母乳餵哺

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆:比99強迫收奶

努力飲增奶嘢,加油!唔俾見孫一排作回禮。

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+JASON1124+於+13-06-06+發表

原帖由 ninemonths 於 13-06-06 發表
我陪月大約2星期前錯手燉了乳鴿汁比我,當時我都好擔心。不過我好呀Q咁,唔想心情影響,連一句怪責都無。我 ...
你個陪月好唔pro喎不過好彩你無事

大宅

唔好理99住,快 d 追奶先。短期內唔好比個孫佢見

大宅

你奶奶係咪睇得宮廷劇多上左腦,係咪有病架,今日唔想你餵人奶就收你奶,遲啲有咩唔順心咪落毒毒死人?我係樓主會擔心bb,千萬唔好俾bb食奶奶提供嘅任何嘢,心地唔好嘅人要小心提防!如果我係樓主,佢咁樣斷bb食物,仲斷左我同bb連繫,我真係會唔俾佢見個孫,我亦以後唔會再食佢俾嘅任何嘢!一定要追返啲奶,唔好俾小人得逞!佢越唔想你餵,你更加要餵耐啲,餵多兩年:;pppp::;pppp::;pppp:

子爵府

有冇通草上奶茶椰油. 樓主你住邊, 睇下有冇jm住附近, 要唔要拎俾你救急?

子爵府

引用:Quote:原帖由+JASON1124+於+13-06-06+發表

原帖由 iamyiten 於 13-06-06 發表
好多謝您,我現在好努力追奶中!!
加油努力!! 有咩進展記得返黎講!

子爵府

引用:你奶奶係咪睇得宮廷劇多上左腦,係咪有病架

原帖由 ptigger 於 13-06-07 發表
你奶奶係咪睇得宮廷劇多上左腦,係咪有病架,今日唔想你餵人奶就收你奶,遲啲有咩唔順心咪落毒毒死人?我係 ...
係啦.直頭好似太后灌紅花藥逼人落仔咁恐怖.

大宅

原帖由 iamyiten 於 13-06-06 發表
好多謝您,我現在好努力追奶中!!
加油!加油!保持心情開朗,d奶奶好快返黎!

大宅

咁賤嘅99都有嘅。
樓主,你而家努力追奶先。佢做初一你做十五,以後都唔好再見你99,話有心理陰影怕再俾人害。

大宅

回覆:iamyiten 的帖子

乜你奶奶咁衰格,你話比佢聽你先係BB個媽咪,BB未reasy食固體,唔關你D奶事!你要加油快D上返奶

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

bb唔肯食固體,應該係想辦法去吸引佢嘛,唔俾佢飲媽媽奶,本末倒置啦...

睇下呢篇... 講食左收奶食物可以點...
http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

暫時唔好見99啦,c6知唔知,有冇幫你話99﹖
有d驚佢第日會瞞住你俾d唔知咩野bb食....

alienova  GLAD 版主呢篇係好值得參考  發表於 13-6-7 15:16

侯爵府

回覆:MrsWongJr 的帖子

我個b就係果種b,所以我要繼續堅持人奶就算佢underweight

大宅

回覆:JASON1124 的帖子

嘩!!你好幫得手呀! 希望樓主上得返奶啦! 多過以前!

子爵府

引用:嘩!!你好幫得手呀!+希望樓主上得返奶啦!+多

原帖由 Brainwave 於 13-06-07 發表
嘩!!你好幫得手呀! 希望樓主上得返奶啦! 多過以前!
人奶mama 互相支持,未追過奶的其他人是不明白的,謹謹掉下一句咁咪食奶粉囉~ 其實奶粉或者是無方法之中的方法,但人奶不只是營養,亦是感情維繫所以我衷心希望樓主上返奶

別墅

回覆:iamyiten 的帖子

好過份!我係妳永遠都唔會再信佢!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你奶奶好賤,叫你老公鬧佢

別墅

親愛的x女士(前稱奶奶)

好多謝你!以前只是覺得你煩,以及對珍貴的母乳缺乏知識,如今你的一煲湯可以令我完全死心,可以了無牽掛跟你斷絕來往,不用再乃念甚麼親情,我是衷心感激你。放心,我和bb都在努力,日後只會更多奶感情更親密!
被你毒不死的新抱上

大宅

痴線,自己唔好出聲
叫你老公開口鬧佢啦!

大宅

我自己都係餵左8個月
我bb仲愈黎愈鐘意飲人奶tim
我覺得無需要刻意戒人奶
唔食固體咪慢僈氹佢囉
到時唔食固體,又唔飲奶咪仲衰

大宅

BK Milk勳章

睇完之後好嬲呀, 不過都要顧及追奶先, 99 方面彩佢到傻, 攪掂後先同佢算

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊