do, 最後都係衰,我直覺係因為我食左大閘蟹

珍珠宮

happygirl228 發表於 12-10-28 13:24
多謝你的advice 我會多休息,快D 好返,唔好影響the quality of my egg, 及進度

...
唔洗客氣, 多D休息, 飲多D水, 如果真係好嚴重, 記得要去睇醫生, 最好睇返而家幫你做IUI果位, 佢最清楚有咩藥可以用~

男爵府

引用:Quote:原帖由+SVbaby+於+12-10-17+發表我係

s

男爵府

引用:Quote:原帖由+tsangcws+於+12-10-28+發表其

s

首頁

尾頁

跳至