跳至

首頁
34567...28

尾頁

大宅

我隻身去上海,因為那邊office同事好好朋友,要走之前都想自費去與他們講再見,不過,大家一定有機會見面。
金華火腿,我老媽子已經order了,還說有骨的可以熬湯,淨肉可以煮菜。看來自己都要入些貨:mrgreen: :mrgreen:

原文章由 heiheima05 於 07-7-18 11:37 發表

露寶,
一家人去定自己去 幾時出發呀,吾好買隻金華火腿返番比我地分:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

禁止訪問

男爵府

我記得
MOMO媽好似之前話佢弟弟來左香港 成個SUMMER要陪屋企人好忙唔會上來咁喎

原文章由 Duckmum 於 07-7-17 13:30 發表
我日日都有上來,不過係少左留言, 有時好賴打字

近排在公司都係無所事事, (不是哂命,有苦自己知), 明天開始有開學啦, 要連續番8日,因為報左2科,盡力啦.

今晚放工帶卓庭仔和我d朋友出街食飯 ...

男爵府

哈..成隻抬番來都幾係下
你去四日咁多 小壁咪好掛住你..

原文章由 siulowbo 於 07-7-18 14:36 發表
我隻身去上海,因為那邊office同事好好朋友,要走之前都想自費去與他們講再見,不過,大家一定有機會見面。
金華火腿,我老媽子已經order了,還說有骨的可以熬湯,淨肉可以煮菜。看來自己都要入些貨 ...

大宅

希媽:我會寫定一張清單,自己知自己大頭蝦,費事去到漏帶就不好了。

JojoB:無錯,我估小壁會掛住我,不過我老公會睇住,小壁可以獨佔我老公啦!

男爵府

露寶

你玩得開心d啦, 旅途愉快

wing

原文章由 siulowbo 於 07-7-18 17:28 發表
希媽:我會寫定一張清單,自己知自己大頭蝦,費事去到漏帶就不好了。

JojoB:無錯,我估小壁會掛住我,不過我老公會睇住,小壁可以獨佔我老公啦!

禁止訪問

男爵府

大家 我經其他媽媽指教過之後得知

入去->http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid- (後面有加埋UID NO)

而uid NO 可以o係你地發完文章之後,o係大頭相下面就可以見到.

uid之後入返你地個uid就係你地自己個空間
有得睇番之前你POST 過既MESSAGE 同埋自己既BLOG

大宅

BK伺服器相當慢,打完一篇,要等良久才可以refresh,各位靚媽有否發現此情況?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

呢 向你個人頭相下面 有個UID
你既係
UID 60729

咁你條LINK就係
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-60729

原文章由 heiheima05 於 07-7-20 13:13 發表

我見吾到,吾係好明 ?-( ?-(

複式洋房

加油呀 KicoMami BB,我嘉佑仔都係臨生之前二星期position 先ok,don't worry
過了下星期,嘉佑就過了potential水痘期,希望佢無事啦.佢好鍾意夜蒲.....夜晚唔瞓.....到4点am先瞓....跟住Ivanbaby8点就起身.好彩我媽媽呢個星期五幫我手,我昨晚終於一覺瞓到天光!

好期待你們嚟探我呀!我諗8月15號之後就ok去新屋,因為第二時我要shift duty...星期六日都可能要返工...

我有update嘉佑相薄嫁,大家去睇下啦!

原文章由 KicoMami 於 07-7-18 12:25 發表
heiheima05, siulowbo, wing

多謝你地既支持呀!

依家我都做唔到d 咩, 唯有每日同細B 講叫佢快d 轉頭... 一切交比個天去安排:cry: :cry: . 我只希望細B出世時一切都健健康康

Wing, 我返埋10/8 就開 ...

[ 本文章最後由 patshing 於 07-7-21 20:07 編輯 ]
Hi~~~~

大宅

Pat

多謝你呀. 我依幾日都係feel 到細B 係我個肚下面踢而不是肚上面, 我唸佢都係仲未轉頭, 唉...:cry: :cry: :cry: 我已經打等輸數要開刀, 因為我聽其他媽咪講推肚會有個risk, 所以我唸我會選擇開刀. 我想問下如果開刀係咪唔食得保品架?

我唸我來唔到探你啦, 因為依家成日行兩行就好累... 等我生左之後通知你地啦. 你要休息多d 呀.

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 KicoMami 於 07-7-23 10:47 發表
Pat

多謝你呀. 我依幾日都係feel 到細B 係我個肚下面踢而不是肚上面, 我唸佢都係仲未轉頭, 唉...:cry: :cry: :cry: 我已經打等輸數要開刀, 因為我聽其他媽咪講推肚會有個risk, 所以我唸我會選擇開刀. 我想問 ...

kicomami
如果要開刀都無法啦, 最緊要細b平平安安出世 ~~~
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 Duckmum 於 07-7-18 10:29 發表

sheenama,

sheena B光頭look,隻耳仔好大,聰明女呀.

Wing

wing

係咪架? 你唔好氹我喎 :lol ~~~ sheena個頭圍係75% , 但體量under 50%線
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

我係開刀既 EM..我十二朝後都有食薑醋 同食左少少雞酒 我唔飲咁多 因為我餵人奶唔飲得酒 但我都有照食保野 只係食完果餐泵左出來唔餵, 再之後先埋身餵

我覺得保唔保唔重要 最重要休息多D 咁身體自然好
SO FAR TOUCHWOOD我覺得我自己生完ONLY有次傷風咋.

我開頭都好鬼唔想開刀..不過開過又覺得幾OK..起碼唔使痛咁耐.

原文章由 KicoMami 於 07-7-23 10:47 發表
Pat

多謝你呀. 我依幾日都係feel 到細B 係我個肚下面踢而不是肚上面, 我唸佢都係仲未轉頭, 唉...:cry: :cry: :cry: 我已經打等輸數要開刀, 因為我聽其他媽咪講推肚會有個risk, 所以我唸我會選擇開刀. 我想問 ...

複式洋房

我今次同上一次都開刀,上次因為乜都唔識,好遲先補.今次我好快補喇.上次餵人奶唔食得止痛藥(医生話其實可以),搞到痛到拆線為止...無乜点行,今次决定唔餵人奶,頭嗰三日要食止痛藥,跟住唔洗喇,未拆線都行到去百佳潻...不知幾開心.
傷口未拆線之前我巳飲老雞同花膠湯,過了十二朝飲了薑醋,又飲了北其黨參湯,今日第十九日開始飲第一次鹿茸,用豬肉only "tang"二個鐘.
徐子淇飲冬蟲草如花膠啦....so 唔洗擔心無得補架....点都唔會好似我咁....大仔生水痘咁搞笑啦!so dun worry !大肚婆唔可以成日worry 嫁,我就係成日擔心呢樣,擔心嗰樣,搞到嘉佑仔有wrinkle.
如果你有嘢想知,你可以打俾我嫁嘛....雖然我都好低b.....但都有兩次開刀經驗,都知小小嫁!

原文章由 JojoB 於 07-7-23 15:54 發表
我係開刀既 EM..我十二朝後都有食薑醋 同食左少少雞酒 我唔飲咁多 因為我餵人奶唔飲得酒 但我都有照食保野 只係食完果餐泵左出來唔餵, 再之後先埋身餵

我覺得保唔保唔重要 最重要休息多D 咁身體自然好
SO F ...
Hi~~~~

禁止訪問

男爵府

morning

heima

我地遲d一齊約埋去探pat 啦

原文章由 heiheima05 於 07-7-23 21:17 發表
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 見到大家都會上黎報告下真開心
kicoma,
大肚婆真係要開心D,吾好擔心咁多,肚裡面果個係知架。

pat,
你自己保重,休息多D呀...本來想今個星期黎探下你,不過希希 ...

首頁
34567...28

尾頁

跳至