夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我老公都有,不過唔係成日,間唔中啦.
但有一件事想在始講吓,我覺得好搞笑,因為迷底係比我老公解開.
我現在住呢度都未夠半年,但由我第一日入住開始都已經聽到,半夜有一陣陣"嗚嗚聲",有時都覺得好恐怖 ,但我又唔知我老公聽唔聽到,因佢早瞓過我,仲要係每次聽到嘅時間老公都瞓咗,我費時叫醒佢問,費時多一個人驚啦,同埋我搬入伙時已經問晒上手資料,係自己買居屋走,應該唔會係上手留底嘅嘢,所以我就當冇事發生,聽到都唔理,因為我住嘅地方樓下就係平台,我有時又想可能係路過啫算啦唔好理啦!直至到早兩日,同老公睇碟睇夜咗,老公聽到啦!於是佢熄細聲個電視周圍聽,我都費時理佢走去打機,終於比佢搵到啦,原本係隔離屋嘅鼻鼾聲,呢個嗚嗚聲係個尾聲黎架,連我老公都話如果唔知d聲係咩都幾恐怖.
[size=large]我叫瑩瑩

大宅

我c6都有鼻鼾,好似琴晚咁訓訓下比佢d鼻鼾嘈醒左,咁我就拉下佢張被la,佢以為我幫佢x被,佢仲話好熱唔使幫我x被la, 我就話我得鬼閒幫你x被呀,我話你d鼻鼾聲嘈醒我呀,訓到今早6-7點佢問我做乜唔訓呀,你訓得唔好咩, 我話多得你d鼻鼾聲唔小la,真係比佢吹脹

複式洋房

如鼻鼾聲很大,成日發梦,半夜會扎醒(因不夠氧),就患上睡眠窒息症的機會較高.

大宅

如果唔係經常性,買鼻鼾貼會減少D聲
但常常有,可能係鼻有息肉之類,找醫生睇睇好,否則有睡眠窒息症都唔知

大宅

我老公都有呀!
佢多數好累和返工壓力大時就會有

但太嘈我都會整醒佢
heee

大宅

我老公都好大鼻鼾
會嘈到醒個隻
之後買左鼻鼾貼比佢用
但效果一般咋
用左唔夠4塊無用囉
宜家我晚晚同佢鬥大聲 ~~
唔理咁多~照訓~哈哈哈!!

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

我老公都有呀....係勁到想死呀...
通常佢一好大聲..我就打佢一下...咁佢通想都會醒一醒望一望我...我就話你好嘈...老公就答好嘈呀!!咁我領轉面訓呀...
咁通常佢轉左身就會靜左小小....唔夠5分鐘
佢又會再黎...
不過都冇計..個老公自己揀...唔通佢有鼻鼾.
(唔要佢咩)

複式洋房

戴耳塞訓, 我戴左好多年, 以家就算C6唔響度都戴住,

睡眠quality好好多!

原文章由 yickly 於 08-2-13 15:13 發表
你哋頂得順嗎? 我頂唔順, 有甚麼方法可以有覺好瞓呢?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公都有呀....攪到我一晚醒幾次.

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

尋晚先俾佢嘈醒..訓唔返...

子爵府

原文章由 dddwong 於 08-3-7 16:58 發表

我都有諗過架,但我怕我聽唔到鬧鐘聲唔知醒返工呀.....

大宅

原文章由 dddwong 於 08-3-7 16:58 發表

dddwong : 你果款耳塞係 咩顏色 呀 ? 我都有用耳塞 但 係透明的 , 係 made in Australia , 但無晒貨 ,你用左3年, 係邊度買家, 好唔好用呀 ?

複式洋房

我老公都有, 不過唔係時時有, 我會推醒佢叫佢打侧瞓, 咁就好好多

複式洋房

打侧瞓 is better. actually what happens is that his tougue rolls down to the throat and block the throat, that means he is having difficult to breathe so that he tries to breath hardly and that makes the noise. so if he 打侧瞓, his touge won't block the throat.

子爵府

我老公都有架..不過佢係做野好忙個排先會有. 好以最近工作量超多, 所以佢D鼻鼾都幾大, 仲嚇醒我幾次添..
最近放緊例假, 又無左LU~
但都唔明..係我先會俾佢嚇醒..個囡唔會架喎..

別墅

頂唔順

禁止訪問

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

各位媽咪, 有冇諗過比老公駝機呢? 我老公剛剛買咗部機, 聽佢講好似$6000, 價錢都可以接受, 雖然帶咗個口罩都會有少少聲(是很輕微的), 但好過聽佢D超級勁的鼻軒聲, 佢駝咗機之後, 我終於有覺好瞓.
原文章由 問號mama 於 08-3-17 13:45 發表
有!我地唔可以面對面瞓!因實在太嘈!

大宅

我老公d鼻鼾又係好勁ga,不過好彩幾嘈我都訓得到啫

首頁

尾頁

跳至