夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

chloelx 發表於 13-1-12 00:43
愛情昇華到感情再到親情,這個過程,總讓人心酸,跟朋友吐苦水,朋友說,你沒有改變,還是那個你,只是你身 ...

大宅

回覆 twllc 的帖子

咁你可以點做呢﹖他是否有小三﹖

複式洋房

回覆:我沒有改變,只是你忘記欣賞我

珍珠宮

完全同意!

別墅

引用:愛情變感情再到親情係值得珍惜嘅事。親情係

原帖由 babymuffin 於 13-01-14 發表
愛情變感情再到親情係值得珍惜嘅事。親情係最高嘅層次但唔代表唔需要欣賞身邊人。無一對情侶可以激情一世, ...

男爵府

好媽媽勳章

回覆:miffy128 的帖子

佢應該冇小三,不過我寧願佢有,咁樣我會容易做決定d…
佢係好爸爸,天生有種特質,小朋友好鍾意痴佢,而佢真係顧家既。所以好多人認為佢係好爸爸,都會係好老公。
其實我同佢意見不合,尤其响培養小朋友方面,所以我都開始稔緊離婚呢條路。呢度好多jm都認為我唔應該咁稔,尤其已經有幾名小朋友之後。但留响度,每日都因不同意見而嘈,我真係覺得好攰。

大宅

hashtag影視迷勳章

twllc 發表於 13-3-13 13:32
佢應該冇小三,不過我寧願佢有,咁樣我會容易做決定d…
佢係好爸爸,天生有種特質,小朋友好鍾意痴佢,而佢 ...

小朋友係兩個人既愛情結晶品不過最諷刺既係亦令大家磨擦多左, 愈行愈遠...
你仲愛佢嗎?
我相信兩個人之間仲有愛的話一定解決到的
兩個好好傾下吧

男爵府

agree!

大宅

It\'s so true and it\'s sad

伯爵府

子爵府

個個男人都差不多!追你時花盡心思,得手後便睬你都儍及多多要求!

我有個朋友,佢個契姐美貌及身材十分出眾,朋友話那些年佢契姐是校花,而佢 契姐老公打敗很多對手才得到佢契姐。他們婚後生了一對仔女,我只見過佢個女一次,又係驚為天人的靚(才9歲),初頭好羨慕,後來才知佢契姐正處於離婚邊緣,原來佢老公有外遇,原因不是佢契姐不夠靚身材不夠好及人不夠溫柔細心,而是佢契姐已40歲,但出面果個女人只得20歲!佢契姐保養得好好,因為我第一次見她以為佢至多30頭及以為佢係model,因為佢好高又model身材(有胸咖),著衫又靚又拎名牌手袋,後來我都忍唔住衰多口問佢樣樣都咁好點解又會鬧離婚,佢好冷靜的答我話佢老公讚她樣樣都好,但點好都是40歲!40 就是40,點同20歲比!!原來年齡對男人是十分重要的

禁止訪問

大宅

別墅

chloelx 的帖子

totally agree!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

總有離別的時候

子爵府

現在還有幾多人會珍惜呀,香港和大陸啲女人咁喉急,係有頭髮男人都要,佢哋點會珍惜?

大宅

見到呢個post就好感慨,我沒有改變,只是身邊的人要我改變,亦忘記我的「好」。當人心淡時,什麼也不理,不再千依百順,犯賤的才知什麼叫幸福。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

引用:最近我有個結左婚20年嘅同事話最近同C9感情

原帖由 mikethan 於 13-01-14 發表
最近我有個結左婚20年嘅同事話最近同C9感情又番番去拍拖階段,愛情昇華到感情再到親情又在返回愛情,唔好話 ...

我同老公都你結婚20年,仲剛剛同老公(賣甩阿仔)去旅行慶祝。我地感情仍然好好。

其實樓主朋友所講既說話,亦都可以套用係朋友老公身上。朋友老公都可能會講,自己無變,只不過朋友已經唔懂得欣賞。

其實人年長,經歷多左,對事物睇法,就一定會有所改變,唔可以話無。只不過自己唔覺啫,亦都未必認同別人話自己變左。因為"變左"好似係扁詞。

而好多時,一對夫婦結婚耐左,大家都將注意力放係對方缺點身上,不斷要求對方改變。而忘記拍拖時既互相欣賞,互相包容;將缺點縮小,將優點擴大。

天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至